Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Μεσολόγγι. Παιδικ(οι) ή ταλαιπωρία....

-Δυσλειτουργίες από τις δίμηνες συμβάσεις / Αντιπαιδαγωγικό το σύστημα
-Εν αναμονή της προκήρυξης από τον ΑΣΕΠ για τα 11μηνα
-Καταγγελίες για παραλείψεις στις προσλήψεις

           Σοβαρό είναι το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Μεσολογγίου, το οποίο αναδεικνύεται με το χειρότερο τρόπο.
      Πριν από λίγες ημέρες οι γονείς 30 παιδιών αναγκάστηκαν να τα πάρουν πίσω στο σπίτι από τον παιδικό σταθμό Πλώσταινας, αφού όταν τα πήγαν εκεί διαπίστωσαν ότι οι συμβάσεις των βρεφονηπιοκόμων είχαν λήξει και δεν υπήρχε προσωπικό για να τα απασχολήσει.............


      Ταυτόχρονα με τη λήξη της σύμβασης των εκπαιδευτικών είχε λήξει και εκείνη της καθαρίστριας, με αποτέλεσμα ο παιδικός σταθμός να μην μπορεί να λειτουργήσει γενικά. 
     Μετά από έκκληση της διευθύντριας, η καθαρίστρια εθελοντικά καθάρισε το χώρο, ενώ δεν υπήρχε και καμία ενημέρωση για την κατάσταση που θα επικρατούσε. Αυτό που γνωστοποιήθηκε στη διευθύντρια ήταν ότι προέκυψε κάποια εμπλοκή με την ανανέωση των συμβάσεων.

        Το ζήτημα, όμως, με τις δίμηνες συμβάσεις είναι σοβαρό, αφού είναι αντιπαιδαγωγικό σε τόσο μικρά χρονικά διαστήματα τα παιδιά να πρέπει να προσαρμοστούν με τις καινούργιες βρεφονηπιοκόμους. 
      Αυτό είναι κάτι που παραδέχεται και ο δήμαρχος Μεσολογγίου Π. Κατσούλης και αναφερόμενος στο θέμα υπογραμμίζει ότι μέχρι τώρα τα χέρια του δήμου ήταν δεμένα, δεδομένου ότι η Πολιτεία επέτρεπε μόνο δίμηνες συμβάσεις. 
      Η έγκριση για τις 11μηνες δόθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με τα όσα μας μετέφερε ο δήμαρχος και σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία προσλήψεων. 
      Και αυτή θα καθυστερήσει όμως, διότι ακόμα δεν έχει γίνει η προκήρυξη από τον ΑΣΕΠ, αν και οι θέσεις έχουν εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο. Το θετικό στην υπόθεση των 11μηνων είναι ότι, όταν γίνουν οι προσλήψεις, υπάρχει το δικαίωμα ανανέωσης της σύμβασης για ένα ακόμη 11μηνο, οπότε το θέμα θα λυθεί τουλάχιστον για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα…………

Πηγή: Εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ»

2 σχόλια:

  1. TO OTI ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευτυχως οι δικοι μας πανε μια χαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο