Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Νώντας Νικάκης: Προβληματισμός για το δημόσιο χρέος!

 Ο Γυμνασιάρχης από τη Βόνιτσα Νώντας Νικάκης μας επισυνάπτει ένα δημοσίευμα για το ελληνικό δημόσιο χρέος και σημειώνει με χιούμορ:
   ΚΑΜΑΡΏΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΑΡΙΟΥΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΓΑΚΙΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΓΡΑΨΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΜΟΙΡΆΣΟΥΝ ΜΙΑ ΜΠΑΛΑ ΑΧΥΡΟ ΣΕ ΔΥΟ ΓΑΙΔΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΣΑΝ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΕ ΦΟΡΑΔΑ..........

 
     ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΔΝΤ, Η ΤΡΟΙΚΑ, Η ΜΕΡΚΕΛ, Ο ΣΟΙΜΠΛΕ, Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΟΙ ΔΥΟ ΦΩΣΤΗΡΕΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΔΕΝ ΞΕΡΩ…

    ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΕΒΑΛΑΝ. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΜΕΝΑ, γι αυτό  βάλθηκαν να μας πάρουν τα σπίτια μήπως και ξεχρεωθούνε. 
       Έχω  εφτά χρόνια να πάω στην Αθήνα και τώρα το αποφάσισα μόλις πέσουν τα πρωτοβρόχια θα ξεκινήσω ένα πρωινό με ωτοστόπ, από τη Βόνιτσα για να φθάσω στην Αθήνα,  διότι έτσι που κατάντησαν οι σπουδάζοντες στα Χάρβαρντ και στα κολέγια LONDON Ekonomi και θα πάω συμπατριώτες να προσκυνήσω και να προσευχηθώ  στον τάφο του Νικολάου Πλαστήρα μήπως και τον αναστήσω να σωθεί η χώρα.
      Κάθε εβδομάδα έχουμε και από ένα καινούργιο τροπάριο σε ήχο πλάγιο πρώτο όπως τα ευλογητάρια και μας λένε ότι επειδή είχε ανάγκη  από εντριβές ο Ντομινίκ Στρος-Καν τον οποίο χάσαμε από πρόεδρο του ΔΝΤ και έμπλεξαν και το Γιώργο παρ ολο που είχε πολλά πτυχία από διάφορα κολέγια και είχε εργασθεί και σε πολλές επιχειρήσεις αλλά δυστυχώς τον εξαπάτησαν και το φάρμακο δεν έπιασε.
     Για να μη σας κουράζω συμπατριώτες διαβάστε το παρακάτω δημοσίευμα και να μου πείτε πότε θα ξεχρεωθούμε. 
      Έγραψα με χιούμορ για να γελάσουμε και λιγάκι γιατί δυστυχώς χάσαμε και το γέλιο μας......

Προβληματισμός στην κυβέρνηση, ξεπέρασε τα 321 δισ. ευρώ το ελληνικό δημόσιο χρέος

      Στο εκρηκτικό ύψος των 321 δισ. ευρώ ανέβηκε και πάλι το δημόσιο χρέος στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013, ύψος μεγαλύτερο από το χρέος που είχε η Ελλάδα το 2009, προτού ξεσπάσει η κρίση. 
    Το χρέος επιβαρύνθηκε κατά 16 δισ. ευρώ εντός του 2013 και είναι υψηλότερο κατά 18 δισ. ευρώ από τον Ιούνιο του 2012 που ήταν 303 δισ. ευρώ. Η πορεία του είναι ανησυχητική.
     Σύμφωνα με το Βήμα, μπροστά σε αυτό το δυσθεώρητο ύψος του δανεισμού που με τα σημερινά δεδομένα αντιστοιχεί στο 180% του ΑΕΠ και το οποίο παρά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος εξακολουθεί να επιβαρύνεται με το ύψος των τόκων, στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επικρατεί προβληματισμός για το πώς θα αντιμετωπιστεί.
    Μάλιστα, σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων υπάρχει διχογνωμία -όπως ακριβώς συμβαίνει και στην τρόικα ανάμεσα στο ΔΝΤ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή- για το κατά πόσο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, που ξεπέρασε στο τέλος Ιουνίου τα 321 δισ. ευρώ χωρίς να υπολογίζονται οι εγγυήσεις που καταπίπτουν, μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά χωρίς ένα νέο «κούρεμα».


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο