Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Η Κανδήλα γιόρτασε την Ζωοδόχου Πηγή




       Με μεγάλη επιτυχία και με λαμπρότητα η Κανδήλα γιόρτασε την Παναγία Ζωοδόχου Πηγή που είναι η πολιούχος του χωριού. Η Ζωοδόχος Πηγή που αναβλύζει ελπίδα και αγάπη για όλο τον κόσμο και που οι κάτοικοι της Κανδήλας τιμούν ιδιαίτερα και επικαλούνται σε κάθε στιγμή της ζωής τους, είτε σε χαρά είτε σε λύπη. 
        Χάριτι Θεού και φέτος η Ορθόδοξος Εκκλησία εόρτασε την σύναξιν της Υπεραγίας Θεοτόκου εν τω ναώ της Ζωοδόχου Πηγής. Ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Κανδήλας, ήταν ένας από τους πανηγυρίζοντες ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.........


     Το απόγευμα της εορτής τελέστηκε μέγας πανηγυρικός  Εσπερινός και το πρωί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, της οποίας προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Λαυρέντιος Καρανάσιος, Ιεροκήρυξ της καθ' ημάς Μητροπόλεως ο οποίος μίλησε επικαίρως για την εορτή της Παναγίας και της ημέρες της Αναστάσεως που διανύουμε -ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί.
       Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε ιερά λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής και εν συνεχεία, τα παιδιά του χορευτικού και των κατηχητικών σχολείων χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.
       Θερμές ευχαριστίες στην Κυρία των Αγγέλων και Υπεραγία Θεοτόκο για όλες της ευλογίες μέχρι τώρα στην ενορία μας!
      Όπως επίσης στους πατέρες που πλαισίωσαν την πανήγυρί μας, στους τοπικούς άρχοντες, στο Γυμνάσιο Κανδήλας, στον πολιτιστικό σύλλογο Κανδήλας, στις κυρίες του φιλοπτώχου για την βοηθειά τους, και σε όλους τους αφανείς συνεργάτες της ενορίας αυτής. 

Χρόνια Πολλά σε όλους! 
Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

























1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στα παιδιά και πιο πολύ στον πατέρα Ευφρόσυνο, ο οποίος ασκεί μεγάλο πνευματικό έργο στην Κανδήλα. Τις πρεσβείες της Παναγίας μας να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο