Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις πατριδογνωσίας από την Αμφικτιονία Ακαρνάνων

Δρυμός 11 Αυγούστου: Οι περιγραφές του Άγγλου περιηγητή William Martin  Leake για την περιοχή PALIMPEY(ΠΑΛΙΜΠΕΗΣ)
Βόνιτσα  12 Αυγούστου: οι πολίτες της  “Bella Vonizza” θα παρουσιάσουν «ΕΝ ΒΟΝΙΤΣΗ…..ΚΑΠΟΤΕ….»
Βάρνακας Ξηρομέρου 16 Αυγούστου: οδοιπορικό στα κρίσιμα σημεία της ζωής του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΒΑΡΝΑΚΙΩΤΗ: «….ας ταξιδεύσουν  οι μνήμες….»

       Διαφορετικές και ταυτόχρονα πρωτότυπες θα είναι φέτος οι παρουσιάσεις-εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει ο δραστήριος σύλλογος  «ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ». Πραγματικά αυτός ο σύλλογος  μαζί με τους σπουδαστές  των Εκπαιδευτηρίων Πληροφορικής  Βόνιτσας έχουν ετοιμάσει παρουσιάσεις που συνδυάζουν το παρελθόν του τόπου, με την Ιστορία του και ετοιμάζονται να μας μαγέψουν, να μας ταξιδέψουν και να μας θυμίσουν γεγονότα και καταστάσεις που σημάδεψαν την Ιστορία αυτού του τόπου, είτε Ιστορικά είτε Κοινωνικά..........



Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από το Χωριό του Δρυμού του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας  στις 11 Αυγούστου στις 21.00.

      Εκεί οι σπουδαστές  των Εκπαιδευτηρίων Πληροφορικής Βόνιτσας θα παρουσιάσουν με πολυμέσα την εργασία «Οι περιγραφές του Άγγλου περιηγητή William Martin  Leake για την ευρύτερη περιοχή της PALIMPEY(ΠΑΛΙΜΠΕΗΣ) την περίοδο 1805-1807 μ.Χ.».
Η Ιστορία έχει ως εξής :
 " 19 Ιουνίου 1805 Palimbay (Παλίμπεη )
Στις 8,35 είμαστε στην Παλήμπεη που είναι ένα τσιφλίκι του Αλη Πασά και απέχει μισό μίλι από την θάλασσα
Στην Παλήμπεη ο Γάλλος πρόξενος Lasalle το έτος 1788 φόρτωσε σε πλοία το μέγιστο της ξυλείας που έκοψε από το γειτονικό βουνό, για τη χρήση του ναυτικού ναυπηγείου στη Τουλόν. 
Παρά την μεγάλη υλοτομία, υπάρχουν μερικά πολύ μεγάλα δέντρα. Εδώ είδα το λεπτότερο και ποιο ψηλό δέντρο στην Ελλάδα....... Η συνέχεια την Κυριακή 11 Αυγούστου βράδυ 9.00 μμ στον Δρυμό Αιτ/νιας.”
     Την εκδήλωση Διοργανώνει ο  Σύλλογος Δρυμιωτών Αθήνας με την Υποστήριξη του συλλόγου ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στην  Βόνιτσα στις  12 Αυγούστου στις 21.15 στον Φάρο της Βόνιτσας. 
     Εκεί οι πολίτες της  “Bella Vonizza” θα μας παρουσιάσουν σημαντικά  γεγονότα από  Γυμναστικές Επιδείξεις  και Κολυμβητικούς Αγώνες  που γίνονταν κάποτε στην Βόνιτσα και Ιστορίες-Γεγονότα από την «ΕΝ ΒΟΝΙΤΣΗ…..ΚΑΠΟΤΕ….»

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν στο Ιστορικό και Πανέμορφο χωριό του Βάρνακα Ξηρόμερου.
       Στις  16 Αυγούστου στις 20.30 στον Βάρνακα οι Σπουδαστές των Εκπαιδευτηρίων Πληροφορικής Βόνιτσας θα παρουσιάσουν με πολυμέσα την εργασία  «….ας ταξιδεύσουν  οι μνήμες….» . Ένα ιστορικό οδοιπορικό στα κρίσιμα σημεία της ζωής του Γεώργιου Νικολού Βαρνακιώτη.
Με αυτή την εκδήλωση  ο σύλλογος  ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ τιμά το Ιστορικό Χωριό του Βάρνακα και τον Έλληνα στρατηγό και αγωνιστή  Γεώργιο Νικολού Βαρνακιώτη.

      Να επισημάνουμε ότι για τις εκδήλωσες που θα γίνουν στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας για πρώτη φορά ο Δήμος δεν θα είναι αρωγός και συνοδοιπόρος του Συλλόγου  (μέχρι αυτή την στιγμή) σε αυτές τις τόσο ενδιαφέρουσες και σημαντικές εκδηλώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο