Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Κουτσούμπας: Επείγουσα όσο ποτέ η εκτροπή του Αχελώου

«Είναι επείγουσα και απαραίτητη, περισσότερο από ποτέ, η εκτροπή του Αχελώου που θα μπορούσε να ποτίσει όλο το Θεσσαλικό κάμπο, να αυξήσει την παραγωγικότητα και να δώσει καλύτερο αγροτικό εισόδημα. Η εκτροπή του Αχελώου μπορεί και πρέπει να αποτελέσει απαίτηση του λαού της Θεσσαλίας τόσο για την αξιοποίηση του νερού για άρδευση όσο και για ύδρευση και εμπλουτισμό των υπόγειων υδάτων που είμαστε ελλειμματικοί»..........


         Αυτά  υπογράμμισε χθεςτο βράδυ από την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο ανοικτής συγκέντρωσης και ομιλίας.
      Ο κ. Κουτσούμπας διευκρίνισε ότι είναι υπόθεση όλων να μη γίνουν ξερικά περίπου 550.000 στρέμματα του εύφορου θεσσαλικού κάμπου που θα έχει ως αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη διατροφική εξάρτηση του λαού μας, περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο δίνονται σήμερα για εισαγωγές αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, ενώ η μη εκτροπή θα έχει τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές στην περιοχή.
         Το ΚΚΕ, ανέφερε ακόμα, καλεί πρώτα και κύρια τους αγρότες, τους μαζικούς φορείς και το λαό της Θεσσαλίας να απαιτήσουν με πρωτοβουλίες την άμεση συνέχιση και ολοκλήρωση της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου με τη μεταφορά 600 εκατομμυρίων κυβικών νερού το χρόνο.

Πηγή: aftodioikisi.gr

3 σχόλια:

  1. τι εχει να μας πει ο αγροτης και βουλευτης μας κυριος μωραίτης για αυτο?να γινει το μεγαλυτερο περιβαλοντικο εγκλημα στην ευρωπη ,για να ποτιζουν οι τσιφλικαδες του καμπου τα βαμβακια.το χειμωνα βεβαια,πλημμυριζει ο καπος και το νερο χανεται αφου ειναι ανικανοι να φτιαξουν στερνες και συλεκτες νερου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑΙ ΑΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΤΝ ΜΩΡΑΙΤΗ...ΔΕΝ ΕΙΜ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΘΩ...ΑΛΛΑ Ο ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΔΕΝ Τ ΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΥΤΟ?ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΟΜΟΣ...ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΟΤΕΣ...ΜΑΣ ΣΒΗΣΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ....ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τάδε έφη ο σύντροφός Κουτσούμπας!Αν δεν φτάνει σύντροφέ το νερό,να ρίζουμε την Θάλασσα στην Θεσσαλία, για να κάνουν βαμβάκι και οι βελαώρες.Να εισπράτουν οι τσιφλικάδες επιδοτήσεις και να πληρώνουν νέρο στους εργολάβους και τους τραπεζίτες!Αειφόρος αναπτυξή, συντροφέ Φαραώ!

    Χούσός Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο