Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Μεγάλη νίκη του Παναιτωλικού 2-0 τον ΠΑΟΚ

Γκολ: 27' Μπόγιοβιτς, 45' Μελισσάς 

     O ΠΑΟΚ έμεινε στη Σάλκε, ο Στέφενς έκανε λάθη και ο Παναιτωλικός πήρε εύκολα το 2-0, πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα. Μπόγιοβιτς και Μελισσάς τα γκολ των νικητών, κακός και ακίνδυνος ο Δικέφαλος λίγες μέρες πριν την κρίσιμη ρεβάνς με τους Γερμανούς.
Εικόνα από το αγώνα:
     Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο ΠΑΟΚ είχε την ατυχία να χάσει τον τραυματία Λάζαρ και την ατυχή έμπνευση του Στέφενς να αφήσει στον πάγκο τον Αθανασιάδη και τον Σαλπιγγίδη. Στο πρώτο ο κομμάτι ήταν σχεδόν ανύπαρκτος στη μεσαία γραμμή, στο δεύτερο ήταν ανύπαρκτος στην επίθεση, με απογοήτευση τον Ολίσε που -χωρίς υπερβολή- κατέστρεφε κάθε προσπάθεια επίθεσης των φιλοξενούμενων.
      Και στην απέναντι πλευρά είχαμε τον Παναιτωλικό που μπήκε με θράσος. Σουτ σε κάθε ευκαιρία και άπλωμα στο γήπεδο για να δημιουργήσει προϋποθέσεις απέναντι στην προβληματική άμυνα του ΠΑΟΚ..........



Το μπλοκάκι
8o λεπτό: Ο Ολίσε σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Μπρακάλι μπλόκαρε.
24ο λεπτό: Μόνος ο Μπόγιοβιτς, έπιασε την κεφαλιά και ο Χακόμπο μπλόκαρε.
28ο λεπτό: Κάθετη του Ιωάννου στον Μπόγιοβιτς, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Χακόμπο και άνοιξε το σκορ.
45ο λεπτό: Μετά από κόρνερ, ο Μελισσάς έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ για το 2-0.
60o λεπτό: Σουτ του Στοχ, μπλόκαρε ο Μπρακάλι.
77ο λεπτό: Σουτ του Καμαρά από καλή θέση, ο Χακόμπο έδιωξε σε κόρνερ.
87ο λεπτό: Ο Ιωάννου κέρδισε πέναλτι, ο Καμαρά το εκτέλεσε, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

        Τα δύο απανωτά "χτυπήματα" του Μπόγιοβιτς στο 24' και στο 25' δεν τα πήραν στα σοβαρά οι του Δικέφαλου, παρά μόνο ο Χακόμπο που είδε τον... Χάρο με τα μάτια του.      Το τρίτο "χτύπημα" ήταν και το φαρμακερό. Εκπληκτική κάθετη πάσα στον Μπόγιοβιτς και εύστοχο πλασέ απέναντι από τον Χακόμπο για το 1-0 στο 28ο λεπτό.
     Καμία αντίδραση από τον ΠΑΟΚ. Σαν να μην άλλαξε τίποτα. Προσπάθεια να βγει μπροστά και να απειλήσει, ο Στοχ έψαχνε τους κενούς χώρους για να δοκιμάσει το πόδι του και δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου ήρθε ο Μελισσάς να βάλει... δύσκολα. Κόρνερ για τον Παναιτωλικό και κεφαλιά του Μελισσά για το 2-0.
     Η αντίδραση του Στέφενς στο δεύτερο ημίχρονο ήταν φυσιολογική. Εβαλε τον Σαλπιγγίδη και τον Αθανασιάδη και είδε προκοπή. Οχι φάσεις, αλλά είδε τον Δικέφαλο να πατά περιοχή. Μόνο που με το 0-2 στην πλάτη και το άγχος να κυριεύει τα πόδια, ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τους φιλοξενούμενους να αλλάξουν τα δεδομένα.
      Ο Παναιτωλικός έδωσε χώρο, δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να δημιουργήσει καθαρή τελική και απείλησε για το 3-0 στη μεγάλη ευκαιρία του Καμαρά στο 77ο λεπτό.
      Στα τελευταία λεπτά τον ΠΑΟΚ περιμέναμε να πιέσει, ο Παναιτωλικός το έκανε. Ο Δικέφαλος φάνηκε να "ξεφουσκώνει" και αυτό βοήθησε τους γηπεδούχους που πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη. Μάλιστα, αυτή θα μπορούσε να έχει διαστάσεις θριάμβου αν ο Καμαρά ευστοχούσε στο πέναλτι και έκανε το 3-0 στο 87ο λεπτό.
        Μελανό σημείο στη μεγάλη βραδιά του Παναιτωλικού η απουσία του κόσμου, λόγω της τιμωρίας από την περσινή σεζόν.

MVP:
Ο Ανρί Καμαρά ήταν το Α και το Ω του Παναιτωλικού. Λες και διανύει περίοδο δεύτερης ποδοσφαιρικής νιότης.
Αδύναμος κρίκος:
Ο Νέτσιντ δεν φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο και η άμυνα του Παναιτωλικού για 45 λεπτά πέρασε ένα... ευχάριστο βράδυ.
Σχόλιο:
Ο 37χρονος Τζούνιορ, ο 36χρονος Καμαρά και 33χρονος Θεοδωρίδης ήταν αυτοί που έκαναν άνω-κάτω τον ΠΑΟΚ και του δημιούργησαν προβλήματα λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τη Σάλκε. Χαρακτηριστική η εικόνα που ο Καμαρά περνάει για πλάκα στο σπριντ τον Κάτσε, στη φάση του πέναλτι. Ο Δικέφαλος έμεινε στο βράδυ της Τετάρτης, ο Στέφενς σκεφτόταν το βράδυ της Τρίτης και ο ΠΑΟΚ μόλις στη 2η αγωνιστική γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα και άπαντες καλούνται να τη διαχειριστούν όπως πρέπει.

Παναιτωλικός: Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά, Μελισσάς, Θεοδωρίδης, Τζούνιορ, Γκάλο, Μπακάκης, Ιωάννου, Μπόγιοβιτς, Μπελόν.

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Σκόνδρας, Λόπεθ, Βίτορ, Τζιόλης, Κάτσε, Στοχ, Λούκας, Ολίσε (46' Σαλπιγγίδης), Νέτσιντ (46' Αθανασιάδης).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο