Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Δήμος Ξηρομέρου: Ανακοίνωση για τα προβλήματα υδροδότησης του Αστακού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Σχετικά με τα προβλήματα υδροδότησης που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες στην πόλη του Αστακού, από την Δημοτική Αρχή ανακοινώνονται τα εξής:

         Όπως όλοι οι κάτοικοι γνωρίζουν  η υδροδότηση της πόλης του Αστακού γίνεται  τις τελευταίες  δεκαετίες  ανελλιπώς από τις πηγές του Αγίου Δημητρίου με ικανή παροχέτευση, έτσι  ώστε να υπάρχει πλήρης  κάλυψη  των υδρευτικών αναγκών.
      Σας γνωρίζουμε όμως ότι προ δεκαημέρου  περίπου παρατηρήθηκε σημαντική πτώση  της στάθμης των πηγών ύστερα από άμεση αυτοψία των Αρμοδίων Αντιδημάρχων με κλιμάκιο γεωλόγων, εμπειρογνωμόνων κλπ που προσκλήθηκαν  για το σκοπό  αυτό στον Αστακό.................



      Φυσικά ο Δήμος άρχισε αμέσως  τις νόμιμες  διαδικασίες για εμπλουτισμό της υδροδότησης του Αστακού, εξετάζοντας ενδεχόμενα παροχέτευσης  ΚΑΙ από άλλες πηγές   ικανού όγκου  και ποιότητας νερού και οι προσπάθειες  αυτές βαίνουν σε αίσια και σύντομη κατάληξη, (εντός των αμέσως προσεχών ημερών).
     Είναι λοιπόν αυτονόητη  η έκκληση  μας ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ για όσο το δυνατόν λιγότερη κατανάλωση  νερού εκ μέρους  των καταναλωτών  ΚΑΙ αποκλειστικά μόνο    για οικιακή κατανάλωση και όχι για άλλες χρήσεις (πότισμα σε κήπους, πλύσιμο αυτοκινήτων με λάστιχο, πλύσιμο αυλών, πεζοδρομίων κ.λπ.)
   Θα πρέπει επομένως να έχουμε προσαρμογή των υδρευτικών αναγκών στα διαθέσιμα υδατικά αποθέματα, ιδιαίτερα τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες η κατανάλωση είναι αυξημένη.
      Είμαστε βέβαιοι ότι οι συμπολίτες μας θα ευαισθητοποιηθούν σε θέματα ορθολογικής χρήσης του νερού ώστε να υπάρξει περιορισμός της σπατάλης και   δείχνοντας  έτσι και στην πράξη  συμπαράσταση  στις προσπάθειες  της Δημοτικής Αρχής για ριζική αντιμετώπιση  και οριστική  λύση του φαινομένου της μειωμένης  παροχέτευσης  του νερού, οφειλόμενης –επαναλαμβάνεται  –σε πτώση  της στάθμης των πηγών  Αγίου Δημητρίου (φαινόμενο που παρατηρείται σε πολλές  παρόμοιες  περιπτώσεις ) και φυσικά είναι αδύνατο να προβλεφθεί και να αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

    Με την επισήμανση ότι –ατυχώς-το φαινόμενο αυτό συντελείται κατά τη θερινή περίοδο :
Α)Ζητάμε την κατανόηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ για την παροδική-μικρή έστω -ταλαιπωρία  η οποία  θα εξαλειφθεί  σε ολίγες ημέρες και
Β)Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμπαράσταση για την κοινή  προσπάθεια  ΟΛΩΝ (Δημοτών και Δημοτικής Αρχής) έτσι ώστε να υπάρξουν απτά αποτελέσματα  σε σύντομο  χρονικό διάστημα ,ύστερα  από συντονισμένες προσπάθειες από όλους.

Η υπόθεση του νερού είναι κάτι που μας αφορά όλους ( κυρίως την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ) αλλά και τον καθένα προσωπικά.  

                  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

                  (grafeiotipouxiromerou@gmail.com)

4 σχόλια:

  1. Όσο διάβαζα την ανακοίνωση τόσο μου έρχονταν να βάλω τα κλάματα διαπιστώνοντας από το ύφος της τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλουν για μας οι καημένοι οι ...αρμόδιοι αντιδήμαρχοι!! Που να τα προβλέψουν όλα οι καημένοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EXΩ ΔΕΙ ΝΑ ΧΥΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ...ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πηγές δεν είναι στον Άγιο Δημήτρη είναι στην Λαμπρα. Εκτός κι αν πήγαν μέχρι τη Μητσαινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΘΑΛΑΣΣΑ, ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ, ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΟΥΣΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ.ΑΦΟΥ ΚΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΕΚΤΟΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο