Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΠΑΣΟΚ: Ακυρώθηκε η εκλογή του νέου Γραμματέα Νίκου Καραγιάννη

         Ακυρώθηκε σύμφωνα με το AgrinioNet.gr η διαδικασία που ακολουθήθηκε στη νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή γραμματέα μετά τις ενστάσεις που κατατέθηκαν από τον κ. Μάκη Σαμαρά και την κ. Ξανθή Ξουργιά στην ΕΚΑΠ. 
      Τα δύο μέλη του οργάνου  είχαν καταθέσει  ένσταση  υποστηρίζοντας πως ο Νίκος Καραγιάνης δεν μπορεί να είναι γραμματέας καθώς έχει πολιτική θέση ως συνεργάτης του αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας.
     Χθες συνεδρίασε η επιτροπή στις 4 το απόγευμα και πήρε απόφαση με πλειοψηφία 5 ψήφων να κάνει δεκτές τις ενστάσεις και να ακυρώσει τη διαδικασία, η οποία θα επαναληφθεί. Ο κ. Καραγιάννης ο οποίος εκλέχθηκε δεν είναι πλεον γραμματέας όπως λέγεται αλλά ούτε και η αναπληρώτρια πολιτευτής Ακριβή Κούκη..........



     Μήπως ο κ. Κελεπούρης που ήταν υπεύθυνος για τη διαδικασία πρέπει να κληθεί να δώσει εξηγήσεις γιατί ενώ είχε ενημερωθεί από τα μέλη της νομαρχιακής πως υπήρχε ασυμβίβαστο στην υποψηφιότητα Καραγιάννη ο ίδιος αδιαφόρησε και προχώρησε στη διαδικασία; 
     Ποιους εξηπηρετούσε όλη αυτή η διαδικασία η οποία κρίθηκε τελικά ως άκυρη από την ΕΚΑΠ; Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποια πολιτικά πρόσωπα ακόμη και την τελευταία στιγμή έλεγαν στον κ. Καραγιάννη να μην ανησυχεί γιατί είναι γραμματέας..
    Τώρα που ακυρώθηκε η διαδικασία ποιος θα είναι ο επόμενος υπεύθυνος που θα κάνει τις διαδικασίες εκ νέου; Μήπως πρέπει να είναι ο αρμόδιος για την περιοχή που είναι ο κ. Αλευράς;


Πόλεμος για μια θέση στον Πράσινο ήλιο………

        Μύλος στο τοπικό ΠΑΣΟΚ μετά την απόφαση της ΕΚΑΠ να κάνει δεκτές τις ενστάσεις που κατέθεσαν δυο στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή γραμματέα. 
    Η Επιτροπή σύμφωνα με το ρεπορτάζ του AgrinioNet.gr  μετά τη συνεδρίαση της πήρε απόφαση με 5-0 να κάνει δεκτές τις ενστάσεις και να ακυρώσει τη διαδικασία, η οποία θα επαναληφθεί. 
     Ο κ. Καραγιάννης δεν είναι πλέον ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής και από την ώρα που έγινε γνωστή η απόφαση άρχισαν τα όργανα. 
     Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του AgrinioNet.gr  έπεσαν τηλεφωνήματα ανάμεσα σε πρόσωπα της νομαρχιακής Επιτροπής στα οποία ακούστηκαν βαριές κουβέντες εκατέρωθεν. 
   Λέγεται μάλιστα ότι σε κάποιες συνομιλίες ακούστηκε «είμαι αρχηγός και θα δείτε από δω και πέρα με την ομάδα μου τι θα πάθετε…». Η απάντηση από την άλλη πλευρά λέγεται ότι ήταν «τι λες; Πας καλά; Που τα βρήκες αυτά; Είστε κομματική μαφία;»

       Σε άλλη επικοινωνία που λέγεται ότι υπήρξε μέσω sms που αφορούσε τον κ. Λύτρα στον οποίο κάποιοι «χρέωσαν» ανάμειξη στη διαδικασία λέγεται ότι γράφτηκε ειρωνικά «ευχαριστώ για την πολιτική στήριξη που μου παρείχες».
       Στο μεταξύ υπήρξαν σήμερα δημοσιεύματα στον τύπο τα οποία εμπλέκουν τον κ. Λύτρα στη διαδικασία και μάλιστα τον κατηγορούν για ανάμειξη κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά και απειλεί με μηνύσεις.

       Μάλιστα σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο AgrinioNet.gr  αναφέρει «Ουδεμία σχέση είχα ή έχω με τη συγκρότηση και με τις ενστάσεις που έχουν υποβληθεί για τη Ν.Ε. Αιτωλ/νιας. Εδώ και τρία χρόνια έχω ζητήσει ως μέλος της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ να ασχοληθώ με άλλες περιοχής όπως η Αθήνα, η Βοιωτία τα νησιά του Αιγαίου και άλλες περιοχές και όχι στην Αιτωλοακαρνανία, πράγμα το οποίο συνέβη και σε αυτές τις νομαρχιακές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. 
    Τιμώ όλους όσοι εκλέχθηκαν και έχουν αυτοί την υποχρέωση να συγκροτήσουν τη Ν.Ε σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ. Ουδεμία ανάμειξη είχα ή επιθυμούσα να έχω σε αυτή τη διαδικασία. Όσοι προσπαθούν να με εμπλέξουν ότι δήθεν αναμείχθηκα τους θυμίζω ότι πολλές φορές για ότι κακό γινόταν έφταιγε ο Λύτρας και ότι καλό γινόταν το έκαναν μόνοι τους. Έδωσα εντολή στο δικηγόρο μου να προχωρήσει σε μηνύσεις σε όσους με εμπλέκουν. Γνωρίζουν και αυτοί όπως και τα υπόλοιπα στελέχη του Κινήματος από το νομό ότι δεν ασχολούμαι  με  τα τεκταινόμενα του ΠΑΣΟΚ στο νομό».

        Από την πλευρά του ο Μάκης Σαμαράς μέλος της νομαρχιακής επιτροπής και ένας από αυτούς που κατέθεσαν ένσταση για τη διαδικασία δηλώνει στο AgrinioNet.gr:
     «Το ΠΑΣΟΚ έχει αρχές αξίες, καταστατικό και αποφάσεις συνεδρίου. Επειδή στο παρελθόν αυτά τα έκανε λάστιχο ή ακορντεόν γι αυτό βρίσκεται στη σημερινή κατάσταση. Άρχισε να συμμαζεύει το σπίτι του λειτουργώντας πάνω σε αρχές και αξίες. 
     Βάσει της συγκεκριμένης περίπτωσης όπου εμπλέκεται και ο κ. Καραγιάννης άρθρο 5 παρ. 1 που μιλά για έμμισθα πολιτικά στελέχη, έχουν το ασυμβίβαστο, έχουν καθαιρεθεί από τις κομματικές τους θέσεις , ο Γ. Ανωμερίτης, ο Στ. Αγγελούδης, βουλευτής Τσελέπης, το μέλος της Π.Ε. Φίλλης κ.α. στελέχη. 
      Εάν η Αιτωλοακαρνανία θέλει δικό της καταστατικό για το ΠΑΣΟΚ ας το ζητήσει για να εγκριθεί στο επόμενο συνέδριο. Η ομόφωνη απόφαση της ΕΚΑΠ (5-0), είναι σεβαστή για να σεβόμαστε όλοι το καταστατικό και τις αποφάσεις των συνεδρίων. Για να φτιάξουμε ένα πραγματικό ΠΑΣΟΚ όπως το οραματιστήκαμε και το ζητά η ελληνική κοινωνία. Όσοι δεν πιστεύουν στο καταστατικό και δεν λειτουργούν βάσει των αποφάσεων του συνεδρίου καλό είναι να παραιτηθούν πραγματοποιώντας τυχόν απειλές».
      Όπως δείχνουν τα πράγματα το τοπικό ΠΑΣΟΚ διανύει μια περίοδο αποσταθεροποίησης με κάποιους να προσπαθούν να αναλάβουν ρόλους με οποιοδήποτε κόστος αρκεί να κρατήσουν τα ηνία. Πάντως οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


Πηγή: http://agrinionet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο