Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού που πραγματοποιήθηκε στις 14-03-2013 αποφάσισε την ΚΑΤΑΛΗΨΗ  του Πανεπιστημίου την Παρασκευή 15-03-2013 συνεχίζοντας τις αντιδράσεις της για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, την επιχειρούμενη και παράλογη κατάργηση της αυτονομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ)......

Το σχέδιο Αθηνά καταργεί την αναγνωρισμένη (και από το υπουργείο Παιδείας) ορθή ανάπτυξη και δυναμική του ΠΔΕ στα δύο τελευταία χρόνια αυτόνομης λειτουργίας.
Το σχέδιο Αθηνά δεν ανταποκρίνεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και στις δυνατότητες ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών, προωθώντας τον συγκεντρωτισμό στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενάντια στην αποκέντρωση και στην ορθή περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας.
Το σχέδιο Αθηνά αποτελεί μια παρωδία, η οποία εξελίσσεται σε μυστικές συμφωνίες με μικροκομματικά οφέλη κάτω από το τραπέζι για το ποια Ακαδημαϊκά Ιδρύματα θα καταργηθούν, ποια θα παραμείνουν και ποια θα μετακινηθούν ανάλογα με την επιρροή του κάθε τοπικού βουλευτή.
Ενημερώνουμε την κοινωνία της πόλης μας, του  νομού και του φορείς ότι στη συζήτηση επιμορφωτικών υποθέσεων της βουλής (βλέπε πρακτικά βουλής) για το σχέδιο Αθηνά κανένας από τους δύο υπουργούς και έξι βουλευτές του νομού μας δεν τοποθετήθηκε και δεν αιτιολόγησε την αναγκαιότητα της  αυτόνομης λειτουργίας του ΠΔΕ. Καλούμε τους πολίτες του Αγρινίου να συνεκτιμήσουν την στάση τους.
Καλούμε την ακαδημαϊκή κοινότητα και την τοπική κοινωνία να ενισχύσουν τον δίκαιο αγώνα μας και να μην επιτρέψουν την περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου μας που θα φέρει η απομάκρυνση για άλλη μια φορά ενός αναπτυξιακού πόλου από την περιοχή μας.
Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα του ΤΕΙ Μεσολογγίου και όλων των τοπικών κοινωνιών που απαιτούν την κατάργηση του σχεδίου Αθηνά.
Έκτατη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΠΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο