Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ο Ν. Σολδάτος ετεροχρονισμένα έστειλε επιστολή για το Κέντρο Υγείας Κατούνας

Γράφει ο Παντελής Αποστολάκης

        Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας έδρασε και έστειλε ετεροχρονισμένα, επιστολή για το Κ.Υ. Κατούνας και τα προβλήματα σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό  που έχει.  
     Ο Δήμαρχος κύριος Νίκος Σολδάτος τονίζει στην επιστολή του ότι είχε στείλει στο παρελθόν επιστολή στην προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας (ουσιαστικά στον Αιτωλοακαρνάνα πρώην Υφυπουργό Υγείας κύριο Μάριο Σαλμά).
      Δυστυχώς ο Δήμαρχος και η ηγεσία του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας δεν εισακούστηκε από κανένα υπεύθυνο και παρά  την φιλοξενία που έχει προσφέρει στον κύριο Σαλμά, σε Δημοτικά Συμβούλια και σε εκδηλώσεις-συναντήσεις, δεν έχει καταφέρει το αυτονόητο.............



     Να προσφέρει στην τοπική κοινωνία της Κατούνας την ασφάλεια σε θέματα υγείας. Ο κύριος Σολδάτος για άλλη μια φορά δεν εκμεταλλεύτηκε την θέση του Αιτωλοακαρνάνα Βουλευτή προς όφελος του τόπου που τον έχει εκλέξει Δήμαρχο.

       Το φοβερό της υπόθεσης είναι το γεγονός του ότι ο κύριος Σολδάτος κινητοποιήθηκε αναγκασμένος από τις δημοσιεύσεις σε τοπικά site και blogs και μετά από τις κινήσεις και τις διαμαρτυρίες του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας  από τις 26 Ιουνίου. 
     Επίσης τον κύριο Σολδάτο πρόλαβε και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος που από τις 22 Ιουνίου έκανε επερώτηση στην Βουλή στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Αν δεν είχαμε αυτές τις κινήσεις το Κ.Υ. Κατούνας μπορεί και να έκλεινε και να μην το αντιλαμβάνονταν ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι.

      Ο κύριος Σολδάτος  για άλλη μια φορά δείχνει ότι δεν τον ενδιαφέρει και τόσο η ανάπτυξη η βιωσιμότητα και η ποιότητα ζωής των πολιτών της Κατούνας και των χωριών του πρώην Δήμου Μεδεώνος. Έχει εγκαταλείψει αυτόν τον υπέροχο τόπο και μόνο όταν βλέπει κινήσεις από συλλόγους και μέσα ενημέρωσης  κινητοποιείται. Αλλά ακόμη και αυτή η ενεργοποίηση του είναι χαλαρή, χωρίς δυναμισμό και διεκδίκηση. Η κίνηση γίνεται απλά "για τα μάτια του κόσμου".

      Φυσικά μέγιστες ευθύνες έχουν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Σολδάτου του Δήμου Μεδεώνος και  οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας .
    Αντί  να βοηθούν το έργο του Δημάρχου, αντιλαμβάνοντας και αντιμετωπίζοντας με δική τους πρωτοβουλία τα τοπικά προβλήματα, ασχολούνται με τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές και με την εύρεση ψηφοφόρων. 
      Ακόμη και η σημερινή συνάντηση που έγινε με ελάχιστους τοπικούς φορείς (ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στην Δημοτική Αρχή και δεν θέλει καμιά επαφή μαζί τους) στο Δημαρχείο Κατούνας , έγινε για να πουν στον κόσμο ότι ο Δήμαρχος κινητοποιήθηκε για το Κ.Υ.Κατούνας!!!!!!!!!!

      Τελικά η Δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρεται για την καθημερινότητα του πολίτη. Το απέδειξε χρόνια τώρα ο κύριος Σολδάτος στον πρώην Δήμο Παλαίρου. Το αποδεικνύει τώρα μαζί με την Δημοτική του ομάδα, στον πρώην Δήμου Ανακτορίου, το αποδεικνύει τώρα και στον πρώην Δήμου Μεδεώνος.
       Η Κατούνα και ο πρώην Δήμος Μεδεώνος εγκαταλείπεται. Το απέδειξε η Δημοτική Αρχή με τα Λουτρά Τρύφου, με τα Σφαγεία Κατούνας, με το ΤΟΕΒ και τώρα με την υπολειτουργία του μεγαλύτερου αγαθού για μια περιοχών όπως το Ξηρόμερο, το Κ.Υ. και την Υγεία.

      Δυστυχώς από επιστολές με καθυστέρηση χορτάσαμε. Αυτό που ζητούν όλοι είναι πράξεις και έργα.

       Η Κατούνα και τα γύρω χωριά χρειάζονται γιατρούς για τους πολλούς  ηλικιωμένους που υπάρχουν στην περιοχές. Χρειάζονται γιατρούς, για αυτούς που θέλουν να μείνουν ή να επιστρέψουν και δεν νιώθουν ασφάλεια για τα παιδιά τους και για τους ίδιους, χωρίς ένα Κέντρο Υγείας.   
    Είναι απαραίτητο να υπάρχει σε λειτουργία σε 24ωρη βάση το Κέντρο Υγείας. Από την στιγμή που δεν μπορεί ο Δήμαρχος πρέπει όλοι να πιέσουμε για να λειτουργεί με πληρότητα το Κ.Υ. Κατούνας.

  Ακολουθεί η επιστολή του κύριου Σολδάτου προς τον Υπουργό Υγείας κύριο  Άδωνη Γεωργιάδη. Η επιστολή αυτή δεν στάλθηκε  για άλλη μια φορά από τον Δήμαρχο στα τοπικά Site και blogs. Την βρήκαμε δημοσιευμένη από site Αιτωλοακαρνανίας.
      Στην  περιοχή μας υπάρχουν 8 γνωστά  site και blogs, που ενημερώνουν καθημερινά και με συνέπεια (πραγματικά όλα τα site και blogs προσφέρουν απίστευτο έργο στους πολίτες με την καθημερινή τους ενημέρωση) τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τους πολίτες που διαμένουν, κατάγονται και ενδιαφέρονται για τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας.

Η επιστολή του Δημάρχου
 «Κύριε Υπουργέ,
Απευθυνόμαστε σε εσάς ως νέο Υπουργό Υγείας προκειμένου να σας εκθέσουμε το σοβαρότατο πρόβλημα που αφορά την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κατούνας του Δήμου μας, δεδομένου ότι έχουμε απευθυνθεί στην προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου που προΐσταστε, στους διοικητές του Νοσοκομείου Αγρινίου, καθώς και στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Το Κέντρο Υγείας έχει έδρα την Κατούνα και περιοχή ευθύνης του έχει έξι τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και τα Δημοτικά διαμερίσματα Παπαδάτου και Φυτειών του όμορου Δήμου Ξηρόμερου.
Η υποστελέχωση  του έχει ως αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας να παραμένει κλειστό ή να μην εφημερεύει κατά διαστήματα θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων της περιοχής. Χωρίς να υπάρχει ίχνος υπερβολής σε αυτό, την στιγμή που δεν υπάρχει άλλου είδους υγειονομική κάλυψη στην περιοχή.
Η ανοχή των κατοίκων έχει προ πολλού εξαντληθεί. Ανοχή που ενδεχομένως μπορεί να γίνει για τους υπευθύνους ενοχή σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού.
Ζητάμε την παρέμβασή σας για την ομαλοποίηση της κατάστασης, την αποκατάσταση των εφημεριών και την αδιάλειπτη λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι από πόρους του Υπουργείου σας πραγματοποιείται επέκταση και βελτίωση του υπάρχοντος κτιρίου.  Προφανώς αν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση θα έχουμε ένα νέο Κέντρο Υγείας χωρίς όμως γιατρούς και ασθενείς.

Κύριε Υπουργέ,
Ζητάμε το άμεσο ενδιαφέρον σας, το θέμα είναι εξαιρετικής σημασίας με σοβαρούς δυνητικούς κινδύνους για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.
Αναμένουμε την ανταπόκρισή σας.»


8 σχόλια:

  1. Δεν υφίσταται και ουδέποτε υπήρξε ως οργανική μονάδα Κέντρο υγείας Κατούνας , αλλά Περιφερειακό Ιατρείο Κατούνας και μόνον !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντού γράφεται Κέντρο Υγείας Κατούνας, σε όλα τα χαρτιά που έρχονται από το υπουργείο κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Κέντρο Υγείας Κατούνας ήταν Περιφερειακό Ιατρείο και ο Μάριος Σαλμας επι κυβερνήσεως Καραμανλή το μετέτρεψε με διάταγμα σε Κέντρο Υγείας και υπάρχει στο οργανόγραμμα που προβλέπει το προσωπικό που πρέπει να έχει και έπρεπε να προσληφθεί . Πέρα από ψηφοθηρικους λόγους αυτό έγινε γιατί η Κατούνα χρειάζονταν ένα Κ.Υ. Ολο το 24ωρο για να καλύψει τις ανάγκες των αρκετών επείγοντων περιστατικών. Άλλωστε έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται και η επέκταση του Κ.Υ. για να μεγαλώσει και να πληρή όλες τις προϋποθέσεις ενός ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ. Οποιος Κατουνιώτης πιστεύει ότι είναι ακόμη και πρέπει να γίνει περιφερειακό ιατρείο δεν θέλει το καλό του τόπου του. Οσο αφορά τον Πανάκια και τον Κώτσο , αυτοί τα παιχνίδια τους και τις πολιτικές τους κάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. RE KATOYNIOTES AFHSTE TIS KOLOTOYMPES ELEOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΙΚΑ ΒΟΝΙΤΣΑΣ,ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΤΟΥΝΑΣ,Κ.Υ. ΚΑΤΟΥΝΑΣ, ΔΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ, ΔΕΗ-ΟΤΕ ΒΟΝΙΤΣΑΣ,ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΣΜΟΥ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ. ΠΟΛΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κανένας Κατουνιώτης και κανένας Ξηρομερίτης δεν θέλει να ειναι - ακόμη - Περιφερειακό Ιατρείο στην Κατούνα , αλλά Κέντρο Υγείας . Με μια διαφορά . ΟΧΙ στα χαρτιά αλλά στην πραγματικότητα . Το περιβόητο Κέντρο Υγείας Κατούνας ονομάζεται έτσι από το 1995 όταν ήρθε στην Κατούνα (επί Νομαρχίας Γιάννη Βαϊνά ο υπουργός κ. Δημ. Κρεμαστινός )και,ρωτήστε ή ανατρέξτε στον τοπικό τύπο να δείτε ποιος επέμενε και ήρθε τελικα στην Κατούνα ο Κρεμαστινός; Ο τότε Δήμαρχος κ. Χρ. Λίτσος το ξερει καλά αλλά και οι Κατουνιώτες ... Μετά ονομάστηκε και δημοσιευτηκε σε ΦΕΚ και με ενέργειες του αείμνηστου κ. Ανδρέ Καραγκούνη , όπως ορθώς επισημένετε και προσφάτως επί κ. Μ.Σαλμά. Ομως ΟΥΔΕΠΟΤΕ ! επανδρώθηκε- στελεχώθηκε και λειτούργησε με ιατρικό προσωπικό που προβλέπεται απο τον Οργανισμό του υπ. Υγείας. Είδατε εσείς τόσα χρόνια απο το 1995 μέχρι σήμερα να υπάρχει κανενα Κεντρο Υγείας στην Κατούνα ; Μην τρελαθούμε ... Ναι θέλουμε στην Κατούνα όχι μόνον Κεντρο Υγείας αλλα αν γίνονταν και Νοσοκομείο ! Οχι όμως 20 χρόνια κοροϊδίες απο τους πράσινους και τους βένετους (μπλέ) . Ελεος ποια οι κοροϊδίες ! Ο κόσμος δεν μασάει ! Χονεψτετο όσοι εξεκακολουθήτε να λιβανίζετε ( το ίδιο έκανα κι εγώ ) τους πολιτικά υπεύθυνους για την κατάντια της Ελλάδας και κυρίως την καταδίκη της νέας γεννιάς.
    ΤΣΩΛΗΣ Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το θέμα ειναι μπορει οπως λειτουργει να καλυψει τις αναγκες της ευρυτερης περιοχης?Απαντηση ΟΧΙ!
    Εκτος εαν δεχθουμε οτι υπαρχουν πολιτες πρωτης και δευτερης κατηγοριας σε αυτη την χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΤΟΝ ΚΩΤΣΙΟ ΣΤΟΥΠΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΦΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΞΑΔΕΡΦΟΥ ΤΟΥ ΛΑΚΙΑ? Η' ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ? ΑΣΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΚΙΑ,ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΠΕΡΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΜΗΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑΤΕ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ! ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΟΛΔΑΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ! ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΥΤΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΑ!ΕΞΩ Ο ΤΖΑΒΑΛΑΣ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΕ ΓΙΑ ΟΛΑ,ΕΞΩ Ο ΛΑΚΙΑΣ ΣΤΟΥΠΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΛΦΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ,ΚΑΤΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΤΣΙΟ,ΜΕ ΤΑ ΕΦΕ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΚΙΑ! ΤΑ ΔΙΕΛΛΗΣΕ ΟΛΑ Ο ΣΕΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΗΡΘΕΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ! ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΕΡΧΟΝΤΕ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ! ΞΥΠΝΑ ΣΟΛΔΑΤΕ,ΕΡΧΕΤΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο