Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Ποιος ωφελείται από το ξύλο ακόμα και στις επετείους;


             Μετά τα σημερινά γεγονότα στον Άγιο Κωνσταντίνο, που έγιναν την ώρα που ο καθένας τιμούσε κάτι δικό του, αυτό που πρέπει να αναρωτηθεί ο κάθε σώφρων πολίτης είναι αν τελικά όλα αυτά βοηθούν την ελευθερία, τη δημοκρατία και ποιος τελικά παίρνει ένα μάθημα από όλα αυτά. 
       Εν ολίγοις και για να μην κρυβόμαστε, πρέπει να δούμε, εφόσον είμαστε από αυτούς που ανησυχούμε μήπως ξυπνήσουμε σε καμιά απολυταρχία-εδώ δεν μπαίνουν όσοι δεν ξέρουν τι είναι απολυταρχία και νομίζουν ότι ήδη είμαστε σε μια τέτοια-αν από τέτοια περιστατικά δυναμώνει η θέληση του απλού πολίτη για ελευθερία και ανοχή ή είναι κερδισμένο το αίτημα για περιφρούρηση παντού, για πιο πολλή αστυνομία, για ένα τέλος στην ανικανότητά μας να τιμήσουμε ακόμα και τους σφαγμένους μας προγόνους............



      Από κάτι τέτοια δυναμώνει ή αποδυναμώνεται η Χρυσή Αυγή; Ήμουν παρών στα γεγονότα και άκουσα πολλές απόψεις αμέσως μετά το ξύλο. Όλες λεγόταν με φόβο και χαμηλόφωνα. 
        Κάποιος που διαβάζει αυτές τις γραμμές θα πει ότι ο ύψιστος στόχος είναι “να μη μπορούν οι εχθροί της ελευθερίας/φασίστες να πάνε πουθενά”. 
Ξαναρωτάω: Με γεγονότα σαν τα σημερινά αποδυναμώνονται όσοι δεν θέλουν ελευθερία και δημοκρατία; Ή ένας νεαρός 18χρονος που ήταν ουδέτερος μάρτυρας εκείνη την ώρα είχε να διαλέξει ανάμεσα σε δύο δρόμους, αν δηλαδή νιώθει πιο κοντά  με εκείνους που τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο ή με τους άλλους που φώναζαν συνθήματα του ΕΑΜ; 
      Η λύση σύντομα θα είναι ο καθένας να κάνει τις επετείους του και τότε ο διαχωρισμός θα ευνοήσει τον συρμό. Οι νεότεροι και ιδίως οι πιο απολίτικοι που πιέζονται κοινωνικά,  έλκονται μόνο από την τυφλή δύναμη και αυτό το ξέρουν όλες οι παρατάξεις.

         Δυστυχώς πέφτουμε κάθε μέρα που περνάει στην παγίδα που είχε περιγράψει ο Νίτσε όταν είχε πει “Αυτός που ζει από τη μάχη με έναν εχθρό, έχει προσωπικό συμφέρον να διατηρήσει τον εχθρό του ζωντανό…”.   
       Αυτό λοιπόν που πρέπει τελικά να δούμε είναι ποιος ωφελείται από όλα αυτά, ποιος τρέφεται από τα σκηνικά του διχασμού.

Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο