Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Προσεχείς εκδηλώσεις του συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
"Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ"
Πατησίων 5 - Μέγαρο Τρικούπη
ΑΘΗΝΑ   Τ.Κ. 10431  
Αθήνα 21 Μαρτίου 2013
   
A N A K O I N Ω Σ Η
        Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου με την παρούσα ανακοίνωση, ενημερώνει όλα τα μέλη του και γενικότερα όλους τους συμπατριώτες μας της Αττικής, για την πραγματοποίηση των παρακάτω εκδηλώσεων και παρακαλεί για την μεγαλύτερη συμμετοχή.
Α΄. ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ
         Το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 11.30΄το πρωί, στο A’ Νεκροταφείο Αθηνών θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στο τάφο του Μεγάλου Μεσολογγίτη Πολιτικού  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ για τα 117 χρόνια από το θάνατό του.........



      Επισημαίνεται η μεγάλη σημασία της παρουσίας όλων μας, προς απότιση φόρου τιμής στο Μεγάλο Πολιτικό ΧΑΡΙΛΑΟ ΤΡΙΚΟΥΠΗ, ο οποίος μέσα στην πολιτική θύελλα της εποχής του, τις ίντριγκες, τις συνεχείς πιέσεις των ξένων δυνάμεων και την πολιτική αντιπαλότητα όρθωσε ηθικά το ανάστημά του πολιτικού άνδρα και τίμησε τόσο την ιδιαίτερη Πατρίδα του το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, όσο και την ΕΛΛΑΔΑ  γενικότερα.

 Β΄. ΣΤΟ  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ  ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ     «ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ»  ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ - ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΠΟΓΟΝΩΝ»
        Το  Σάββατο 6 Απριλίου και ώρα  19.30΄το απόγευμα στην αίθουσα της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στο Μεσολόγγι, θα πραγματοποιηθεί επίκαιρη εκδήλωση ομιλίας με θέμα:
"10 Απριλίου 1826: Η έξοδος του Μεσολογγίου σύμφωνα με τις περιγραφές και τους χάρτες της εποχής"
        Οι επιθυμούντες εκ των συμπατριωτών μας της Αττικής να συμμετάσχουν, να  το δηλώσουν στο τηλέφωνο  6974091841 ή στα γραφεία του συλλόγου, με προσωπική επαφή εγκαίρως, για καθορισμό λοιπών λεπτομερειών (μεταφοράς κλπ).

Γ΄.  ΕΟΡΤΕΣ  ΕΞΟΔΟΥ
         Λεπτομερές πρόγραμμα θα σας κοινοποιηθεί με ιδιαίτερη ανακοίνωση εγκαίρως:
        1.-   Ειδικότερα ο Σύλλογός μας, προκειμένου να συμμετάσχει στις καθιερωμένες εορτές εξόδου στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, με τμήμα συμπατριωτών μας με παραδοσιακές στολές και άρματα, παρακαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους, να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. στα γραφεία του συλλόγου, κάθε Τρίτη και Πέμπτη από  10.30΄- 13.30΄, ώστε το συγκροτούμενο τμήμα να είναι αξιοπρεπές και άριστα οργανωμένο.
Συμμετοχή την τελευταία στιγμή στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ δεν θα επιτραπεί.
        2.-  Η ενεργή συμμετοχή όλων μας στις παραπάνω εκδηλώσεις, αποτελεί καθήκον και σεβασμό στην ιστορία του τόπου μας, στην ιερότητα της πόλης μας, το  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ και εκδήλωση μνήμης στη "χούφτα" των προγόνων μας, που με τη θυσία τους και τον ηρωισμό τους ενέπνευσαν το σεβασμό, τη συμπάθεια και την εκτίμηση, σε όλους τους λαούς της γης και ειδικότερα της τότε ΕΥΡΩΠΗΣ.

 Για  το  Δ.Σ
 Ο                                     Η
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ             ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΤΥΠΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ  ΠΕΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο