Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Παρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία το βιβλίο της Μαρίας Μπαμπάνη στο Αγράμπελο

     



Σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 12 Αυγούστου, στο προαύλιο του λαογραφικού μουσείου Αγραμπέλου, το έξοχο και γεμάτο ιστορία και μνήμες βιβλίο της Μαρίας Μπαμπάνη: «Στον ίσκιο της Βελανιδιάς», την οποία διοργάνωσαν η Ξηρομερίτικη Εταιρεία Λόγου και Τέχνης και ο Σύλλογος Αγραμπελιωτών.
     Το βιβλίο που εξέδωσε πρόσφατα η Ξηρομερίτικη Εταιρεία Λόγου και Τέχνης μαζί με τον σύλλογο φίλων της Βελανιδιάς και τον Σύλλογο Αγραμπελιωτών αποτυπώνει μέσα από τις σελίδες του μνήμες, που άλλοτε σε συγκινούν κι άλλοτε κρύβουν τρυφερότητα και ομορφιά και περνάνε στο κάθε αναγνώστη απ’ τη μνήμη στην καρδιά του...........
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ......



     Η εκδήλωσε άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυνε από τον Σύλλογο Αγραμπελιωτών ο Δήμος Τάγκας ο οποίος συνεχάρη την συγγραφέα και ευχήθηκε να είναι «καλοτάξιδο» το βιβλίο.
     Ο Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής γλωσσολογίας, πρόεδρος της ΑΙΠΟΕ  είχε τον κύριο λόγο στο συντονισμό της εκδήλωσης, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, προλόγισε την εκδήλωση και έδωσε το λόγο στους ομιλητές.

-Η Μαρία Αγγέλη Φιλόλογος-λογοτέχνης, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με εξαιρετικό λόγο και θεατρικό αέρα έκανε  λεπτομερή και άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση υψηλού επιπέδου καθήλωσε το κοινό και παρέθεσε λεπτομέρειες από τις σελίδες του βιβλίου για τις νοσταλγικές μνήμες, τις συγκινήσεις από το παρελθόν, και τις γλυκές περιγραφές της συγγραφέως.
-Η Πηγή Χαντζή φιλόλογος προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση αφού είπε θερμά λόγια για το βιβλίο μιλώντας στη βλάχικη γλώσσα.
-Ο Μπάμπης Τσελεπής, Πρόεδρος της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της συγγραφέως και αναφέρθηκε στο καταπληκτικό βιβλίο το οποίο αποτελεί μια παρακαταθήκη για το γενέθλιο τόπο μας, καθηλώνοντας το ακροατήριο με την αστείρευτη ρητορική του δεινότητα.
-Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε η ίδια η δημιουργός του βιβλίου Μαρία Μπαμπάνη, η οποία συγκινημένη, ευχαρίστησε όλους τους συγχωριανούς και φίλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την βοήθησαν ή την ενθάρρυναν στην πραγματοποίηση αυτού του έργου, που  ολοκλήρωσε  με  σεβασμό προς τον τόπο της και τη βελανιδιά και με μοναδικό  κίνητρο, την αγάπη της γι’ αυτόν.

Προβολή ντοκυμαντέρ του Τάκη Μπαμπούρη
    Αμέσως μετά την Παρουσίαση του βιβλίου, προβλήθηκε το ντοκυμαντέρ του Τάκη Μπαμπούρη, από τον Αστακό, με τίτλο «Η Βελανιδιά στο Ξηρόμερο» το οποίο άρεσε και χειροκροτήθηκε θερμά μετά το τέλος της προβολής τους από τους παρεβρισκόμενους.

      Στο τέλος προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα, γλυκά και αναψυκτικά από τους διοργανωτές σε όλους τους παρευρισκόμενους και έτσι «γλυκά» έκλεισε η παρουσίαση στο Αγράμπελο!

   Να επισημάνουμε ότι οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εκδήλωση, παρουσίαση του βιβλίου που θα γίνει το Σάββατο 17  Αυγούστου στον Αστακό.


  Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι: Η Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Ευθυμία Κολοβού-Καραπάνου,  ο π. πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου Βασίλειος Μουρκούσης, ο Δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου Γιάννης Ζορμπάς, η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεοφανοπούλου-Κοντού Δήμητρα, ο δάσκαλος και σχολικός σύμβουλος Πέτρος Μπερερής, οι συγγραφείς Μπάμπης Κουβέλης, Πάνος Λαζαρόπουλος, Γιώργος Μπαρμπαρούσης, Αλέκος Κυριαζής, Αλέξης Πανταζής, ο π. Νομαρχιακός σύμβουλος Θεόδωρος Ρούτσης, η φιλόλογος Φρόσω Χρυσικού, ο ταξίαρχος ε.α. Χρήστος Κολοβός, κ.α.


















































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο