Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Πτώση UAV στη Φωκίδα

Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Έξω από το χωριό Αγία Ευθυμία της Φωκίδας κατέπεσε τα ξημερώματα της Πέμπτης ένα γαλλικής κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πιθανόν έχει δανείσει ο Ελληνικός Στρατός στην ΕΛ.ΑΣ. και το οποίο συμμετείχε στον εντοπισμό της ομάδας του Μάριο Κόλα, ο οποίος φέρεται να ηγείται των δραπετών των Τρικάλων.....


    Μέχρι στιγμής τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους δεν έχουν διευκρινιστεί. Το μη επανδρωμένο σκάφος φρουρείται περιμετρικά και στο σημείο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταφθάσει ελικόπτερο τύπου Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού, προκειμένου να το μεταφέρει.


(Το χωριό Αγία Ευθυμία) 
        Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι το αεροσκάφος έχει μήκος περίπου τέσσερα μέτρα, ενώ το βάρος του υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 300 κιλά.
     «Βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή και λόγω του βάρους του η μεταφορά του θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη» επεσήμαναν οι ίδιες πηγές.
     Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές και τουλάχιστον όσον αφορά την επίσημη ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος «προσγειώθηκε» με τη χρήση του παγίως φερόμενου αλεξιπτώτου, αλλά όχι στο σημείο όπου είχε προγραμματιστεί. 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το UAV δεν έχει υποστεί ζημιές. 

(Στρατιωτικό όχημα κοντά στο σημείο που κατέπεσε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος)


Ήδη από χθες νωρίς το βράδυ, πληροφορίες ανέφεραν πως ισχυρές μονάδες της ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκαν στη Φωκίδα, για να εγκλωβίσουν τους δραπέτες των Τρικάλων που βρίσκονται σε κλοιό εδώ και ημέρες και κινούνται μεταξύ των ορεινών όγκων της Ναυπακτίας και συγκεκριμένα κοντά στο χωριό Πευκιώτισα.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να έχει ζητήσει τη βοήθεια της Αεροπορίας Στρατού, για να καλύψει την περιοχή από αέρος, ώστε η ιχνηλάτηση των δραπετών να είναι πιο εύκολη. 
    Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία που είχε το zougla.gr με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., εκείνοι δεν επιβεβαίωσαν το περιστατικό. Ωστόσο, στην περιοχή υπάρχουν, σύμφωνα με μαρτυρίες, στρατιωτικά οχήματα και δυνάμεις της αστυνομίας. 
    Παράλληλα, ο πρόεδρος της κοινότητας του χωριού Αγία Ευθυμία, κ. Ανδρέας Σολδάτος, ανέφερε στην ηλεκτρονική εφημερίδα πως οι κάτοικοι του χωριού από τις 03.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης παρατήρησαν ένα αντικείμενο με κόκκινα φώτα να ίπταται πάνω από την περιοχή και στη συνέχεια το έχασαν από τα μάτια τους.
«Ο ήχος που έβγαζε θύμιζε ελικόπτερο. Πετούσε για λίγα λεπτά πάνω από την περιοχή και στη συνέχεια χάθηκε» τόνισε. 
Σε κλοιό οι δραπέτες
   Οι αστυνομικές δυνάμεις, πλησιάζουν όλο και περισσότερο τους Αλβανούς κακοποιούς που είχαν δραπετεύσει από τις φυλακές Τρικάλων και τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται πως κινούνται στη Στερεά Ελλάδα.
   Χθες, σε ορεινή περιοχή της Φωκίδας εντοπίστηκαν δύο από τα τρία αλεξίσφαιρα που είχαν αρπάξει από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λιβαδειάς κατά τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο, καθώς και ένα πιστόλι ρέπλικα που είχε κλαπεί από σπίτι στο Τείχιο Δωρίδας.
     Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα των αστυνομικών και το κλεμμένο όπλο ήταν τυλιγμένα μέσα σε ένα σεντόνι και πεταμένα σε χωράφι κοντά στη μονή Βαρνάκοβα. Εκεί, την περασμένη Κυριακή είχαν εντοπιστεί τα ίχνη των αδίστακτων δραστών, για να χαθούν λίγο αργότερα.
       Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια περιοχή είχε βρεθεί πριν από λίγες ημέρες και το G3 που είχαν αρπάξει από τους αστυνομικούς στο Δίστομο.
Πηγή:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο