Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

O ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΤΑΚΗ ΚΑΡΝΑΒΑ

      Την  Κυριακή 21 Ιουλίου 2013, με τη συμπλήρωση 14 χρόνων από το θάνατο του ΤΑΚΗ ΚΑΡΝΑΒΑ, Ο Δήμος Ξηρομέρου μετά από εισήγηση της Τοπικής Κοινότητας Κανδήλας, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έδωσε το όνομα του σε κεντρικό δρόμο της Κανδήλας, γενέτειρας του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
·Στις 9.30 το πρωί της Κυριακής 21 Ιουλίου θα γίνει επιμνημόσυνος δέησης στην Ζωχοδο Πηγή Κανδήλας
·Στην συνέχεια θα γίνει από την Αντιδήμαρχο Ξηρομέρου κ.Κωνσταντίνα Σαμαρά και τον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας κ.Νικόλαο Σολδάτο η αποκάλυψη της επιγραφής  της οδού ΤΑΚΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΣ................



-Θα επακολουθήσουν χαιρετισμοί από παράγοντες της πολιτείας και του πολιτισμού.


-Το βράδυ και ώρα 10μ.μ θα δοθεί δημοτική συναυλία προς τιμήν του Τάκη Καρναβα, στον προαύλιο χώρο του Γυμνάσιου Κανδήλας από τον «Σύλλογο Φίλων Τάκη Καρναβα»  

6 σχόλια:

  1. ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν κοιτάξεις αγαπητέ 9.11μ.μ , ποιος διοργανώνει την "εκδήλωση" , θα δεις οτι έχεις δίκιο σαυτά που λές.ο θυμόσοφος λαός μας λέει: "Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει..". Η εκδήλωση αυτή έπρεπε να γίνει απο ΦΙΛΟΥΣ του αείμνηστου Καρναβά και οι συγγενείς του;... να κάθονται , παράμερα, και να καμαρώνουν κι όχι να έχουν πρωτεύοντα ρόλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε 9.11 πως το κατάλαβες ότι και τα δυο που αναφέρεις θα γίνουν. Ο λόγος που γίνεται εξάλλου η όλη εδήλωση αυτός είναι. Σιγά μη τους πήρε ο πόνος για τον Καρναβά, ο οποίος εξάλλου μπορεί να ήταν ένας καλός τραγουδιστής αλλά δεν είναι και ότι καλλίτερο για να αποτελέσει παράδειγμα στις επόμενες γενιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συμφωνω 2.03μ.μ κι τραγουδιστής πολύ καλος μόνον στο δικό του στύλ ! έχεις ακούσει να τραγουδάει π.χ Νησιώτικα ,Σαρακατσάνικα , Ηπειρώτικα ,Θεσσαλιώτικα, Μωραϊτικα κ.λπ ; ΟΧΙ . Μονον τα γνωστά βαρια "Καρναβέϊκα " τραγούδια του και στα οποία ηταν ΒΑΣΙΛΙΑΣ !. Σήμερα στο You Tube που βλέπουμε να ανεβαζονται τραγούδια, βλέπεις οφθαλμοφανέστατα τη διαφορά σαυτα που λέω. π.χ η Φιλιώ Πυργάκη , η Γιώτα Γρίβα :έχουν ένα ρεπερτόριο πλουσιότατο αποτελούμενο απο Σαρακατσάνικα, Ηπειρώτικα , Καλαματιανά, Νησιώτικα,Ασπροποταμίτικα, Αργιθέας,Ξηρομερίτικα,Μωραϊτικα. Κατά την γνώμη μου , ο Καρναβάς ,είναι ένας υπερτιμημένος τραγουδιστής , απο ανθρώπους που δεν έχουν ακούσει άλλα ακούσματα πέραν αυτών της "σχολής του Καρναβά" ή απο ανθρώπους που πιστεύουν οτι δημοτικά τραγούδια είναι μόνον αυτά που τραγουδούσε και τα άκουγαν μόνον απο τον Καρναβά.Ομως η παράδοση μας δεν είναι μόνον το Ξηρόμερο και η ευρύτερη πέριξ αυτού περιοχή. Παράδοση μας είναι όλη η γκάμα των τραγουδιών απο τις περιοχές :Ηπειρος, Ασπροπόταμος, Αργιθέα, Θεσσαλία, Μακεδονία,Θράκη, Νησιά, Μοριάς,Γκακέλια Βοιωτίας ,Βλάχικα Μετσόβου και Πίνδου κ.λπ. ΝΑΙ ,στο είδος των τραγουδιών του υπήρξε αναντικατάστατος . Οχι όμως και ο μοναδικός ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή διαβάζω τα σχόλια σας, ο μπαρμπα-Τάκης σχεδόν ΠΟΤΕ δεν αναγνωρίστηκε από το χωριό του, όπως κ κάθε άλλος καλλιτέχνης. Κ επειδή θέλω να μιλάω ανοιχτά, οι φίλοι κ συγχωριανοί του Καρναβά ΓΡΑΜΜΕΝΟ τον είχαν 14 χρόνια από τότε που πέθανε... Επομένως ευτυχώς που έστω ο γιος του έκανε κάποιες ενέργειες, είτε αυτό ήταν η ίδρυση συλλόγου, είτε η ονομασία δρόμου είτε το γλέντι το βράδυ. Κ επιτέλους ας σταματήσουν όλοι οι "καλοθελητές" να αμφισβητούν τα πάντα. Κ αν φοβάστε τόσο πολύ μήπως γίνει αυτό το γλέντι άλλη μια αρπαχτή, ας οργανώνατε ρε παιδιά εσείς κάποια εκδήλωση στην μνήμη του.
    Κ όσο αφορά φίλε 2:03 μ.μ μπορεί σαν άνθρωπος ή στην οικογένεια του να μην ήταν το καλύτερο παράδειγμα (κ πίστεψε με τον ξέρω πολύ καλύτερα από τον καθένα σας) όλο αυτό γίνεται για να τιμηθεί σαν ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ κ τραγουδιστής, κάποιος που έκανε γνωστή την Κανδήλα, κ όχι σαν άνθρωπος. Ας σταματήσουν λοιπόν οι παραφιλολογίες κ τιμήστε κάποιον που έδωσε πάρα πολλά στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ κ.12.22μ.μ. ...ΑΣ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ : "...ΟΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑ Γ Ρ Α Μ Μ Ε Ν Ο ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ .." . ΑΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΑΥΤΟ - για μενα δεν συνέβαινε - ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ , ΑΡΑΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ; ΚΑΝΕΝΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΝΔΗΛΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ - ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ - ΕΝΑΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ...ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ -ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΔΕΙΧΝΕ ΤΑΛΕΝΤΑ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΣΒΥΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ Κ.ΛΠ . ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ; ΕΔΩ Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΟΣΧΟΣ , Η ΔΟΜΝΑ ΣΑΜΙΟΥ , Ο ΣΥΜΩΝ ΚΑΡΡΑΣ , Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΤΟΣ, Ο ΠΕΤΡΟ ΛΟΥΚΑΣ , ΤΑ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΑ κ.λπ ΑΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΗΤΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΘΗΤΕΥΟΥΝ ΣΑΥΤΕΣ ! ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑ ; ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ; ΤΟ ΚΟΜΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ (οικογένεια -παιδια) ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ( εσείς το αναφέρετε αυτό ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΤΑΚΗ ΚΑΡΝΑΒΑ ΙΔΡΥΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ (Δημοτικές αρχές) ΕΠΡΑΞΑΝ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ Η ΠΟΡΤΑ ΤΟΥΣ.ΜΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο