Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Παρουσιάστηκε το νέο νοσοκομείο Αγρινίου

           Αγιασμός του νέου νοσοκομείου Αγρινίου και η παρουσίαση των χώρων του από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μ. Σαλμά πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί. 
      Πολλοί ήταν εκείνοι που συγκεντρώθηκαν στο νέο νοσοκομείο, ενώ εκπρόσωποι φορέων και αρχών της πόλης, πολιτευτές και πολλοί άλλοι έδωσαν το παρών σε μια τελετή που αποτελεί προπομπό της εκκίνησης λειτουργίας του νέου νοσοκομείο, που σύμφωνα με τα λεγόμενα του διοικητή του, κ. Λ. Δημητρογιάννη, αυτή θα πραγματοποιηθεί μέχρι τέλος της επόμενης εβδομάδας!.......



   Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. κ Κοσμάς και, εκτός του κ. Δημητρογιάννη, χαιρετισμό απήυθυνε και ο  ο περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, ο δήμαρχος Π. Μοσχολιός, και ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΟΜ κ. Γ. Φωτάκης, ενώ σύντομη ομιλία παράθεσε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας
       Ο κ. Κατσιφάρας, είπε  μεταξύ άλλων: «στην Ελλάδα έχουμε μάθει τα έργα να μένουν μισά, αλλά σήμερα αυτό καταρρίπτεται και παραδίδεται ένα έργο ολοκληρωμένο, ένα νοσοκομείο λειτουργικό το οποίο όλοι θα πρέπει να προσέξουμε ως ένα κομμάτι τώρα πια της ζωής μας».
        Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός, ο οποίος μίλησε για ένα ίδρυμα που «δεν δημιουργήθηκε από μία κυβέρνηση ή από κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια», ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τους Σπύρο και Ελένη Τσικνιά και τη σπουδαία δωρεά τους. 
     Ο κ. Μοσχολιός ευχαρίστησε τον αναπληρωτή Υπουργό  που  όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος, «πήρε στην πλάτη του τη διενέργεια του διαγωνισμού», ενώ τέλος τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης του κτηρίου του παλαιού νοσοκομείου, ευχαριστώντας παράλληλα τους υπαλλήλους, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που επί χρόνια δούλεψαν για αυτό και όχι πάντα υπό τις καλύτερες συνθήκες 
       Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΟΜ, έκανε μια αναλυτική παρουσίαση του έργου, καταγράφοντας τον αριθμό των κλινών και των τμημάτων, αλλά και του κόστους του εξοπλισμού και της κατασκευής του κτηρίου.
       Τέλος τον λόγο πήρε ο κ. Σαλμάς, ο οποίος έκανε μια αναδρομή στην ιστορία της δημιουργίας του νέου νοσοκομείου, μέχρι και τη σημερινή ημέρα: «Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Οι προσπάθειες πολλών ετών δίνουν καρπούς και σήμερα για την υγεία της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, είναι μια ιστορική μέρα. Είναι το μεγαλύτερο έργο υγείας που έχει παραδοθεί ποτέ στην Αιτωλοακαρνανία. Η δυσκολία του εγχειρήματος φάνηκε από την αρχή και έγινα πολλά μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή μέρα και την κανονική λειτουργία του νοσοκομείου, με γιατρούς και ασθενείς, σε δέκα μέρες από τώρα. Οι διαγωνισμοί είναι δημόσιοι, οι εταιρίες προσφεύγουν, η οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών ήταν δύσκολη, οι εταιρίες δυσκολεύονταν να δώσουν προκαταβολές στους προμηθευτές και υπήρξαν τεράστια προβλήματα. Όμως όλα αυτά ξεπεράστηκαν», είπε μεταξύ άλλων στη σύντομη ομιλία του ο αναπληρωτής Υπουργός.
       Ακολούθησε ξενάγηση όλων των παραπάνω προσώπων αλλά και πολιτών σε πολλούς  χώρους του νοσοκομείου.
























3 σχόλια:

  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελευταιος ασπασμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο σαλμας λέει δεν μπορούσε να αναγκάσει τους παοδιατρους να μπουν στον εοπυ !!! Εμένα γιατί με αναγκάζει να πληρωνο ασφάλεια 800 το δίμηνο πόσο αχάριστος μπορεί να ειναι κάποιος αφού στη θέση του βάζουν το μπουμπουκο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο