Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις «ΚΑΨΟΡΑΧΗ 2013»


        Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν και φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΚΑΨΟΡΑΧΗ 2013» που πραγματοποιήθηκαν στην θέση Μούρτος Καψοράχης Μακρυνείας (παραλία λίμνης Τριχωνίδα) στις 9, 10  και 11 Αυγούστου 2013.
      Οι τριήμερες εκδηλώσεις οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν με τον Ιππικό όμιλο «Ο ΖΥΓΟΣ» και άρχισαν στις 9 Αυγούστου με Ιππική παρουσίαση επίδειξης και δεξιοτεχνίας σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα από έμπειρο εκπαιδευτή του Ιππικού Ομίλου "Ο ΖΥΓΟΣ" ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε το πρώτο Beach lake party στην παραλία της λίμνης.................



    Στο χώρο λειτούργησε έκθεση παλιών αγροτικών εργαλείων του συλλέκτη Δημήτρη Δημητρόπουλου.
     Το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε θεία λειτουργία με αρτοκλασία στο εξωκλήσι των Αγίων Αποστόλων ενώ το βράδυ ακολούθησε  λαϊκή – δημοτική βραδιά.
    Την Κυριακή στις ολοήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου, επίδειξη οδήγησης σε ειδική πίστα εμποδίων με αυτοκίνητα 4Χ4 από την λέσχη ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ 4Χ4. Στο χώρο πραγματοποιήθηκε έκθεση παλιών αυτοκινήτων του συλλέκτη Δημήτρη Δημητρόπουλου και του Βαγγέλη Μακρυκώστα που μας θύμισαν παλιές καλές εποχές.
      Οι επισκέπτες απόλαυσαν βόλτα με τα άλογα και τις  άμαξες του Ιππικού Ομίλου, βαρκάδα στην Τριχωνίδα και έπαιξαν beach volley. Οι εκδηλώσεις συνεχίσθηκαν με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από το χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας και  του συλλόγου φίλων της παράδοσης «ΟΙ ΡΙΖΕΣ» και στην συνέχεια ακολούθησε ξέφρενο γλέντι μέχρι το ξημέρωμα.
     Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία παρά την οικονομική κρίση. Εκατοντάδες επισκέπτες έφτασαν από κάθε γωνιά της Αιτωλοακαρνανίας για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για έβδομη συνεχή χρονιά.
     Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Περιφερειακή σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος  Χριστίνα Σταρακά, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος Γιώργος Παπαναστασίου, ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγρινίου Βλάσιος Σφυρής και Θόδωρος Λαδάς, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Αλεξόπουλος, Γιάννης Βασιλείου, Νίκος Θεοδωρόπουλος, Νίκος Καζαντζής, Γεωργία Μπόκα, και Γιάννης Σιδερίδης, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου Κα Ευαγγελία Κραβαρίτη, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αιγάλεω Λάμπρος Σκλαβούνος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Βύρωνα Λευτέρης Τριανταφύλλου, πρόεδροι των Κοινοτήτων της περιοχής μας καθώς και Πρόεδροι συλλόγων.
      Με απόφαση του ΔΣ του συλλόγου μας αποφασίσθηκε φέτος να τιμηθούν άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα οι  εν ζωή πρόεδροι της Καψοράχης Παναγιώτης Τσούμος, Γιώργος Κουμπουλής, Βασίλης Πλατανιάς, Νίκος Πλατανιάς, Γεωργία Κουμπουλή-Τραγουλιά και ο Χρήστος Βδουκάκης.  Η απόφαση αυτή ελήφθη για να δείξει το ΔΣ την εκτίμησή και την ευγνωμοσύνη του για την συνεχόμενη προσφορά τους  στο χωριό. Οι  αποφάσεις και οι πράξεις αυτών των ανθρώπων βοήθησαν να φτάσει το χωριό στο επίπεδο που είναι σήμερα και μη έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγαλύτερα χωριά.
    Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Κουμπουλής ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για  την παρουσία τους στις  εκδηλώσεις «ΚΑΨΟΡΑΧΗ 2013». Τόνισε δε ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες ο κόσμος εκτιμάει τις προσπάθειες του συλλόγου και αυτό φαίνετε από την συμμετοχή του και έδωσε την υπόσχεση ότι «και του χρόνου θα είμαστε πάλι εδώ να πραγματοποιήσουμε τις εκδηλώσεις ΚΑΨΟΡΑΧΗ 2014».
   Οι φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο