Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Eπιτυχημένο το καρναβάλι του Μύτικα!!


Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο!!

Του  κ.  Νίκου Θ.Νταή
       σ. Συμβολαιογράφου

       Αθόρυβα, όπως κάθε  χρόνο, με πενιχρά οικονομικά μέσα, από ενωρίς ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΚΑ» μεθοδικά και  προγραμματισμένα, άρχισε τις προετοιμασίες για να διοργανώσει το εφετινό καρναβάλι  του  Μύτικα. 
       Και  πέτυχε στην προσπάθεια του αυτή, γιατί  παρουσίασε, την Κυριακή των Απόκρεω  μια θαυμάσια εκδήλωση, μια γιορτή καρναβαλιού, που άφησε έκπληκτους  ντόπιους  και ξένους, που κατακλύζουν την ημέρα αυτή, κάθε  χρόνο και  περισσότεροι, τον Μύτικα. 
        Ξεφαντώνοντας  σ’ ένα ξέφρενο πανηγύρι καρναβαλιού, που δεν έχει  να ζηλέψει τίποτε από  άλλα  παρόμοια  άλλων πόλεων. Στο πλευρό  του  συλλόγου  όλοι  οι Μυτικιώτες  και οι φίλοι του  Μύτικα,  που συνδράμουν  κατά το δυνατόν. Τα σχολεία και οι  εκπαιδευτικοί έχουν ζωντανή παρουσία, παρελαύνοντας με τους μαθητές, ντυμένους  άψογα με τις  καλαίσθητες  και  μοντέρνες  Αποκριάτικες  στολές.................



Ώρα 10  πρωινή: Ο ενθουσιώδης  και  με πηγαίο  χιούμορ εκφωνητής  και  παρουσιαστής, που θα τον ζήλευε και το καρναβάλι  των  Πατρών  Αλέξης   Παπαναστάσης,  Μυτικιώτης Δάσκαλος, μαζί  με την ξέφρενη μουσική ξεφαντώνουν τον κόσμο,  που έχει πλημμυρίσει τον κεντρικό δρόμο  και  «στέκεται στα νύχια»   για να μπει στο ρυθμό της μουσικής  και του χορού. Η ατμόσφαιρα  γίνεται  γιορταστική και  διώχνει  το καθημερινό άγχος, που οι επάρατοι…..  έφεραν και  γέμισαν τις ψυχές  του λαού μας.
          Ο Αλέξης  με στεντόρεια   την φωνή του αναγγέλλει την άφιξη  των αρμάτων. Πρώτο εισέρχεται το άρμα με τον  Βασιλιά  Καρνάβαλο. Ακολουθεί  με μεγαλοπρέπεια  εποχούμενη του άρματός  της  η περικαλλής   Βασίλισσα. Θαυμασμός και  χειροκροτήματα. Η   συνοδεία των  Βασιλέων πετά στο πλήθος χαρτοπόλεμο και σοκολάτες.
     Όλα  εξελίσσονται  με αργό ρυθμό  και  προσεγμένα.  Ακολουθεί   το νηπιαγωγείο με το «ΝΕΜΟ».  Τα αγγελούδια ντυμένα με αποκριάτικες στολές,  χορεύοντας με τις δασκάλες τους και τις  μανάδες τους, ντυμένες  και αυτές αποκριάτικα, αποσπούν  την προσοχή και το θαυμασμό.  Ένα  χάρμα οφθαλμών.  
        Συνεχίζει το άρμα «ΧΑΡΙ  ΠΟΤΕΡ». Το συνοδεύουν οι  μαθητές και  μαθήτριες  του Δημοτικού Σχολείου ντυμένοι  με καλαίσθητες ωραίες  μοντέρνες στολές, χορεύοντας  με ζωντάνια και κέφι στο ρυθμό της  μουσικής.  Εύγε!  
      Στον ίδιο  ρυθμό της μουσικής ακολουθεί το  άρμα με τις «ΜΕΛΙΣΣΕΣ». Το συνοδεύουν τα Γυμνασιόπαιδα  από το Μύτικα,  χορεύοντας και αυτά με τον ίδιο ρυθμό και το  ίδιο κέφι. Το άρμα με τον  θεό «ΠΑΝΑ» έχοντας απέναντί του την ΜΕΡΚΕΛ, στην οποία επιδεικνύει  τις  ανδρικές του ικανότητες……  συνοδεύουν οι  μαθητές και  μαθήτριες  του Λυκείου Μύτικα  ντυμένοι  και  αυτοί  όπως και τα Γυμνασιόπαιδα  με καλαίσθητες Αποκριάτικες στολές, σκορπίζοντας  κέφι  και  χαρά στο  πλήθος. Μπράβο σε όλους. Έδωσαν ζωντάνια στο καρναβάλι . Να  είναι καλά  και  να προοδεύουν! 
         Ο Αλέξης  ανάβει! Βλέπει το καρναβάλι  που φέρνει  τον  «ΣΟΥΒΛΙΜΑΝ»  (έτσι αποκάλεσαν τον Σουλεϊμάν)  συνοδευόμενο από το  χαρέμι του  (Γυναίκες του Συλλόγου), αρχίζει τις φιλοφρονήσεις προς τον εξοχότατο…..  και  γλυκοκοιτάζει  τις παλλακίδες, ζητώντας να τον φιλοξενήσουν έστω και  για μια βραδιά  στο  χαρέμι…. 
          Μπροστά  στον διακαή  πόθο και  τις  επιθυμίες του όμως  δεν λογάριασε,  ούτε   φοβήθηκε ο Αλέξης, ότι ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής  μπορούσε  να  τον κρατήσει  αιχμάλωτο και να τον κάνει  Γενίτσαρο, όπως  τόσα ελληνόπουλα και τον  Πάργαλη-Ιμπραήμ, που τον άρπαξε από την Πάργα, αφού   περνώντας από την Ηγουμενίτσα και την Πάργα έφτασε   τόσο κοντά μας στην Πρέβεζα, και πολιόρκησε  3 φορές τη Ρόδο,  την οποία κατέκαψε!

        Τις βραδινές  ώρες  στον  προ της Εκκλησίας  Λιμενικό  χώρο πλήθος  κόσμου συνέρρευσε να  παρακολουθήσει  το κάψιμο του Καρνάβαλου, που έγινε μέσα στη  θάλασσα, προσφέροντας   ένα φαντασμαγορικό  θέαμα.  Έτσι τελείωσε το εφετινό καρναβάλι. Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

        Στην  εκδήλωση  παραβρέθηκε ο Δήμαρχος  Ξηρομέρου    κ. Πυθαγόρας  Σαμαράς  μετά της συζύγου του κ. Ντίνας Σαμαρά, Αντιδημάρχου του Δήμου. Ο τηλεοπτικός Σταθμός «ΑΧΕΛΩΟΣ» κάλυψε την όλη  εκδήλωση, καθώς και  το «μπλογκ»  ΜΥΤΙΚΑΣ ΠΡΕΣ,  με απ’ ευθείας σύνδεση που μεταδιδόταν εντός και εκτός Ελλάδας .
        Ο   «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΚΑ»  είναι  άξιος  κάθε επαίνου. Κλείνω το  δημοσίευμά  μου με τα λόγια με τα οποία  εκφράστηκε  ο Ξέρξης  για την Αρτεμησία,   θαυμάζοντας την  ανδρεία της στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας:  « ΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΕΓΟΝΑΣΙ  ΑΝΔΡΕΣ»!

Μύτικας  19-3-2013
Νίκος  Θ. Νταής

Οι φωτο Προέρχονται απο το ΜΥΤΙΚAS PRESS:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο