Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Π. Κατσούλης: Όλοι οι βουλευτές, όλων των κομμάτων να σταματήσουν το έκτρωμα «Αθηνά»


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ

     Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα στο χώρο της Γενικής Συνέλευσης του ΤΕΙ Μεσολογγίου για το σχέδιο Αθηνά, από το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη, τον Αντιδήμαρχο Ναύπακτου κ. Σταυρόπουλο, τον Πρύτανη του ΤΕΙ Μεσολογγίου Βαγγελη Πολίτη - Στεργίου και εκπροσώπους της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του ΤΕΙ.
    Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης δήλωσε: Είμαι πραγματικά οργισμένος και αηδιασμένος γιατί είναι προφανές ότι με αυτό το νέο συμπληρωματικό σχέδιο για το οποίο μόλις ενημερωθήκαμε και για το οποίο αύριο θα ενημερωθούν οι βουλευτές όλων των κομμάτων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, μας θεωρούν και μας εκτιμούν ως πειθήνιους, ανεγκέφαλους και ηλίθιους υπηκόους.......



     Γιατί δεν είναι δυνατόν ένα μήνα τώρα δήθεν να συζητάμε, να διαβουλευόμαστε, να μας ζητούν αξιόπιστες με επιχειρήματα προτάσεις και να αποδεικνύεται μετά από ένα μήνα ότι το μόνο που έκαναν ήταν να δίνουν υποσχέσεις, να τάζουν, να διαχέουν πληροφορίες στη λογική του ΄΄διαίρει και βασίλευε ‘’ και κατά βάση να ικανοποιούν στενά τοπικά, μικροκομματικά, πελατειακά ρουσφέτια.
      Δυστυχώς το νέο σχέδιο Αθηνά όπως παρουσιάζετε, δεν έχει λάβει υπόψη του όσα συζητάμε ένα μήνα τώρα και εκτιμώ ότι είναι χειρότερο από το αρχικό σχέδιο. Είναι όμως και αποκαλυπτικό των προθέσεων και της λογικής των κυβερνώντων. Τρανό παράδειγμα της λογικής αυτής είναι το ΤΕΙ Σερρών, το οποίο παραμένει αυτόνομο και ενδυναμώνεται με τμήματα από το Κιλκίς και τη Κατερίνη και ονομάζεται πλέον ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας! 
    Το τμήμα ΘΕρμοκηπιακων Καλλιεργειών μεταφέρεται στην Αμαλιάδα, όπου δεν υπάρχει καμιά εργαστηριακή υποδομή, εγκαταλείποντας υποδομές αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο Μεσολόγγι. 
      Μόνο πολιτική εξυπηρέτηση προσωρινής λύσης μπορεί να χαρακτηριστεί η θέσπιση αυτής της σχολης στην Αμαλιάδα, γιατί από εκεί σύντομα ή θα κλείσει ή θα μεταφερθεί αλλού, καθώς δεν υπάρχουν οι απαραίτητες δομές. 
       Ενδιαφέρον στη προκειμένη περίπτωση είναι το πώς ο νυν υπουργός ή ο εκαστοτε βουλευτής θα ικανοποιηθεί προσωρινά και θα έχει λόγο στη εκλογική του πελατεία και ας διαλύσουμε για την εξυπηρέτηση του ιδρύματα και τμήματα με μακροχρόνια διαδρομή μεγάλης αξίας και με αποφοίτους που χρόνια τώρα συμβάλουν στη εθνική παραγωγή.
        Όσο για τους 7.000 φοιτητές που θα ερχοντουσαν, τώρα θα έρθουν  μετά το 2018. Δεν ξέρουμε βέβαια αν θα έχουμε μέχρι τότε 7.000 κατοίκους στο Μεσολόγγι. Διαβάζοντας το τελευταίο μέρος της νέας πρότασης, είναι προφανές ότι όχι μόνο δεν γίνεται καμιά συζήτηση αλλά  μας ειρωνεύονται κιόλας καθώς για το έγγραφο που λάβαμε σήμερα, η διαβούλευση έληξε χθες! 
     Είναι ξεκάθαρη η βούληση του Υπουργείου και πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η λογική του ‘’ Ας γλυτώσω το δικό μου ΤΕΙ και ας καούν όλα τα άλλα’’ , αποδεικνύεται λανθασμένη μετά από ένα μήνα και τελικά όλοι μαζί θα γίνουμε ολοκαύτωμα.
      Θεωρώ λοιπόν ότι δεν πρέπει το Σχέδιο Αθηνά να γίνει Προεδρικό Διάταγμα και για αυτό επιμένω ότι πρέπει όλοι οι βουλευτές, όλων των κομμάτων να σταματήσουν το έκτρωμα – ‘’Αθηνά’’
      Όσον αφορά το ΤΕΙ Μεσολογγίου με το παράρτημα της Ναύπακτου, ή θα κατοχυρωθεί η αυτονομία του ή οδεύουμε στην αυτοκτονία. 
      Για αυτό και καλώ κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο όχι μόνο στο Δήμο άλλα συνολικά όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτό το μόρφωμα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας – Ιονίων Νήσων «Διονύσιος Σολωμός» , επιτέλους να σταματήσουν τα ατομικά παζαρέματα και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να υπάρξει μια διαφορετική λύση που θα κατοχυρώνει στοιχειωδώς την αυτονομία του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

    Καλώ όλους αύριο στις 2 το μεσημέρι έξω από την βουλή. Εφόσον δεν μας σέβονται, δεν θα τελειώσουμε αύριο στη βουλή. Θα έχουμε συνέχεια αντίστοιχη με αυτή που έχουν προς εμάς, ασέβεια στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου και σε ένα Ίδρυμα με 30 χρόνια παρουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο