Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, Νέος συνδυασμός - νέα προοπτική για τον Δήμο Ξηρομέρου



Η Κίνηση Πολιτών Ξηρομέρου μετά από τη συνάντηση  το βράδυ της Κυριακής 11/8 στην αίθουσα του ξενοδοχείου "Στράτος",  δημοσίευσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η επιθυμία-πρόθεση να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να εισέλθει πλέον ο Δήμος Ξηρομέρου σε μια νέα εποχή ουσιαστικής διαχείρισης των προβλημάτων ήταν διάχυτη το βράδυ της Κυριακής 11/8 στην αίθουσα του ξενοδοχείου "Στράτος". Έγινε ακόμη πιο σαφής και κατηγορηματική με τις ομιλίες-τοποθετήσεις των παρευρισκομένων και δείχνει ότι αυτή τη φορά η δυναμική του νέου σχήματος είναι τέτοια που μπορεί να φέρει  το καινούργιο και το διαφορετικό.

Η Κίνηση Πολιτών Ξηρομέρου ανέλαβε μέσω της διακήρυξής της την πρωτοβουλία-κάλεσμα προς όλους τους πολίτες του Ξηρομέρου, προκειμένου
να δημιουργηθεί ένας μεγάλος υπερκομματικός συνδυασμός, ο οποίος, μακριά από εξαρτήσεις και σκοπιμότητες, θα συγκεντρώσει ανθρώπους που επιθυμούν να δουλέψουν για την ανόρθωση του τόπου. Η απήχηση του καλέσματος ήταν μεγάλη, καθώς συγκεντρώθηκαν δημότες και ετεροδημότες όλων των πολιτικών αποχρώσεων για να δηλώσουν τη στήριξή τους.

Επικεφαλής του συνδυασμού με (κυριολεκτικά) αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες τέθηκε ο οδοντίατρος Ηλίας Γεωργαλής, ο οποίος ανέλυσε τα βασικά προβλήματα του Δήμου καθώς και το πλαίσιο δράσης της νέας δυναμικής. Το όνομα του συνδυασμού και τα στελέχη που θα πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να πραγματοποιηθούν επισκέψεις στα χωριά του Δήμου μας προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά οι κάτοικοι.

Ο νέος συνδυασμός που δημιουργήθηκε είναι υπερκομματικός και φιλοδοξεί να φέρει κάτι το καινούργιο στην πολιτική ζωή του τόπου. Δεν είναι ούτε προσωποπαγής, ούτε κομματικά εξαρτημένος. Σκοπός είναι η ρήξη με το παλιό, το σάπιο, το αρρωστημένο. Στην προσπάθεια αυτή δεν χωράνε συμβιβασμοί και εκπτώσεις: χρειάζεται η συμμετοχή όλων των πολιτών, η πραγματική συστράτευση και συσπείρωση του λαού του Ξηρομέρου. 

Κανείς υγιώς σκεπτόμενος πολίτης δεν περισσεύει".


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ










13 σχόλια:

  1. Πολύ καλό ξεκίνημα.Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία ...η υπέρβαση δε γίνεται με τον επικεφαλή του 2%.Όσο για τις διαδικασίες δεν νομίζω οτι τίμησαν την δημοκρατία.Ένα στημένο σκηνικό από μέρους της Κίνησης για βιασύνη για τον επικεφαλή.Όταν η κίνηση πήρε την πρωτοβουλία,εννοείται οτι τα μέλη της θα ήταν πρώτα που θα πήγαιναν και θα στήριζαν συγκεκριμένη επιλογή.Ο κόσμος πήγε για να δει πραγματικά υπέρβαση και όχι μια από τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με τον 11:22. Βιάστηκες Ηλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 11:22 προφανώς προτιμούσες τον επικεφαλής του 48% που τα κανε ρόιδο. Εδώ και τώρα ρήξη με όλα τα συμφέροντα και όλους τους διαπλεκόμενους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Κίνηση Πολιτών βιάστηκε; Εννιά μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ενώ δεκάδες ονόματα (πραγματικών υποψηφίων ή υποψηφίων- λαγών) πέφτουν στο τραπέζι η Κίνηση βγήκε σε ανοιχτή διαδικασία,δημοσιοποίησε προγραμματικές αρχές,αποφάσισε με συμμετοχή κόσμου την κάθοδό της στις εκλογές και εξέλεξε επικεφαλής. Τί έπρεπε να κάνει; Να περιμένει τους πεφωτισμένους ή να κάνει μυστικοσυμβούλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έλα ντε, τι έπρεπε να κάνει??? τίποτα δεν είναι εύκολο και δεν κατακτιέται χωρίς προσπάθεια... Πάντως με την απόφασή της συμβάλλει στη διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Ας ελπίσουμε η απόφαση της να αλλάξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαντάζομαι ότι εννοείς να αλλάξει η απόφαση της Κίνησης για τον επικεφαλής και όχι για την κάθοδό της στις εκλογές με ένα διευρυμένο σχήμα. Μα και μόνο η πρόταση για αλλαγή της απόφασης δείχνει τη διαφορά αντίληψης και νοοτροπίας μεταξύ υμών και των μελών της Κίνησης. Η Κίνηση αντιλαμβάνεται τον επικεφαλής ως τον άνθρωπο που θα υλοποιεί τις συλλογικές αποφάσεις και όχι ως δικτάτορα που θα επιβάλλει τις προσωπικές του επιλογές. Αυτό το ρόλο του επικεφαλής ως εκφραστή των συλλογικών αποφάσεων η Κίνηση τον έχει κατακτήσει στην πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η επιλογή του επικεφαλή έγινε ανάμεσα από τους περευρισκόμενους. Η ανακοίνωση για τη συγκέντρωση έγινε από την περασμένη εβδομάδα. Μην τσιμπάτε περί προσυμφωνημένων και άλλων φαιδρών. Τα ψέματα τελειώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα εννοώ και τα δύο... γιατί για φτάσει στο στάδιο της "δημοκρατικής υλοποίησης των συλλογικών αποφάσεων" προηγούνται άλλα στάδια που η Κ.Π. όπως προχωράει, δεν θα τα περάσει επιτυχώς. Η Κ.Π. κάνει μήπως διαφορετική εκτίμηση ???? Είναι απορίας άξιο γιατί προχωράει με τα δεδομένα αυτά αν και γνωρίζει πως δεν θα έχει καμιά τύχη συμβάλλοντας στο να μην αλλάξει απολύτως τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριοι της Κίνησης Πολιτών Ξηρομέρου, όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για τον τόπο δεν περιχαρακώνεται σ΄ένα στενό κύκλο ανθρώπων. Θα έπρεπε μαζί με άλλους υγιείς πολιτικούς χώρους και ανθρώπους να χτυπάτε πόρτες τεράστιων-καταξιωμένων- έντιμων συμπατριωτών μας, να τους πείσουν να ηγηθούν ενός ψηφοδελτίου που θα εμπνεύσει και θα δώσει προοπτική. Για να βγούμε επιτέλους απ΄αυτή τη νοσηρή κατάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νομίζω ότι πρέπει να ξαναδιαβάσεις την ανάρτηση. Οι πολιτικοί χώροι που επικαλείσαι ήταν εκεί. Όσο και να θέλουν κάποιοι η κίνηση θα έχει μεγάλη στήριξη και θα κερδίσει το δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ορισμένοι από τους σχολιαστές βγήκαν απ' τα μαντριά των μεγαλοπαραγόντων για να κάνουν στον κοσμάκη μαθήματα αυτοδιοίκησης. Αφήστε τα μαθήματα περί έμπνευσης και ανεξαρτησίας γιατί σας μάθαμε. Αφήστε την κοινωνία να πάρει το δρόμο της, γιατί εσείς είναι γνωστό ότι θα βρείτε τον.. τεράστιο που ψάχνετε στο πρόσωπο του Σαμαρά, του Γαλούνη και των άλλων παιδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η αισιοδοξία ειναι καλή αρκεί να έχει βάση... Όσο για το "μας μάθατε" καλό θα ήταν να δείτε την ουσία των απόψεων τώρα και όχι κατόπιν εορτής και να αφήσετε τους αφορισμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο