Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Γιορτάστηκε η «Μάχη του Αετού»


     Με επιτυχία διοργανώθηκε, προχθές την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013, από την Τοπική Κοινότητα Αετού, υπό την αιγίδα του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, εκδήλωση προς τιμή των ηρωικώς πεσόντων στη νικηφόρα «Μάχη του Αετού» της 9ης Αυγούστου 1822.
 Στο μνημείο Πεσόντων (διασταύρωση Αετού-Κατούνας-Αγίου Νικολάου) τελέστηκε   επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Τριάντη και τον Ιερέα του Αετού Σπύρο Μανιαβό και αμέσως μετά απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αετού Γιώργος Ζαφείρης και ο Δήμαρχος  Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος. 

    Αμέσως μετά ακολούθησε η καθιερωμένη κατάθεση στεφανιών στο μνημείο πεσόντων και στη συνέχεια άρχισε η ομιλία από τον λαογράφο από την Κωνωπίνα Νίκο Ράππο, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη ιστορική σημασία της Μάχης του Αετού και απέτισε φόρο τιμής στους πεσόντες της.................



     Μετά το πέρας του τελετουργικού ακολούθησε χορός στο γήπεδο του χωριού, με τα παραδοσιακά συγκροτήματα Αετού, Αστακού-Μεσολογγίου, Πλαγιάς και διασκέδαση με δημοτική παραδοσιακή ορχήστρα, στο κλαρίνο Πάνος Κοτρότσος, τραγούδι Σοφία Βόττα, Δημήτρης Αποστόλου και Χρήστος Νίκου, με τη μαζική συμμετοχή του κόσμου μέχρι το πρωί.

Πηγή: http://katounanews.blogspot.gr/











































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο