Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Επιστρέφουν στον καπνό οι Ξηρομερίτες αγρότες


           Επιστρέφουν στην καλλιέργεια καπνού οι αγρότες στο Ξηρόμερο, οι οποίοι την είχαν εγκαταλείψει πριν από χρόνια. Οι αγρότες πιστεύουν ότι ο καπνός θα τους εξασφαλίσει ένα καλό εισόδημα που θα δώσει διέξοδο στα προβλήματα των και θα φέρει ζωή και ανάπτυξη στην παραγκωνισμένη περιοχή του Ξηρομέρου.
     Στη φετινή περίοδο οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα καλλιεργηθούν στη περιοχή μας από πολλούς αγρότες, οι ποικιλίες τσεμπέλι και βιρτζινία αλλά εκείνο που κυριαρχεί είναι η ποικιλία Σ-53 για την οποία υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.  
     Ήδη στα χωριά έχουν γίνει  ενημερωτικές συναντήσεις (στις φωτο ενημερωτικη συνάντηση στον Αετό), έχουν υπογραφεί συμβόλαια μεταξύ της εταιρείας και των καπνοκαλλιεργητών, ώστε να ξεκινήσει η καλλιέργεια του καπνού Σ-53..........



       Οι συναντήσεις στα χωριά έγιναν με πρωτοβουλία της εταιρείας, ο Γεωπόνος τους ενημέρωσε για την καλλιέργεια όπως: το κίτρινο φύλλο, καλό αερισμό, καλή ξήρανση ακόμα και κοτσάνι, δέματα, για τις μηχανές αρμαθιάσματος, τα κεσεδάκια,  για να ξεκινήσουν την καλλιέργεια του καπνού Σ-53 στην περιοχή, δίνοντας ικανοποιητικό εισόδημα στους καπνοκαλλιεργητές, αφού η τιμή φέτος αναμένεται να διαμορφωθεί στα 4 ευρώ το κιλό.
        Να τονίσουμε ότι εάν πετύχει το εγχείρημα θα δοθεί ουσιαστικό εισόδημα στους αγρότες και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής σε μία εποχή που υπάρχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα σε όλη τη χώρα και ειδικότερα στο Ξηρόμερο που τα χωράφια είναι χέρσα και που σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να ερημώσει η περιοχή μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο