Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Βασίλης Ζαγκότας: Διευκρινίσεις για τα ολοήμερα σχολεία Αστακού και Βόνιτσας

Ο δάσκαλος του Αστακού Βασίλης Ζαγκότας σχετικά με τα ολοήμερα σχολεία Αστακού και Βόνιτσας μας έστειλε τις ακόλουθες διευκρινίσεις:

       Τα δημοτικά σχολεία Αστακού και 1ο Βόνιτσας ΕΙΝΑΙ ολοήμερα. Αυτό που αλλάζει με το ΦΕΚ είναι ότι εντάσσονται στο Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
     Σύμφωνα με αυτό εισάγονται νέα αντικείμενα (Καλλιτεχνικά, Μουσική, Θεατρική Αγωγή) και επεκτείνεται η ξένη γλώσσα στην Α΄ και στη Β΄Δημοτικού

     Η εξέλιξη αυτή πρακτικά σημαίνει τα εξής:
1.-Ανοίγουν θέσεις εργασίας για κάποιους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων,
2.-Εξασφαλίζεται η οργανικότητα των σχολείων, αν και εδώ κρατάμε μια "πισινή" (τα σχολεία με ΕΑΕΠ είναι 12θέσια, ο Αστακός είναι 10θέσιο, επομένως κερδίζει 2 θέσεις)..................



3.-Επεκτείνεται το ωράριο του πρωινού (όλοι οι μαθητές σχολούν πλέον στις 14:00) και του ολοήμερου (στις 16:15) και 
4.-(και κυριότερο) δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να διδαχτούν κάποια νέα αντικείμενα για τα οποία αναγκάζονται να διανύουν χιλιόμετρα (π.χ. για ωδείο).

      Απομένει μόνο να στελεχωθούν σωστά τα εν λόγω σχολεία με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, για την πρόσληψη των οποίων έχουν προβλεφθεί κονδύλια από το ΕΣΠΑ. 

      Από τα 190 δημοτικά σχολεία του νομού, μόνο 25 λειτουργούν με ΕΑΕΠ. Φιλοδοξία του υπουργείου είναι (και κάποτε θα πραγματοποιηθεί) να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία έτσι. 
    Παράλληλα, είναι ένας τρόπος να διοχετευτούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση οι καθηγητές που περισσεύουν στη Δευτεροβάθμια, έτσι ώστε με τις μετατάξεις να μην γίνουν απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο