Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ: Προετοιμασίες για το Πάσχα!!


     Δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι ανάλογες προετοιμασίες για το Πάσχα από τους μικρούς μαθητές του σχολείου μας. Τα παιδάκια έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για ακόμη μια φορά και έφτιαξαν πλήθος πασχαλινών κατασκευών όπως καλαθάκια, πασχαλινές κάρτες, πασχαλινές πιατέλες και χειροποίητες λαμπάδες. Το σχολείο γέμισε με γέλια και χαρά και το αποκορύφωμα όλων ήταν το βάψιμο των  αυγών μέσα στο σχολείο!!

Της εκπαιδευτικού Καραποναρλίδου Μαρίας

       Το Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης  και γιορτάζεται με έντονο το χρώμα της παράδοσης.
     Ο λαός, μαζί με την "εκ νεκρών Ανάσταση" του Χριστού, τη νίκη Του δηλαδή ενάντια στο θάνατο, γιορτάζει και την ανάσταση της άνοιξης, το ξύπνημα της φύσης μετά τη νάρκη του χειμώνα........



     Από τα Βυζαντινά ακόμα χρόνια οι χριστιανοί προετοιμάζονταν καιρό πριν για τις πασχαλινές γιορτές.
      Έβαφαν τα σπίτια τους, έστρωναν στο πάτωμα κλαδιά από αρωματικά φυτά, δάφνη, μυρσίνη, δεντρολίβανο, λεμονιά, έφτιαχναν καινούρια ρούχα, τα λαμπριάτικα. 
      Ανήμερα το Πάσχα όλοι αντάλλασσαν δώρα και ασπασμούς και εύχονταν "καλό Πάσχα", ενώ τη νύχτα οι δρόμοι και τα σπίτια ήταν φωταγωγημένα.

        Ανάμεσα στις πιο σημαντικές ασχολίες ενός παιδιού είναι η κατασκευή (και συχνά η καταστροφή!) πραγμάτων. Είναι μια διαδικασία πολύ βασική για τη δημιουργικότητά του και για την αντίληψη του κόσμου γύρω του, ο οποίος λειτουργεί ως αιτία- αποτέλεσμα.
      Το παιδί, όταν δημιουργεί, ακόμη και κάτι πολύ απλό απορροφάται, οργανώνει τη σκέψη του, βλέπει τι χρειάζεται να κάνει και τι πρέπει να προσέξει και παρατηρεί τα αποτελέσματα των κόπων του!!!

       Έτσι λοιπόν δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι ανάλογες προετοιμασίες για το Πάσχα από τους μικρούς μαθητές του σχολείου μας. 
   Τα παιδάκια έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για ακόμη μια φορά και έφτιαξαν πλήθος πασχαλινών κατασκευών όπως καλαθάκια, πασχαλινές κάρτες, πασχαλινές πιατέλες και χειροποίητες λαμπάδες
     Το σχολείο γέμισε με γέλια και χαρά και το αποκορύφωμα όλων ήταν το βάψιμο των  αυγών μέσα στο σχολείο!!

Μπορείτε να δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τις προσπάθειες των μικρών μαθητών!!










2 σχόλια:

  1. Συγχαρητηρια κυρια καραποναρλιδου για εργο που προσφερεται στα παιδια.. συνεχιστε παντα ετσι σας κολακευει! ΥΓ. ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝ
    Η!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΚΑ ΚΑΡΑΠΟΝΑΡΛΙΔΟΥ. ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΚΟΛΕΖΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο