Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ για «την επέλαση της βίας» στο Αγρίνιο


«ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ…»
       Τα τελευταία τρία  μνημονιακά  χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας ολοένα αυξανόμενης κοινωνικής έντασης και δυσαρέσκειας, που όμως δεν διοχετεύεται απαραίτητα στην δημιουργία λαϊκού κινήματος, δεν γεννάει νέα κοινωνικά πανανθρώπινα προτάγματα, ούτε καταστρέφει το πράγματι σάπιο σύστημα δημιουργώντας ένα νέο κοινωνικό και πολιτικό  πρότυπο ζωής μέσα απ την καθημερινή πρακτική  των δρώντων υποκειμένων.
      Τα φαινόμενα βίας, αυτοδικίας και οι καταστάσεις γενικευμένου  ξεκαθαρίσματος  λογαριασμών που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες και στην πόλη του Αγρινίου (μαγαζιά, καφετέριες, κ.τ.λ.) δεν είναι παρά τα απόλυτα σημάδια μιας κοινωνίας σε πλήρη παρακμή και μιας πολιτείας που αδυνατεί ελέω τρόικας να δημιουργήσει εκείνους τους όρους διαβίωσης που αρμόζουν σε ανθρώπους στην Ελλάδα του 2013............



        Ο εκφασισμός  είναι ακριβώς η συνήθεια σε αυτή την κατάσταση και αυτό είναι κάτι το οποίο ξεπερνάει τα στενά όρια ενός «αχυρένιου» κόμματος που υπερασπίζεται την εν λόγω ιδεολογία. Ο εκφασισμός δυστυχώς είναι εδώ σαν πρακτική και σαν σκέψη, έχει φωλιάσει στην κοινωνία μας και είναι βαθύ αποτέλεσμα αλλά και επιλογή της εφαρμοζόμενης πολιτικής των τελευταίων χρόνων.
        Η ανέχεια, η φτώχεια, η έλλειψη ενός συνολικού οράματος, η απουσία πολιτικών πειστικών προταγμάτων, η πλήρης διάρρηξη του  κοινωνικού ιστού και συνείδησης είναι το μεγάλο δημιούργημα της εποχής των μνημονίων και της τρόικας, της εποχής των δοτών κυβερνήσεων και της Γερμανικής εποπτείας∙ μιας  εποχής που θα γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία της χώρας μας.
           Πιστεύουμε  πως όσο  απ’ την  μεριά των θιγόμενων, του κόσμου της εργασίας, δεν υπάρχει  ένα συνολικό σχέδιο αντιπαράθεσης με το υπάρχον πολιτικό σύστημα, τόσο θα εμπεδώνεται και θα γίνεται πράξη το σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά και των υπαλλήλων του. Και το σχέδιο είναι ξεκάθαρο. Διάλυση της χώρας εργασιακά, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, εθνικά. Η νέα Μανωλάδα δεν απέχει πολύ απ’ το πώς φαντάζονται την σύγχρονη Ελλάδα. Το νέο δε, νεοφιλελεύθερο  ιδεολογικό  δόγμα έχει ήδη κατανοηθεί και γίνει πράξη σχεδόν απ’ όλους  και λέει «όλοι είναι ίδιοι», και «όλοι εναντίον όλων». Έμαθαν τον κόσμο να αισθάνεται αβοήθητος, να μην πιστεύει και να φοβάται ακόμη και τον διπλανό του.
          Θα μείνουμε μακριά απ’ την φλύαρη και άνευ νοήματος ρητορική για την καταδίκη ή όχι της βίας. Την βία δεν μπορείς να την καταδικάσεις και όσοι το ζητούν επιτακτικά, κρύβουν την ενοχή τους, άλλωστε και με το να την καταδικάσεις δεν λύνεται τίποτα. Μπορείς όμως να την εξηγήσεις και να ακυρώσεις και να καταδικάσεις τις πολιτικές που την γεννούν ή μάλλον μόνο αυτό μπορείς να κάνεις. Και αυτές οι πολιτικές έχουν ονοματεπώνυμο: Αντώνης Σαμαράς, Βενιζέλος Ε, Κουβέλης Φ, Παπανδρέου Γ, Στουρνάρας Γ. Είναι υπεύθυνοι για την διάλυση μιας ολόκληρης χώρας σε τοπικό και πανεθνικό επίπεδο.
        Πιστεύουμε πως θα πρέπει όλες οι προοδευτικές δυνάμεις, μηδενός εξαιρουμένου, να κατανοήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης. Η φτώχεια και η εξαθλίωση δε θα γεννήσουν διά του αυτομάτου στοχευμένα κοινωνικά κινήματα. Να συνολικοποιήσουμε την αντιπαράθεση και να στοχοποιήσουμε το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε ως εδώ. Έχουν δημιουργήσει έναν κόσμο παρακμής και θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης, παιδείας,συμμετοχής και δημοκρατίας. Χρειάζεται ένα μεγάλο, πλατύ πολιτικό ρεύμα ανθρώπων και συλλογικοτήτων  για να υπάρξει διέξοδο σε όλα τα επίπεδα. Για να επιβιώσει η χώρα και ο λαός της πριν να ‘ναι  αργά.

«Παρακάτω απ’ την εξαθλίωση, υπάρχει ο αφανισμός»      
  Walter Benjamin

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ       
9/5/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο