Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Γιόρτασαν τον Άγιο Γεώργιο Πόρτας στην Μπαμπίνη



       Γιορτάστηκε και φέτος Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου,  η ημέρα μνήμης του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και θαυματουργού, στο ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Πόρτας στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου.
     Ανήμερα της γιορτής τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας με την παρουσία πλήθος πιστών, στην οποία χοροστάτησε ο εφημέριος Κωνσταντίνος Φλωρόπουλος και οι πιστοί προσκύνησαν την εικόνα του Τροπαιοφόρου και αντάλλαξαν ευχές...........




       Όσοι είχανε την τύχη να βρεθούνε στο μοναστήρι του Αι Γιώργη, η φύση τους αποζημίωσε αφού τα πάντα μοσχοβολούσαν, όλα ήταν ανθισμένα και τα χρώματα της φύσης ήταν πανέμορφα.
       Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας, ο Σύλλογος Μπαμπινιωτών «Χριστόδουλος Παμπλέκης» προσέφερε σε όλους αναψυκτικά, νερό, τσίπουρο και  εξαιρετική παραδοσιακή ραβανί.


      ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Είναι ανεπίτρεπτο να ανεβαίνει τόσος κόσμος στον Αι-Γιώργη και το ιστορικό μοναστήρι αλλά και οι αρχαιολογικός χώρος των Αρχαίων Φοιτίων που είναι δίπλα του, να έχουν εικόνα εγκατάλειψης! 
      Ο δρόμος είναι χωματόδρομος γεμάτος λακκούβες και ο χώρος γεμάτος χόρτα.  Φαίνεται ότι και οι αρχαιότητες στη Μπαμπίνη περνούν την περίοδο των παθών τους….




































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο