Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Πρωταθλήτρια και αήττητη η Πλαγιά στη Β΄ κατηγορία της ΕΠΣ Πρέβεζας -Λευκάδας


       Πρωταθλήτρια της σεζόν 2012-2013 στη Β΄ ερασιτεχνική κατηγορία της Ε.Π.Σ. της Πρέβεζας -Λευκάδας αναδείχτηκε η Πλαγιά (Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας) σε μια από τις καλύτερες χρονιές της σύγχρονης ιστορίας της.
        Η ομάδα της Πλαγιάς κατέρριψε όλα τα ρεκόρ δεδομένου ότι ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και τερμάτισε πρώτη με +5 βαθμούς από την δεύτερη, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα αήττητη (σε 22 αγώνες το μόνο αρνητικό αποτέλεσμα ήταν μία ισοπαλία) και επιπρόσθετα έσπασε και το ρεκόρ ανέπαφης εστίας που ανήλθε στα 862 λεπτά!!!

Ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε για τον Πρωταθλητή ΑΟ Πλαγιάς

Γράφει ο: Αλέξης Πανταζής
Φωτο: Βαγγέλης Τσερές

        Έπειτα από την πολυετή παρουσία στα πρωταθλήματα της Αιτωλ/νίας ο Αθλητικός Όμιλος Πλαγιάς άνοιξε μια καινούργια σελίδα στην ιστορία του, μεταβιβάζοντας το σωματείο στην ΕΠΣ Πρέβεζας -Λευκάδας. Ως γνωστόν οι λόγοι που οδήγησαν τη διοίκηση σε αυτή την κίνηση, ήταν η επιβίωση του ομίλου αυτές τις δύσκολες για όλους μας εποχές. Η δυσαρέσκεια και η αρνητικότητα για την ενέργεια αυτή ευτυχώς δεν κράτησαν πολύ και με την έναρξη του πρωταθλήματος όλα φάνηκαν να παίρνουν το δρόμο τους. Η νέα σελίδα του ΑΟ Πλαγιάς ήταν ακόμα λευκή και όλοι, παίκτες, προπονητής και διοίκηση κλήθηκαν να την γεμίσουν..........
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ.....
 
         Πρώτος στόχος που τέθηκε για τη νέα χρονιά λοιπόν ήταν η άνοδος στην Α' κατηγορία. Η άνοδος και η κατάκτηση του πρωταθλήματος
      Πριν από την έναρξη καν των αγώνων και πριν το πέρας της 1ης αγωνιστικής, ο ΑΟ Πλαγιάς βρέθηκε τελευταίος, με -6 βαθμούς, λόγω της τιμωρίας που κουβαλούσε από την αποχή των μπαράζ αγώνων την περσινή χρονιά. 
      Η ομάδα μας όμως έδειξε πως είναι ικανή να καλύψει αυτή τη διαφορά, όχι πριν το τέλος του πρωταθλήματος, αλλά πριν το τέλος του πρώτου γύρου.
    Εφτά αγωνιστικές Κυριακές χρειάστηκαν για να καλυφθεί το -6 και να πατήσει κορυφή ο ΑΟ Πλαγιάς. Ήταν μετά το ντέρμπι κορυφής με τις πρωτοπόρες μέχρι εκείνη τη στιγμή Ελπίδες Νυδριού
        Ο ΑΟ Πλαγιάς πάτησε το πόδι του σε αυτόν τον αγώνα σταθμό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, γνωστοποιώντας τις διαθέσεις του και επισφραγίζοντας τον τίτλο, μετά και από το θριαμβευτικό 7-1. 
       Γιατί όταν θριαμβεύεις έναντι του κυριότερου αντιπάλου σου, δεν έχουν μείνει και πολλά πράγματα να σε χωρίζουν από την επίτευξη των στόχων που έχεις θέσει. Να σημειώσουμε ότι ο ΑΟ Πλαγιάς σε αυτόν τον αγώνα δέχθηκε και το πρώτο του γκολ, κρατώντας ανέπαφη την εστία για 615 αγωνιστικά λεπτά. Ρεκόρ που θα καταριφθεί στον δεύτερο γύρο όπως θα δούμε.
   
         Έτσι, με την λήξη του πρώτου γύρου, ο ΑΟ Πλαγιάς θα στεφθεί ανεπίσημα πρωταθλητής χειμώνα, έχοντας 11 νίκες σε ισάριθμα παιγνίδια, έχοντας μια διαφορά +3 βαθμούς από τον δεύτερο και με συντελεστή τερμάτων 51 γκολ υπέρ - 4 γκολ κατά.

     Στον δεύτερο γύρο δε θα αλλάξει κάτι. Ο ΑΟ Πλαγιάς θα συνεχίσει αυτή την ξέφρενη κούρσα πρωταθλητισμού ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια και μοιράζοντας γκολ. 
     Ντέρμπι υπήρξαν μόνο στα χαρτιά καθότι Ελπίδες και Ίωνες ηττήθηκαν και πάλι 0-4 και 2-0 αντίστοιχα. Το ρεκόρ ανέπαφης εστίας ανήλθε στα 862 λεπτά και το μόνο ρεκόρ που έμενε πετύχει ο ΑΟ Πλαγιάς, ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος με 100% επιτυχία σε όλους τους αγώνες. Δηλαδή 22 νίκες σε 22 αγώνες. 
         Βέβαια όπως θα θυμούνται όλοι αυτό δεν επετεύχθη. Και ο λόγος ήταν η ομάδα του συμπαθούς μας Χρήστου Κοντογιώργη (Ζάβια), που ανάγκασε τον ΑΟ Πλαγιάς στην μοναδική του ισοπαλία σε όλο το πρωτάθλημα. 1-1 με την Αναγέννηση Τσουκαλάδων
      Σε αυτό το παιγνίδι εξασφαλίστηκε και μαθηματικά ο τίτλος, που είχε σαν αποτέλεσμα μια μικρή κάμψη της ομάδας, εφόσον τα παιγνίδια που θα ακολουθούσαν ήταν απλά οι συνοπτικές διαδικασίες μέχρι την κατάκτηση και τη στέψη του πρωταθλητή. Παρ' όλα αυτά η ομάδα μας συνέχισε να κερδίζει, έστω με το φτωχό 2-1 έναντι των ομάδων της Καρυάς και του Μεγανησίου.

    Έτσι φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική. Η ομάδα μας ήθελε να αποχαιρετήσει το πρωτάθλημα με μια καλή εμφάνιση, αφήνοντας πίσω την κάμψη των τελευταίων αγώνων και δείχνοντας το γνωστό της πρόσωπο, το πρόσωπο που έφτασε δικαίως στη κατάκτηση του πρωταθλήματος. 
       Αυτή τη φορά αντίπαλος ήταν η Κατούνα Λευκάδος. Το αποτέλεσμα ήταν όμορφο ποδόσφαιρο, η ομαδικότητα στα καλύτερά της, ομοψυχία και πάθος, όπως δηλαδή έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την ομάδα μας όλα αυτά τα χρόνια. Σκορ 0-7 και αποχαιρετισμός της Β' κατηγορίας. 

    Ο ΑΟ Πλαγιάς την ερχόμενη περίοδο θα αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία Πρέβεζας-Λευκάδας, μια κατηγορία που μπορούμε να πούμε ότι βρίσκεται σχεδόν στα ίδια επίπεδα ποιότητας με την αντίστοιχη κατηγορία της Αιτωλ/νίας, εκεί που βρισκόταν δηλαδή τα προηγούμενα χρόνια. Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα τα πάμε εξίσου καλά, αν όχι καλύτερα.
    Μετά και το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων, η ομάδα μας στέφθηκε από τον αντιπρόεδρο ΕΠΣ Π-Λ κ. Κόκκαλη πρωταθλήτρια, στην έδρα του ΑΟ Πλαγιάς και σε γιορτινή ατμόσφαιρα. 
    Ο πρώτος τίτλος του ΑΟ Πλαγιάς στα είκοσι χρόνια παρουσίας του στα ερασιτεχνικά γήπεδα είναι πλέον γεγονός. 
      Οι παίκτες, ο προπονητής μας Νίκος Κωσταράκης και ο πρόεδρός μας Π. Μπουρδάρας φρόντισαν να γράψουν με την επιμονή και την προσπάθειά τους στην πρώτη σελίδα της νέας ιστορίας της ομάδας, με χρυσά γράμματα. 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο