Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Νέα δωρεά από το Ίδρυμα Παπαστράτος στο Αγρίνιο


         Ανήμερα της εορτής του Αγίου Χριστοφόρου πολιούχου της πόλης του Αγρινίου επέλεξε το Ίδρυμα Παπαστράτος να προχωρήσει στη δωρεά 2 ακόμη κτηρίων των Καπναποθηκών που βρίσκονται στο Αγρίνιο στο δήμο Αγρίνιου. 
     Η δωρεά σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ανέρχεται στο ποσό των 6 εκ ευρώ ενώ το ίδρυμα Παπαστράτος προχώρησε ένα ακόμη βήμα και δώρησε στο δήμο Αγρινίου το ποσό του 1,5 εκ ευρώ μετρητά. 
      Αυτή την ώρα στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας όπου πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου πραγματοποιείται εκδήλωση γα τη δωρεά του ιδρύματος.........



Αναλυτικό ρεπορτάζ
Εκατό χρόνια ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ

      Ήταν Μάιος του 1913 όταν ιδρύθυκε η εταιρία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ. Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ που είχε έδρα το Αγρίνιο πρόκοψε και έγινε γνωστή στα πέρατα του κόσμου. 
      Από τα χέρια των Παπαστραταίων ανδρώθηκε τόσο το Αγρίνιο όσο και ολόκληρη η περιοχή αφού τα καπνοχώραφα έδιναν τα καλύτερα καπνά. 
       Η οικογένεια Παπαστράτου ακόμη και σήμερα δείχνει την ευγνωμοσύνη της σε όλες αυτές τις γεννιές και από τα πρώτα χρόνια της ζωής της έδειξε πως ξέρει να τιμά των τόπο. 
      Οι δωρεές ακολούθησαν η μιά την άλλη και σήμερα , 100 χρόνια μετά εμπιστεύτηκε στο δήμο Αγρινίου και τα τελευταία περιουσιακά της στοιχεία
     Σε μια ειδική τελετή ανήμερα του Αγίου Χριστοφόρου, στο κτήριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδας η οικογένεια Παπαστράτου παραχώρησαν τη διοίκηση του Ιδρύματος Παπαστράτου στο δήμο Αγρινίου. 
    Δύο κτήρια 6.000 τμ που βρίσκονται στην οδό Δαγκλή λίγα μέτρα από το κέντρο του Αγρινίου αλλά και 1,5 εκ ευρώ δωρήθηκαν στο λαό αυτής της πόλης. 
       Στο δήμο Αγρινίου λοιπόν γίνεται η παραχώρηση μέσω της αλλαγής του καταστατικού του Ιδρύματος. Η οικογένεια Παπαστράτου σήμερα έχει δυο μέλη τις Μαρία και Μαρίνα Γκέρτσου από τις οποίες η πρώτη είναι η εγγονή του Ευάγγελου Παπαστράτου.
      Το νέο διοικητικό συμβούλιο έχει πλέον νέα σύνθεση με την προοπτική  στην πορεία όταν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες να είναι επταμελές :
ΠρόεδροςΠαύλος Μοσχολιός Δήμαρχος Αγρινίου
μέλη: Γεώργιος Γρίνος, Δικηγόρος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου, Παναγιώτης Τσιχριτζής Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτ/νίας, Γεώργιος Παπατριανταφύλλου Μηχανολόγος Μηχανικός και Θεόδωρος Ζανιάς Αρχιτέκτονας Μηχανικός.
Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Στέφανος Χατζηανέστης, Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο