Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΑRTηρια Λευκάδας: σεμινάρια για ηθοποιούς και χορευτές

σεμιναριο  κινητικου αυτοσχεδιασμου για ηθοποιους και χορευτες
διδασκαλια: Στελλατου Αγγελικη    
     Το σεμινάριο στοχεύει στην αναγνώριση των δυνατοτήτων και των ορίων που ο καθένας μας αποδίδει στο σώμα του και στη συνέχεια επανεκπαιδεύοντας το ως εργαλείο ανοιχτό στην εμπειρία, να βελτιώσει την λειτουργικότητα του, την ποιότητα της κίνησης, να καλλιεργήσει το «σκέπτεσθαι κινητικά» και βοηθήσει στην αντίληψη του σώματος ως εκφραστικού μέσου ικανού και πολύπλευρου, άρρηκτα συνδεδεμένου με την επιθυμία μας να εκφραστούμε............



ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤΕΛΛΑΤΟΥ  Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963.  Αποφοίτησε με άριστα από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.  Με υποτροφία του Ιδρύματος Α.Σ. Ωνάσης συνέχισε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη, στο Merce Cunningham Dance Studios. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια Contact Improvisation και Release Techniques με τους K.J.Holmes, Jeremy Nelson, Daniel Lepkoff, Sarah Pearsons, Sarah Rudner και άλλους.
Το 1987 με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου, ίδρυσαν την Ομάδα Εδάφους. Για 14 χρόνια χόρεψε σε παραστάσεις στην Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία, Τουρκία, Ηνωμένες Πολιτείες, Πορτογαλλία, Ισραήλ, Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία. Τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης χορεύτριας για το σόλο «Σκαλοπάτια», από την παράσταση "Ανθρώπινη Δίψα".  Έχει συνεργαστεί με διάφορες χορευτικές ομάδες: Sine Qua Non, Ανάλια, amorphy.org, Χορικά της Ζ.Νικολούδη και άλλες.
Σαν χορογράφος έχει συνεργαστεί με:Θέατρο του Νέου Κόσμου, Εθνικό Θέατρο, Μέγαρο Μουσικής, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Λάρισας,Θέατρο Εμπρός κ.ά.   
Ήταν επικεφαλής χορογράφος των Τελετών Έναρξης και Λήξης, των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004. Έχει χορογραφήσει και σκηνοθετήσει τις παραστάσεις "Στο δρόμο μου, ένας άγγελος" της Μ. Ευσταθιάδη, "λίγο πρίν  λίγο μετά", για την Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006, καν.ίβ.αλοι θέατρο του Ν. Κόσμου και 7 θανάσιμα αμαρτήματα, στέγη γραμμάτων και τεχνών και “μικρές ζωές ή το σώμα που κατοικώ”, θέατρο του Ν.Κόσμου.

σεμιναριο  συγχρονου χορου
διδασκαλια: Νικολαιδης Γιαννης
Το σεμινάριο χαρακτηρίζεται απο έντονη σωματικότητα και σκοπό εχει το ακόνισμα της ικανότητας που έχουν σώμα και μυαλό να προσαρμόζονται  κάθε στιγμή και να αλληλεπιδρούν καθώς συνυπάρχουν στο μάθημα, στη σκηνή, στον δρόμο ή ακόμη και στις ταράτσες των κατοικιών μας...
Η επικέντρωση στη μηχανική του σώματος θα οδηγήσει σε ενα γοητευτικό φλερτ με τη βαρύτητα, τον περιβάλλοντα χώρο και τους γύρω ανθρώπους πλησιάζοντας κάποιες φορές την αυθόρμητη και ζωώδη κίνηση των μικρών παιδιών. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ  Γεννήθηκε το 1977 και είναι απόφοιτος της Κ.Σ.Ο.Τ. 3 έργα και οπερέτας
και εχει συγ.
Έχει χορέψει με τις ομάδες σύγχρονου χορού :
Θεατροκίνηση, Αίρεσις, χορευτές, griffon, Ζήτα, Πέρσας Σταματοπούλου, πρόσχημα, λάθος κίνηση, Οκτάνα, «2», Yelp, καθώς και με τους χορογράφους Σ. Σπυράτου, Ν. Ζούκα, Α. Φωνιαδάκη, Α. Στελάτου Α.
Σμάλις, Α. Βάιερσταλ, Μ. Κοντονή, R. Nodine, κ.α.
Επίσης σε παραγωγές χορού, θεάτρου, όπερας και οπερέτας
Έχει συγχορογραφήσει 3 έργα και  ενα δικό του solo που παρουσιάστηκε σε Λονδίνο, Ζάγκρεμπ και Σόφια στα πλαίσια του city to city cabaret.
.﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ θεάτρου και διαφημιστικ
Έχει επιμεληθεί την κίνηση σε παραστάσεις θεάτρου και διαφημιστικά σπότ.
Τελευταία του χορογραφική απόπειρα το «απομεσήμερο ενός φαύνου100 χρόνια μετά».
Διδάσκει σύγχρονο χορό σε studio και σχολές χορού της Αθήνας και στη δραματική σχολή Πράξη Επτά

σεμιναριο κλασικου χορου
διδασκαλια: Συνθια Φρυδα
Η Συνθια Φρυδα , γεννηθηκε στην Κωνσταντινουπολη.
Παιρνει απολυτηριο Λυκειου απο τη Γαλλικη Ακαδημια Αθηνων
Αρχιζει χορο στη σχολη του Χ. Ξανθόπουλου.
Συνεχιζει ανωτερες σπουδες στην Διεθνη Ακαδημια Χορου Α. ASTIE.
Το διαστημα αυτο θα λαβει μερος σε τακτικα σεμιναρια κλασσικου ( γαλλικο- ρωσικο συστημα ) και συγχρονου χορου ( Graham , P .Goss ) με Γαλλους και αλλους διακεκριμενους δασκαλους.
Παιρνει πτυχιο χορευτριας και καθηγητριας χορου από την Ανωτερη σχολή χορου «Ν. Κονταξακη)
Η επαγγελματικη της δραστηριοτητα ξεκιναει στη Γαλλια, με περιοδεια στη Νοτια Ινδια .
Συμμετεχει σε ταινια της Γαλλικης τηλεορασης αφιερωμενη σε χορους « μπαροκ » καθως και σε σεμιναριο κινησιολογιας σε Ιδρυμα παιδιων με ειδικες αναγκες της Λυων.
Στην Ελλαδα επιστρεφει το 1983 , οπου και προσλαμβανεται στην Εθνικη Λυρικη Σκηνη.
Το καλοκαιρι του 1984 συμμετεχει στις παραστασεις του « Ελληνικου Χοροδραματος» της Ρ. Μανου
(περιοδειες σε Δελφους, Επιδαυρο, Κρητη κ.λ.π..)
Από τοτε εχει λαβει μερος σε ολες τις παραστασεις της Εθνικης Λυρικης Σκηνης οπου συνεργαστηκε, με πολλους Ελληνες και ξενους χορογραφους (Γ. Μετσης, Χ. Μανταφουνης, Λ.Ντε Πιαν, G Cassado, R.Van Dantzig, M Martinez, L Massin, C Armitage), χορευοντας τους πρωταγωνιστικους ρολους ( Ζιζελ, Μπαγιαντερα, Δον Κιχωτη,  Ωραια Κοιμωμενη, Συλφιδες, Ρωμαιος και Ιουλιεττα, Ζορμπας..) Το 1992 η Διευθυνση της Εθνικης Λυρικης Σκηνης την εντασσει σε θεση «solist » και το 1996
σε « πρωτη χορευτρια».
Το Υπουργειο Πολιτισμου της απονεμει το βραβειο καλυτερης κλασσικης χορευτριας για το 2001


www.artiria.gr  / τηλ: 26450.22820  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο