Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Επιστολή Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείου Αρχοντοχωρίου προς το Δήμο Ξηρομέρου για την αντιμετώπιση κτιριακών προβλημάτων


Επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Αρχοντοχωρίου προς το Δήμο Ξηρομέρου για την αντιμετώπιση των κτιριακών προβλημάτων του σχολείου.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αρχοντοχωρίου
Προς Δήμο Ξηρομέρου
Θέμα: «Κτιριακά προβλήματα διδακτηρίου Δημ. σχολ / Νηπιαγωγείου Αρχοντοχωρίου» 

        Με λύπη μας σας ενημερώνουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το διδακτήριο που στεγάζει το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο του Αρχοντοχωρίου. Σας ενημερώνουμε εγγράφως για τις επισκευές που κρίνονται απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας και την ασφάλεια της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών Δημοτικού και Νηπιαγωγείου. 
1.-Κρίνεται απαραίτητο να κατασκευαστεί ΑΜΕΣΑ ένα σκέπαστρο στην βορεινή πλευρά του διδακτηρίου με κεραμίδια, ξύλινη κατασκευή με σιδερένιες κολώνες, ώστε να σταματήσει η υγρασία που περνάει μέσα στο κτήριο. Έτσι, θα έχουν χώρο να παίξουν τα παιδιά τις βροχερές μέρες, τα παράθυρα θα σταματήσουν να στάζουν νερά, πράγμα επικίνδυνο για τους μαθητές. Γνωρίζουμε ότι έγιναν εργασίες στα παράθυρα του σχολείου αλλά δεν έλυσαν το πρόβλημα. Μόνο το βελτίωσαν.........

 
2.-Γύρω από το κτίριο που στεγάζονται οι τουαλέτες τους διδακτηρίου, δεν υπάρχουν υδρορροές με αποτέλεσμα η βροχή να διαβρώνει αργά αλλά σταθερά το κτήριο καταστρέφοντάς το. Θα ήταν σοφότερο και οικονομικότερο κατά τη γνώμη μας να τοποθετηθούν οι υδρορροές τώρα παρά να ξαναχτιστεί από την αρχή αργότερα. 

3.-Το σχολείο πρέπει να βαφεί εσωτερικά, γιατί έχει υποστεί ζημιές από την υγρασία. Είχατε υποσχεθεί στην Προϊσταμένη του σχολείου ότι θα γινόταν αυτό πέρσι, υπόσχεση που δεν πραγματοποιήθηκε. Πεντάμηνα πήρε ο Δήμος, αλλά το βάψιμο δεν έγινε…! Μιλάμε για περίπου 700τμ το διδακτήριο και οι τουαλέτες άλλα 210τμ. 

4.-Οι δάσκαλοι μας πληροφόρησαν ότι χρειάζονται 4 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ακόμα και μεταχειρισμένους γιατί αυτοί που έχουν είναι πριν το 2000 και φυσικά υπολειτουργούν! Έχουν δαπανηθεί αρκετά χρήματα για την επισκευή τους, αλλά μάταια. Το σχολείο μας έχει την υποχρέωση να παρέχει στα παιδιά μας υψηλού επιπέδου μόρφωση, Δεν μπορεί να υστερεί σε σύγκριση με άλλα σχολειά που βρίσκονται κοντά σε αστικά κέντρα. 

5.-Να τοποθετηθεί ασύρματο internet στο Δημοτικό, όπως έχει τοποθετηθεί στο νηπιαγωγείο, ώστε να μπορούν τα παιδιά μας να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο στο σχολείο τους για την πραγματοποίηση εργασιών, ερευνών και κοινωνικής δικτύωσης-επικοινωνίας με άλλα σχολειά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Παρακαλούμε να επιλύσετε άμεσα τα προβλήματα του σχολείου μας! 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου   Ο Γραμματέας του Συλλόγου
 Σκέντος Θεόδωρος          Γερογεώργου Ελένη

Κοινοποίηση:
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Πρόεδρο ΔΔ Αρχοντοχωρίου



9 σχόλια:

  1. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 20 ΚΑΙ 30 ΕΤΩΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ!!! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΔΙΚΑ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ!! ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΠΙΛΥΘΗΚΑΝ, ΟΥΤΕ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ Ν.Π ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΣΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΠΑΧΙΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ(ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΔΙΝΕ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ) ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλο θα ήταν οι πολιτευτές να σταματήσουν να ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ πίσω από το παρελθόν!! Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε.. ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΕΡΑΣΕ! οι προηγούμενοι και οι προηγούμενοι...
    Να δουμε ΕΣΕΙΣ τι θα κάνετε!
    Γιατί και εσεις προηγούμενοι θα γίνετε και θα λένε άλλοι για εσας.. τι θα λένε όμως;;; Φροντίστε λίγο παραπάνω για τα σχολεία σας!
    Αν δε το κάνετε για τα παιδιά!!! κάντε το για την υστεροφημία σας.....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τυχαίο;;;
    Τυχαίο που στο Δήμο Ξηρομέρου τα περισσότερα σχολεία έχουν σοβαρά προβλήματα;;;;

    Όλα είναι θέμα ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ!!!

    Κάποιοι κάποιοι ΑΝΕΥθυνοι-υπεύθυνοι πρέπει να αναθεωρήσουν τις προτεραιότητές τους..
    Ωραία τα πανηγύρια και οι χοροί, οι ζαρντινιέρες στον Αστακό..κ.α, αλλά το σημαντικό κομμάτι του Δήμου είναι ετών 0-18, και είναι τα Παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι σύμβουλοι, και δε γράφονται τυχαία με μικρό "σ", μπορούν να επιβεβαιώσουν πως στα σχολεία του δήμου υπάρχουν ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ προβλήματα!!
    Αν δεν έχουν τη ευαισθησία να το κάνουν,
    ρωτήστε τους δασκάλους που σίγουρα επιβεβαιώνουν!
    Αν δε τους πιστεύεται ρωτήστε τα παιδιά σας!!
    Αν δεν έχετε παιδιά, ρωτήστε τα παιδιά του γείτονα..
    Αν δε σας αρκεί,
    περάστε μια βόλτα από οποιοδήποτε σχολείο του Δήμου και διαπιστώστε και επιβεβαιώστε τα.... ΛΥΜΈΝΑ προβλήματα μόνοι σας!
    Ας μην εθελοτυφλούμε άλλο!!!
    Τι λέτε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΥΘΗΚΑΝ ΟΛΑ??? ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ "ΠΑΡΑΛΑΒΕ" ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΤΗΡΙΩΝ ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ( Η/Υ.ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ,ΠΑΡΟΧΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ)
    ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΠΑΡ' ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ,ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΛΥΘΗΚΑΝ. ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΕΝΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μη κλάψουμε κιόλας...
    "Ακου πρώτη προτεραιότητα..."
    Για ποιες επιστολές μιλάμε;;;
    Για τις ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΊΑ ευχαριστήριες επιστολές μιλάμε;;
    Για τις επιστολές ευχαριστίας που ζήτησε ο δήμος εκβιαστικά για να δώσει τα λιγοστά λεφτά στα σχολεία;;
    Αααα! για αυτές τις επιστολές;;
    Ναι αυτές τις ξέρουμε!

    Ξέρουμε ότι όλοι οι δάσκαλοι παρακαλάνε για να πάρουν τα σχολεία τους τα λεφτά που δικαιούνται τα σχολεία τους, για να μπορούν τα κάνουν τη δουλειά τους!
    Ξέρουμε ότι οι δάσκαλοι παρακαλάνε για να πάρουν χαρτί φωτοτυπικό.
    Ξέρουμε ότι οι δάσκαλοι παρακαλάνε για να βάλουν πετρέλαιο για να ζεσταθούν τα παιδιά τους.
    Ξέρουμε ότι οι δάσκαλοι παρακαλάνε για να κάνουν τη δουλειά τους σωστά!
    Αφήνουν τα παιδιά της τάξης τους για να πάνε στον Αστακό να πάρουν λεφτά, αλλά λεφτά δεν έχει ο λογαριασμός.. γιατί ΚΑΠΟΙΟΣ ξέχασε να βάλει..και πρέπει να ξαναφήσουν τα παιδιά τους άλλη μέρα χωρίς μάθημα, να κάνουν το σταυρό τους και να πάνε πάλι Αστακό για λεφτά..και βλέπουμε...!
    ΕΛΕΟΣ!

    Αυτές είναι προτεραιότητες...;
    Κάτι λάθος γίνετε δε νομίζετε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΓΑΠΗΤΕ 8:13
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ/ΔΑΣΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΛΥΠΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΜΩΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΈΛΑΙΟ? ΠΕΣ ΤΟ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ????
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΘΕ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ "ΑΠΑΙΤΗΣΕ" ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ??? ΑΝ ΝΑΙ, ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΣ..
    ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ/ΦΙΛΗ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΜΕ "ΠΑΘΟΣ' ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ......
    Υ.Γ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΚΟΥΡΙΕΡ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι πραγματικά θλιβερό που όλοι ξέρουν και δε μιλάνε.. Αν κάποιος μιλήσει όμως και πει αλήθειες, είναι απλά από άλλο συνδυασμό. Ετσι;;
    Καλό το αστειάκι.. Βολεύει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο