Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Εργαζόμενοι Ακτιο – Αμβρακία: Και απλήρωτοι και απολυμένοι;


         Συγκέντρωση στην Βόνιτσα πραγματοποιούν σήμερα το απόγευμα οι εργαζόμενοι του οδικού άξονα Ακτιο – Αμβρακία, μετά από πληροφορίες για αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς στις κατασκευάστριες εταιρίες.
         Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν οι εργαζόμενοι, οι εταιρίες που έχουν αναλάβει τα τρία τμήματα (Ιόνιος Τεχνική - ΑΕΓΕΚ κλπ) του έργου, από το Ακτιο, μέχρι τον Δρυμό, βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις ώστε να εξαγοραστούν από τον όμιλο της κατασκευαστικής Άκτωρ.  Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως τα εργοτάξια κλείνουν, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παραδόσεις κλπ, χωρίς όμως να έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις.........



      Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί και θετική εξέλιξη ώστε να απεμπλακεί το έργο, αλλά οι εργαζόμενοι μαθαίνουν πως ο νέος κατασκευαστής, θα διώξει όλο το υπάρχον προσωπικό και θα προσλάβει νέο, προφανώς για να απαλλαγεί από τις σοβαρές εκκρεμότητες που έχουν οι σημερινοί κατασκευαστές. 
     Εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με μη πληρωμή δεδουλευμένων, μηνύσεις που έχουν υποβληθεί για μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων κλπ. Αναλόγως με τα τμήματα του έργου, υπάρχουν εργαζόμενοι απλήρωτοι από πέντε έως δέκα μήνες, ενώ σε κάποιους δεν έχει καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων του 2011!
        Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα, υπάρχει έντονη ανησυχία στους 200 περίπου εργαζομένους, που συγκεντρώνονται σήμερα στο δημαρχείο του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας στη Βόνιτσα, για να αποφασίσουν τις κινήσεις τους. 
      «Αυτό που θα ζητήσουμε κατά απόλυτο τρόπο είναι η πληρωμή των δεδουλευμένων μας και να μην υπάρξει καμιά απόλυση. Εάν γίνει έστω και μια απόλυση, τα τρία εργοτάξια θα κλείσουν», δηλώνει στο agriniopress.gr ο Γιώργος Πάντης, πρόεδρος των εργαζομένων στο Ακτιο – Αμβρακία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο