Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Φωτορεπορταζ από τον αγώνα Κανδήλα-Ακαρνανικός Φυτειών που διεκόπη στο 87΄


Αναλυτικό Φωτορεπορτάζ: MYTIKAS PRESS
Λίγο πριν τη σέντρα. Η ατμόσφαιρα απλά καυτή.

          Όλη την περασμένη εβδομάδα ξέραμε ότι το ματς μεταξύ Κανδήλας και Φυτειών θα ήταν ένα παιχνίδι «ο θάνατος σου, η ζωή μου». Νίκη και ισοπαλία για την Κανδήλα ίσον σωτηρία και για τις Φυτείες υποβιβασμός. Νίκη για τις Φυτείες ίσον σωτηρία και για την Κανδήλα υποβιβασμός. Τα μηνύματα που παίρναμε όλη τη βδομάδα μέσω σχολίων στο Blog, μας έδειχναν ότι θα πηγαίναμε σε ένα πολύ δυνατό και πιθανώς επεισοδιακό παιχνίδι και πράγματι έτσι ακριβώς έγινε.

        Σε ένα παιχνίδι που τελικά δεν τελείωσε, αναπόφευκτα έχουμε δύο μέρη, το αγωνιστικό και δυστυχώς αυτό των επεισοδίων. Θα αναφερθούμε και στα δύο με λίγα λόγια και παρουσιάζοντας αυτά που εμείς είδαμε βρισκόμενοι στο γήπεδο, πάντα με τη δική μας κρίση και άποψη.........




           Στα αγωνιστικά, ξέραμε ότι η Κανδήλα ουσιαστικά έπαιζε για δύο αποτελέσματα και οι Φυτείες μόνο για ένα. Αυτό ίσως είναι μία εξήγηση για την υπεροχή της ομάδας των Φυτειών μέχρι το 34ο λεπτό περίπου, όπου και με υπέροχο γυριστό φαλτσαριστό σουτ, από το ύψος της περιοχής οι Φυτείες άνοιξαν το σκορ. 
       Μέχρι εκείνο λοιπόν το σημείο οι Φυτείες πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, έλεγχαν τον αγώνα και η ομάδα της Κανδήλας πρόσεχε τα νώτα της με σφιχτή άμυνα και η αλήθεια είναι ότι δεν κινδύνευε και ιδιαίτερα. Στο 34ο λεπτό όπως προείπαμε οι Φυτείες άνοιξαν το σκορ και μετά από αυτό το παιχνίδι άλλαξε κατά κάποιο τρόπο μορφή.

Η αγωνία και οι παλμοί του προπονητή σε ένα τέτοιο ματς απλά βρίσκονται στο κόκκινο.
Και από την άλλη πλευρά σε παρόμοια κατάσταση.
Φίλαθλοι πολλοί στο γήπεδο και ανάμεσά τους πολλοί συνδημότες μας από τις Φυτείες.  
Οι Φυτείες ανοίγουν το σκορ και οι παίκτες, ο πάγκος και ο προπονητής πανηγυρίζουν.
              Η ομάδα της Κανδήλας με το σκορ εις βάρος της άρχισε πλέον να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να προσπαθεί να πετύχει την ισοφάριση. Είχε κάποιες 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες αλλά το γκολ δεν ήρθε στο πρώτο ημίχρονο.

Διακοπή του αγώνα στο 0-1. Ο προπονητής της Κανδήλας εντός αγωνιστικού χώρου απευθύνετε στο διαιτητή.
Αρχίζει το δεύτερο ημίχρονο.
                    Με το 0-1 λοιπόν οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα από το πρώτο λεπτό άλλαξε ριζικά. Το γήπεδο πραγματικά έγειρε προς το τέρμα των Φυτειών και η ομάδα της Κανδήλας πίεζε για την ισοφάριση χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες. Κόντρα στη ροή του αγώνα σε μία εκπληκτική αντεπίθεση του Ακαρνανικού στο 68ο λεπτό περίπου, έγινε το 0-2 και όλοι όσοι ήταν στο γήπεδο θεώρησαν ότι το παιχνίδι τελείωσε και ότι πλέον απογοητευμένοι οι παίκτες της γηπεδούχου θα παραδοθούν.

Η ομάδα της Κανδήλας έχει μειώσει σε 1-2 και πάμε σε δραματικό φινάλε στα τελευταία λεπτά του αγώνα.
                Από αυτό το σημείο, πραγματικά παρακολουθήσαμε σχεδόν ένα μονότερμα προς τη πλευρά του τέρματος των Φυτειών. Οι παίκτες της Κανδήλας βρισκόταν συνεχώς στην επίθεση και η μείωση του σκορ σε 1-2, με ωραίο σουτ έγινε στο 75ο λεπτό περίπου.

Μόνιμα στης επίθεση οι παίκτες της Κανδήλας ψάχνουν την ισοφάριση σε 2-2.
       Όλα έδειχναν ότι θα πηγαίναμε σε ένα δραματικό φινάλε μιας και η κατηφόρα του γηπέδου συνέχιζε να υπάρχει και μάλιστα με μεγαλύτερη κλίση. Τα αχ ακουγόταν συνέχεια και η μπάλα παιζόταν λίγο έξω και μέσα στη περιοχή του τερματοφύλακα των Φυτειών. Με νύχια και με δόντια κρατούσαν το 1-2 οι παίκτες των Φυτειών, ώσπου στο 93ο λεπτό έγινε η καθοριστική φάση του αγώνα. Στημένη μπάλα στο ύψος και αριστερά της μεγάλης περιοχής, όπως έκανε επίθεση η Κανδήλα, αριστοτεχνικά χτυπημένο το φάουλ μέσα στη καρδιά της μικρής περιοχής και το 2-2 ήταν γεγονός, λυτρώνοντας τους γηπεδούχους μιας και ισοδυναμούσε με σωτηρία και καταδίκαζε τους φιλοξενούμενους σε υποβιβασμό. Σε αυτό το σημείο έγινε και η διακοπή του αγώνα, με ουσιαστικά να απομένει ελάχιστος χρόνος για να σφυρίξει τη λήξη ο διαιτητής, πράγμα όμως που δυστυχώς δεν συνέβη ποτέ και το λόγο θα προσπαθήσουμε να σας τον περιγράψουμε παρακάτω, αλλά θα αφήσουμε να βγάλετε και μόνοι σας τα δικά σας συμπεράσματα βλέποντας το οπτικό υλικό.
       Πάμε στο δεύτερο κομμάτι του παιχνιδιού τα επεισόδια. Θα προσπαθήσουμε να σας περιγράψουμε ότι ακριβώς είδαμε. Μέχρι το γκολ της ομάδας των Φυτειών δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, σίγουρα η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καυτή, σίγουρα η λεκτική βία είχε χτυπήσει κόκκινο αλλά δεν μπορείς να πεις ότι μέχρι εκείνη την στιγμή είχε συμβεί κάτι ιδιαίτερο, λαμβάνοντας βέβαια υπ' όψη και τη σημασία του αγώνα.
       Σε αυτό το σημείο θέλουμε να αναφέρουμε κάτι που γινόταν από το 1ο λεπτό του αγώνα μέχρι το σημείο της διακοπής στο 93ο λεπτό. Τις αμέτρητες κροτίδες εντός του αγωνιστικού χώρου με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και οι 22 ποδοσφαιριστές, αλλά για να είμαστε δίκαιοι, αυτός που πραγματικά πρέπει να τα είδε όλα, ήταν ο τερματοφύλακας των Φυτειών. Σε όλο σχεδόν τον αγώνα πίσω από το τέρμα του, αλλά και στην περιοχή του έσκαγαν κροτίδες, που επαναλαμβάνουμε ότι από αυτές κινδύνευαν και οι παίκτες τις Κανδήλας, γιατί όταν έχεις 22 παίκτες σε κίνηση, είναι πιθανόν στο σημείο που έχει πέσει η κροτίδα να βρεθεί οποιοσδήποτε παίκτης από τις δύο ομάδες και να χτυπήσει. Απαράδεκτες ενέργειες και για εμάς πιο απαράδεκτος ο διαιτητής, που άφησε αυτό το πράγμα να συμβαίνει, ξαναλέμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Με μία αυστηρή προειδοποίηση και με την επέμβαση των παραγόντων της Κανδήλας, πιστεύουμε ότι αυτή η απαράδεκτη κατάσταση θα μπορούσε να σταματήσει.
       Στο πρώτο γκολ των Φυτειών είχαμε τη πρώτη ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα. Κροτίδες, βεγγαλικά αλλά η επέμβαση των παραγόντων της Κανδήλας ηρέμησε γρήγορα τα πράγματα και το παιχνίδι ξανα ξεκίνησε αμέσως.

       Στο δεύτερο γκολ των Φυτειών είχαμε μαζική εισβολή οπαδών πίσω από το τέρμα των Φυτειών, ρίψεις κροτίδων και βεγγαλικών, το εγκληματικό ρίψεις, ευτυχώς λίγων πετρών, προς το πάγκο των φιλοξενουμένων και ακόμα χειρότερα ελαφρείς προπηλακισμούς παικτών των Φυτειών και ιδίως του τερματοφύλακα. Η διακοπή κράτησε περίπου 10 λεπτά μέχρι να πειστούν οι οπαδοί της γηπεδούχου να αποχωρήσουν από το γήπεδο και να ξαναρχίσει ο αγώνας.
Και πάμε στο τέλος όταν η Κανδήλα ισοφάρισε σε 2-2. Εκεί είχαμε πάλι μαζική εισβολή οπαδών στο γήπεδο από το σημείο πίσω από την εστία των Φυτειών, αλλά και από άλλα σημεία του γηπέδου. Μέσα σε πανζουρλισμό πανηγυρισμών, καπνογόνων, φωτοβολίδων και κροτίδων πρέπει να πέσανε κάποιες ψιλές στο κέντρο του γηπέδου κατά άλλους φιλάθλους και λίγο χοντρές. Η ομάδα των Φυτειών αμέσως αποχώρησε από το γήπεδο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια, διαμαρτυρόμενη για όλα όσα λάμβαναν χώρα στο γήπεδο και καταγγέλλοντας βία και τρομοκρατία.
      Σε μία στιγμή παίκτες των Φυτειών βγήκαν από τα αποδυτήρια μεταφέροντας συμπαίκτη τους σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και τον επιβίβασαν σε ι.χ. αυτοκίνητο για μεταφορά του σε Νοσοκομείο. Επίσης φίλαθλοι στο γήπεδο μιλούσαν και για δεύτερο παίκτη των Φυτειών τραυματία, εμείς δεν είδαμε είναι η αλήθεια κάποιον.
Θέλουμε εδώ να πούμε ότι σε όλο αυτό το χαμό είδαμε παίκτες της Κανδήλας, μετά τους πανηγυρισμούς, να προσπαθούν να συγκρατήσουν και να απωθήσουν τους οπαδούς που είχαν εισβάλει στο γήπεδο.
           Οι τελευταίες πληροφορίες μας μιλάνε για επιβαρυντικό φύλλο αγώνα για τη γηπεδούχο ομάδα της Κανδήλας. Λήξη του αγώνα δεν σφυρίχτηκε ποτέ μιας και η ομάδα των Φυτειών αποσύρθηκε αμέσως στα αποδυτήρια με την έναρξη των επεισοδίων. Ο διαιτητής παρέμενε στο γήπεδο, το ίδιο και η ομάδα της Κανδήλας. Η τύχη του αγώνα αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα και άνθρωποι που ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις μιλάνε για σίγουρη κατακύρωση του αγώνα στις Φυτείες με 3-0. Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι μία τέτοια απόφαση θα είναι άδικη μόνο για τους ποδοσφαιριστές της Κανδήλας και για κανέναν άλλο. Τα παιδιά της Κανδήλας τα έδωσαν όλα. Έτρεξαν, ίδρωσαν και γύρισαν ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο και όταν το πέτυχαν, κάποιοι τους στέρησαν τη χαρά να το πανηγυρίσουν. Οι παίκτες των δύο ομάδων σε όλο τον αγώνα δεν έδωσαν ούτε ένα δικαίωμα ή για να είμαστε σωστοί, εμείς δεν αντιληφθήκαμε τίποτα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Πραγματικά κρίμα για όλα όσα συνέβηκαν..... Δεν είναι έτσι το ποδόσφαιρο ρε παιδιά..... Ο νόμος της ζούγκλας στο ποδόσφαιρο...

Πηγή: http://mytikaspress.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο