Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Τα δημοτικά σχολεία Αστακού και Βόνιτσας γίνονται ολοήμερα

          Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τα  321 Δημοτικά Σχολεία  σε ολόκληρη τη χώρα που θα λειτουργούν ως Ολοήμερα  με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ). 
      Στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας γίνονται ολοήμερα 7 και στη περιοχή μας τα δημοτικά σχολεία Αστακού και Βόνιτσας.
        Δείτε τα δημοτικά σχολεία που έγιναν ΕΑΕΠ στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ (7)
1.-ΟΛΟΗΜΕΡΟ Δ.Σ. ΑΣΤΑΚΟΥ
2.-1ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ Δ.Σ. ΒΟΝΙΤΣΑΣ
3.- 5ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ Δ.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
4.-11ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ Δ.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ.............



5.-17ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ Δ.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
6.-2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ Δ.Σ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
7.-ΟΛΟΗΜΕΡΟ Δ.Σ. ΔΟΚΙΜΙΟΥ

Πηγή: patrastimes.gr


5 σχόλια:

  1. ti maxala den frontise kaneis na asxolithei mazi tis...pali sthn apeksw...as t blepoun kai oi anapomeinantes sumbouloi pou einai sto kotero t puthagora akoma...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα δημοτικά σχολεία Αστακού και 1ο Βόνιτσας ΕΙΝΑΙ ολοήμερα. Αυτό που αλλάζει με το ΦΕΚ είναι ότι εντάσσονται στο Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Σύμφωνα με αυτό εισάγονται νέα αντικείμενα (Καλλιτεχνικά, Μουσική, Θεατρική Αγωγή) και επεκτείνεται η ξένη γλώσσα στην Α΄ και στη Β΄Δημοτικού. Η εξέλιξη αυτή πρακτικά σημαίνει τα εξής: 1. Ανοίγουν θέσεις εργασίας για κάποιους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, 2. Εξασφαλίζεται η οργανικότητα των σχολείων, αν και εδώ κρατάμε μια "πισινή" (τα σχολεία με ΕΑΕΠ είναι 12θέσια, ο Αστακός είναι 10θέσιο, επομένως κερδίζει 2 θέσεις) 3. Επεκτείνεται το ωράριο του πρωινού (όλοι οι μαθητές σχολούν πλέον στις 14:00) και του ολοήμερου (στις 16:15) και 4. (και κυριότερο) δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να διδαχτούν κάποια νέα αντικείμενα για τα οποία αναγκάζονται να διανύουν χιλιόμετρα (π.χ. για ωδείο). Απομένει μόνο να στελεχωθούν σωστά τα εν λόγω σχολεία με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, για την πρόσληψη των οποίων έχουν προβλεφθεί κονδύλια από το ΕΣΠΑ.
    Από τα 190 δημοτικά σχολεία του νομού, μόνο 25 λειτουργούν με ΕΑΕΠ. Φιλοδοξία του υπουργείου είναι (και κάποτε θα πραγματοποιηθεί) να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία έτσι. Παράλληλα, είναι ένας τρόπος να διοχετευτούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση οι καθηγητές που περισσεύουν στη Δευτεροβάθμια, έτσι ώστε με τις μετατάξεις να μην γίνουν απολύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 6:47 Βρηκες την ευκαιρία σου να φωναξεις καπως, μηπως πεις και συ τιποτα. Εκτος εδρας θα παιζεις παντοτε φιλε. Η μοδα των αγωνων για τα λύκεια και δημοτικά πέρασε. Δεν κολλησε. Συνέχισε τη προσπάθεια, κηρυξε ανενδοτο κατι θα βγει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επομένως 6:47 μη ριχνεις ντουφεκιες στον αερα μηπως δημιουργησεις θεμα εκει που δεν υπαρχει . Δεν παιρναει. Πριν 2 χρονια περνουσε επειδη επαιζες χωρις αντιπαλο. Αστα φιλε. Παρατα τα. Βρες κατι αλλο για να κανεις κριτικη για τον μαχαλά και το κοτερο του δημαρχου.
    Τα παρακατω τα διαβασες? πριν γραψεις για να γραψεις?......

    "Τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία γίνεται η επιλογή των σχολείων, που εφαρμόζουν το Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα, είναι τα εξής:

    · Να είναι «ορισμένα» ως ολοήμερα και να έχουν υποχρεωτικά οργανικότητα 12/θεσίου.

    · Να συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό μαθητικού πληθυσμού (αναλογικά με τη Σχολική Περιφέρεια όπου ανήκουν).

    · Να μη λειτουργούν με εναλλασσόμενο ωράριο.

    · Να διδάσκεται η Β΄ Ξένη Γλώσσα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1.53 ΕΙΝΑΙ ΜΟΔΑ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ Σ?ΕΙΝΑΙ ΜΟΔΑ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΜΟΡΦΩΣΗ?ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ Μ ΡΧΕΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ Ν Σ ΚΑΝΩ......ΚΟΥΝΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ...ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.....ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ.....ΑΥΤΟ ΕΙΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ....ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΕΛΟΥΣΑΤΕ...ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΕΤΕ Ν ΒΡΕΙΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ...ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο