Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Φωτοβολταικά ζητά και ο ΤΟΕΒ Φυτειών


Δυσβάστακτο το κόστος προς τη ΔΕΗ. Οι αγρότες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις του

     Την άρση όλων των νομικών και διοικητικών εμποδίων, με την τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στους ΤΟΕΒ, ζητούν όλοι οι πρόεδροι των οργανισμών της Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο.
        Οι ΤΟΕΒ βρίσκονται σε απελπιστική οικονομική κατάσταση λόγω χρεών προς διάφορους φορείς, αλλά κυρίως προς τη ΔΕΗ. Για το λόγο αυτό ζητούν να εξοικονομήσουν τη δική τους ενέργεια, μέσω των φωτοβολταϊκών, προκειμένου σιγά σιγά, αφενός καλύπτοντας τις ανάγκες και αφετέρου πουλώντας ρεύμα στη ΔΕΗ, να αποπληρώσουν τα χρέη τους.
       Όπως σε όλους τους οργανισμούς, έτσι και στον ΤΟΕΒ Φυτειών συμβαίνει κάτι ανάλογο, όπου οι αγρότες δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τα τέλη, με αποτέλεσμα και αυτός να έχει ένα αρκετά μεγάλο χρέος προς τη ΔΕΗ...........



       Έτσι, μόλις ξεκινήσει η αρδευτική περίοδος και μπουν μπροστά οι αντλίες θα γίνει διακοπή ρεύματος ως μέσο πίεσης για την πληρωμή του. Η κατανάλωση ενέργειας για τον ΤΟΕΒ Φυτειών ξεπερνά τις 100.000 ευρώ ετησίως, που αποτελεί θηλιά στο λαιμό των παραγωγών.
         Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Φυτειών Κ. Γατσούλας όχι μόνο θα έπρεπε να επιτραπεί η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα αντλιοστάσια του οργανισμού, αλλά και να χρηματοδοτηθούν μέσω προγραμμάτων, αναφέροντας ότι υπάρχει δυνατότητα να διατεθούν χρήματα από εκείνα που μεταφέρθηκαν στο δεύτερο πυλώνα και που στην περιοχή φθάνουν τα 10 εκ. ευρώ. 
        Αν μειωθεί η δαπάνη για την ενέργεια, τότε σίγουρα θα είναι πολλοί αυτοί που θα μπουν στη διαδικασία καλλιέργειας της γης τους. 
     Ταυτόχρονα όμως απαιτείται και η αντικατάσταση των δικτύων τα οποία μετρούν 40 χρόνια ζωής και κατά συνέπεια βρίσκονται σε κακή κατάσταση, αφού ποτέ δεν επισκευάστηκαν. 
      Και ο ΤΟΕΒ Φυτειών, όπως και πολλοί άλλοι, την περασμένη χρονιά κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα στο μηχανολογικό του εξοπλισμό, ο οποίος υπέστη βλάβες, οι βασικότερες από τις οποίες αποκαταστάθηκαν με την επιχορήγηση των 80.000 ευρώ που δόθηκαν από την Περιφέρεια. Όμως, στη συνέχεια προκληθήκαν και άλλες ζημιές, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να αποκατασταθούν και έτσι το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού προσπαθεί να συντηρήσει το μηχανολογικό εξοπλισμό με ημίμετρα, προκειμένου να μην προκύψει πρόβλημα με την έναρξη της αρδευτικής περιόδου.

         Το χρέος προς τη ΔΕΗ, το οποίο φθάνει σήμερα τις 200.000 ευρώ, είναι κυρίως αυτό που απασχολεί τον οργανισμό, αφού από εκεί έρχεται ο μεγάλος κίνδυνος διακοπής της ηλεκτροδότησης. 
    Όμως και οι αγρότες, από την πλευρά τους, δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον ΤΟΕΒ, προφανώς λόγω αδυναμίας. Ο κάθε αγρότης χρεώνεται ανάλογα με τις αρδευτικές ανάγκες καθώς οι καλλιέργειες ποικίλουν. 
        Παλιότερα, όταν ο καπνός ήταν μονοκαλλιέργεια, η τιμή ήταν ενιαία για τον καθένα. Προκειμένου να ελέγχεται η κατανάλωση νερού και ο καθένας να πληρώνει αυτό που καταναλώνει πρόκειται το επόμενο διάστημα να τοποθετηθεί στους διακόπτες, ένα σύστημα που θα καταμετρά τον όγκο του νερού που χρειάζεται ο κάθε αγρότης και θα πληρώνει για το συγκεκριμένο.
        Το έργο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Μπαλτατζής», με προϋπολογισμό 350.000 ευρώ, έχει ήδη δημοπρατηθεί και σύντομα θα ξεκινήσει η υλοποίησή του, όμως για να λειτουργήσει επαρκώς επιβάλλεται και η αντικατάσταση του δικτύου άρδευσης, η οποία είναι κατασκευασμένη από υλικά αμιάντου.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
Πηγή: http://www.aixmi-news.gr/

9 σχόλια:

  1. Κωστας Γατσουλιας και οχι Γατσουλας λεγεται ο προεδρος και ειναι αξιος συνχαρητηριων για τις ενεργειες και τις προτασης που κανει. Ευτηχως που υπαρχει και αυτος στις φυτειες που προσπαθει για την αναπτυξη αυτου του τοπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχει δυκιο ο προεδρος που πηγαν κυριοι τα ευρω του 2 πηλωνα των καπνοπαραγωγων που μονο απο την τ. κοινοτητα των φυτειων την τετραετια ειναι πανω απο 10.000.000 και για οσους αμφιβαλουν οτι η ομαδα παραγωγων καπνου στις φυτειες ειχε πανω απο 2.000 κιλα τους προκαλω να ενημερωθουν απο τον οπεκεπε. Να δωσουν τα ευρω πησω στον τοπο μας για την αναπτυξη και ευημερια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο στον πρόεδρο για τις προσπάθειες του για ανάπτυξη του τόπου!

    Φωτοβολταικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΑΠΗΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΘΑ ΘΕΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΟΕΒ ΦΥΤΕΙΩΝ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΩΣ ΘΕΜΑ.Ο ΤΟΕΒ ΦΥΤΕΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΠΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΦΑΓΕ ΝΟΕΙΤΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ 100 200 ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ 10.ΝΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ Κ ΓΑΤΣΟΥΛΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΕΡΥΣΙ ΓΙΑ 15 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΤΟΕΒ ΧΡΕΩΘΗΚΕ 150 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΥΤΗ Η ΚΑΝΤΑΤΗΜΑ ΓΙΑ ΜΠΥΡΕΣ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ.ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ.ΝΕΡΟ ΑΠ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝΤΕΣ ΔΕ ΚΟΠΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΜΟΝΟΙ ΠΛΑΤΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΙΕΡΓΗΤΗΣ 300 ΣΤΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΑΠ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΗΔΕΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΤΑΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ Ο ΤΟΕΒ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΠΩΡΩ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΧΩΡΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΝΑ ΧΡΕΩΘΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΖΗΤΑΝΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΣΕ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΠΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΕΛΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ 1153 ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΗΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΗΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΤΟΕΒ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ ΦΟΡΕΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΣΒΗΝΗ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΓΡΑΦΗ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΦΥΤΕΙΩΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΓΙΑ 15 ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΩΛΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ 150.000ε ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ 1153 ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΗΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΗΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΤΟΕΒ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ ΦΟΡΕΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΣΒΗΝΗ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΓΡΑΦΗ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΦΥΤΕΙΩΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΓΙΑ 15 ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΩΛΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ 150.000ε ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ ΕΙΕΣ 4.25 ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΕΙΕΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΩ ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΦΙΞΟΥΝ ΚΟΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΑΓΡΑΜΑΤΕ ΠΙΟΝΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΛΗΤΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τη γραφεις ρε ηληθιε 1153 αλλοι προταση κανει ο προεδρος επυδωτουμενα λεη μεσω προγραματων και εσυ λες να χρεωθη ο οργανοισμος.ρε ουσσσσττ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο