Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 26/8/13 στο Μεσολόγγι το (ΣΥΠΟΘΑ) Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων

    Τη Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013 το πρωί, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά, από την συγκρότησή του σε σώμα το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) Αιτωλοακαρνανίας. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (πρώην Νομαρχία) στο Μεσολόγγι.
     Η συγκρότηση του Συμβουλίου έγινε με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδος και στην αρμοδιότητά  του είναι να εξετάζει διάφορα θέματα που αφορούν πολεοδομικά προβλήματα σε Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, όπως τροποποιήσεις σχεδίων Πόλεων, ενστάσεις πολιτών, άρσεις ασυμφωνιών, αυθαίρετων κατασκευών κλπ. Οι αποφάσεις του Συμβουλίου αυτού είναι καθοριστικές............

  
     Η σύνθεση του ΣΥΠΟΘΑ είναι πενταμελής και απαρτίζεται από τον κο Ι. Τσακαρέστο, προϊστάμενο ΔΙΠΕΧΩ, Φ. Θεοφανοπούλου και Λ. Σταυροπούλου, στελέχη από τη ΔΙΠΕΧΩ, Ι. Καρυδά, εκπρόσωπο ΤΕΕ  Αιτ/νιας και Π. Γεωργακόπουλο, εκπρόσωπο ΠΕΔ. Ο Νόμος δίνει τη δυνατότητα το Συμβούλιο αυτό να συνεχίσει τις συνεδριάσεις του αν προκύψουν εκ νέου θέματα σε Δήμους.
   Στη συνεδρίαση αυτή, δυστυχώς, δεν περιλαμβάνονται θέματα που αφορούν την Πόλη του Μεσολογγίου, Αιτωλικού ή και άλλων, αν και υπάρχουν πάρα πολλά όπως το πιο κρίσιμο θέμα της αναθεώρησης του Σχεδίου Πόλης (1864!!!) ή ενός νέου γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, που θα μπορούσαν να τεθούν τουλάχιστον για μια πρώτη συζήτηση.
       Απεναντίας βλέπουμε να συζητούνται θέματα άλλων Δήμων όπως ο Δήμος Αμφιλοχίας, ένσταση κατά προστίμου αυθαίρετης  κατασκευής. Ο  Δήμος Αγρινίου, εξέταση για τροποποίηση σχεδίου Πόλεως  σε οικοδομικά τετράγωνα μετά από αναγκαστική απαλλοτρίωση. Ο Δήμος Θέρμου εισήγηση για τροποποίηση σχεδίου Πόλεως και άλλα.
       Όλα τα θέματα τα εισηγούνται οι αρμόδιες   Υπηρεσίες – Πολεοδομίες των Δήμων που παρίστανται με εκπρόσωπό  τους  στις συνεδριάσεις του παραπάνω Συμβουλίου.


 Χ. Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο