Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Εργατικό κέντρο Λευκάδας Βόνιτσας: Συλλαλητήριο στη Λευκάδα ενάντια στην επιστράτευση των Καθηγητών


Εργαζόμενοι εργαζόμενες  γονείς και μαθητές
     Η τρικομματική κυβέρνηση προχώρησε στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών!!!
     Στοχεύουν μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Χτυπούν από τη μία όποιον κλάδο αγωνίζεται, όποιον σηκώνει κεφάλι! Φοβερίζουν και τρομοκρατούν τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους για να περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά, αντιεκπαιδευτικά μέτρα.........



     Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με τις απειλές και τους εκβιασμούς την πολιτική, που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πρέπει να βρει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες.
        Αποτελεί πρόκληση ο ισχυρισμός ότι η κυβέρνηση νοιάζεται δήθεν για το "καλό" των μαθητών, τη στιγμή που η δική της πολιτική οδηγεί σε κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολείων, σε τεράστιες ελλείψεις, ενώ το κόστος για τη μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας έχει γίνει δυσβάσταχτο.
       Στο νέο σχολείο της αγοράς που ετοιμάζουν θέλουν το δάσκαλο με σκυφτό το κεφάλι, υποταγμένο, χωρίς δικαιώματα, να φοβάται και τη σκιά του, να μην διανοείται καν ότι μπορεί να συγκρουστεί με το αντιδραστικό περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων.

   Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών εκπαιδευτικών, εφαρμόζοντας για μια ακόμη φορά το δόγμα "νόμος και τάξη", που στρέφεται εναντίον των αγώνων του εργαζόμενου λαού.
      Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική στην εκπαίδευση και στο σύνολο της ζωής του λαού πάει χέρι-χέρι με την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό.

Καλούμε σε κοινή δράση,  όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς, τη νεολαία, προκειμένου να δοθεί απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.

Να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους εκπαιδευτικούς και η καταδίκη στον κυβερνητικό αυταρχισμό.
ΟΛΟΙ  ΣΤΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ & ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο