Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Κλειστή η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου λόγω συγκέντρωσης φοιτητών


Κινητοποίηση των φοιτητών των ΤΕΙ Πάτρας-Πύργου-Μεσολογγίου στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου - Ανοιξαν τα διόδια

    Η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία και κατευθύνει τα οχήματα στα φέρι-μποτ, καθότι και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας είναι αποκλεισμένα.
     Kλειστή είναι από τις 14:00 το μεσημέρι η γέφυρα του Ρίο και στα δυο ρεύματα, καθώς φοιτητές που διαμαρτύρονται για το σχέδιο «Αθηνά» έχουν αποκλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
      Η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία και κατευθύνει τα οχήματα στα φέρι-μποτ, τα οποία είναι επί του παρόντος μοναδικός τρόπος διάβασης του Πατραϊκού Κόλπου.

Ενημέρωση 15.03΄
     Ενταση επικράτησε πριν από λίγο στην κινητοποιήση των φοιτητών των ΤΕΙ στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, όταν οι σπουδαστές αντελίφθηκαν ότι η αστυνομία της Αιτωλίας δεν άφηνε τα αυτοκίνητα να ανεβαίνουν στη Γέφυρα και τα εξέτρεπε για υποχρεωτικό πέρασμα από τα φέρυ-μποτ της πορθμειακής γραμμής........



      Οι φοιτητές, που μετά από συνεννόηση με την διοίκηση της Γέφυρας είχαν προγραμματίσει να λήξουν την κινητοποίηση στις 4 μ.μ., ενημέρωσαν την αστυνομία ότι δεν πρόκειται να φύγουν από τη γέφυρα αν δεν αφήσουν τα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα και δεν σταματήσει η εκτροπή των οχημάτων στα φέρυ-μποτ.
         Οπως δηλώνουν οι σπουδαστές, στόχος της κινητοποίησης δεν είναι η ταλαιπωρία των οδηγών, γι' αυτό άλλωστε έχουν ανοίξει τα διόδια ώστε να περνούν ελεύθερα τα οχήματα, αλλά η ενημέρωση του κόσμου και το μοίρασμα φυλλαδίων.

Νεότερη ενημέρωση 16.55΄
     Ουρά εκατοντάδων μέτρων -που θυμίζει παλαιότερες εποχές, πριν τη δημιουργία της Γέφυρας- έχει δημιουργηθεί στα φέρυ-μποτ Ρίου - Αντιρρίου, από την άρνηση της αστυνομίας Ακαρνανίας να αφήσει τα αυτοκίνητα να ανέβουν στη Γέφυρα.
    Η αστυνομία ενημερώνει τους οδηγούς ότι οι φοιτητές έχουν κλείσει την Γέφυρα, κάτι το οποίο δεν ισχύει, καθώς οι σπουδαστές των ΤΕΙ έχουν ανοίξει τα διόδια για να περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα.
      Οι 200 περίπου συγκεντρωμένοι σπουδαστές από τα τρία ΤΕΙ θα παραμείνουν στη γέφυρα και θα κρατήσουν ανοιχτά τα διόδια μέχρι τις 6 μ.μ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο