Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Το Εργατικό κέντρο Αγρινίου για το Πανεπιστήμιο


          Σε τοπικές εφημερίδες γράφτηκε ότι το Ε.Κ.Α δεν συμμετείχε στο συλλαλητήριο που έγινε πρόσφατα στην πόλη μας για το Πανεπιστήμιο και το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», ενώ συμμετέχουμε και οργανώνουμε με το ΠΑΜΕ συλλαλητήρια  για τα προβλήματα των εργαζομένων.
       Το ότι, για άλλη μια φορά, διάφοροι τοπικοί κονδυλοφόροι μας επιτίθενται  με ξεκάθαρα προβοκατόρικη διάθεση και ταχτική, δεν είναι έκπληξη, είναι γνωστοί από παλιά.
           Εμείς δεν είμαστε  κολαούζοι τοπικών παραγόντων και φορέων που στήριζαν και στηρίζουν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική και που τώρα νοιώθουν απατημένη από αυτή. Ήμασταν και θα είμαστε με τα συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας και γι’ αυτά θα παλεύουμε συνέχεια . Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν αρέσει σε κάποιους και γι’ αυτό χύνουν το δηλητήριό τους...............



  Τώρα, όσον αφορά για το Πανεπιστήμιο, έχουμε συγκεκριμένη θέση εδώ και πολλά χρόνια, όταν αυτοί πανηγύριζαν ακόμα για την ίδρυση της Οικονομικής σχολής.  Αυτή τη θέση την ξαναβάλαμε και πάλι με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις και μάλιστα με γραπτό κείμενο, στη σύσκεψη φορέων που διοργάνωσε ο Δήμος στο Δημαρχείο για την οργάνωση του συλλαλητηρίου  και η οποία θέση , δεν πάρθηκε καθόλου υπόψη.  
       Επίσης στο συλλαλητήριο μοιράστηκε στους συγκεντρωμένους ανακοίνωση του Ε.Κ.Α. Τα δύο αυτά κείμενα είναι στη διάθεση του όποιου ενδιαφερόμενου.  Όμως δεν έκαναν το κόπο οι βαθυστόχαστοι «αγωνιστές» κονδυλοφόροι να τα αναζητήσουν και να τα δημοσιεύσουν, γιατί μάλλον τους χάλαγαν τη «σούπα» της τακτικής του «όλοι μαζί» και της προσωπικής προβολής  τοπικών παραγόντων.
        Το Ε.Κ.Α. δεν είναι στη λογική Πανεπιστήμιο να είναι κι ότι να είναι, αρκεί να ενοικιάζονται γκαρσονιέρες και διαμερίσματα  σε φοιτητές, οι καφετερίες να έχουν πελατεία και οι επιχειρηματίες χορηγοί να διαμορφώνουν το πρόγραμμα της εκπαίδευσης των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και να αξιολογούν οι ίδιοι τους φοιτητές με βάση τα συμφέροντά τους. Εμείς τέτοια Πανεπιστήμια δεν τα θέλουμε, δεν θέλουμε ΑΕΙ και ΤΕΙ που θα είναι στην υπηρεσία της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Το Ε.Κ.Α ξεκάθαρα απαιτεί :
-Να απορριφθεί το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» στο σύνολό του και όχι να εξαιρεθούν συγκεκριμένα τμήματα.
-Παλεύουμε για δημόσια δωρεάν παιδεία σ’ όλες τις βαθμίδες της, κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης .
-ΑΕΙ και ΤΕΙ που θα είναι πραγματικά εκπαιδευτικά ιδρύματα  με όλες τους τις υποδομές, που θα εξασφαλίζουν πανεπιστημιακή μόρφωση στους νέους, θα παρέχουν στέγαση , σίτιση , θέρμανση , δωρεάν βιβλία και συγγράμματα  κ.α., χωρίς καμιά επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών.
-Θα διαθέτουν επαρκές επιστημονικό προσωπικό και εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα .
-Παιδεία που θα χρηματοδοτείται  αποκλειστικά  από τον κρατικό προϋπολογισμό  και όχι από μεγαλοεπιχειρηματίες.
Κάποιοι τέτοια παιδεία δεν τη θέλουν, γι’ αυτό εξαπολύουν επίθεση  και συκοφαντούν το Ε.Κ.Α. , γιατί δε συμβαδίζει με τις επιδιώξεις τους .
       Το τραγικό περιστατικό στη Λάρισα , με το θάνατο των φοιτητών , είναι χαρακτηριστικό  παράδειγμα για την κατάσταση στην παιδεία και τις πολιτικές που στηρίζουν οι διάφοροι καλοθελητές κονδυλοφόροι, αυτή την παιδεία θέλουν;

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο