Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα για τις νέες καλλιέργειες στην Κατούνα


   Στην κατάμεστη αίθουσα του π. Δημαρχιακού Μεγάρου  Μεδεώνος, στην Κατούνα, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα  για νέες καλλιέργειες υπό την αιγίδα του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας και με διοργανωτές τους εν Αθήναις Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους Τοπικούς φορείς του Δήμου.
    Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε  για να ενημερωθεί από τους ομιλητές για τις νέες καλλιέργειες που είναι συμβατές με το Ξηρομερίτικο έδαφος......
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ....



    Η εκδήλωση άρχισε με συντονιστή τον Λεωνίδα Καραμπέκιο και χαιρέτησαν οι: ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος, οι Βουλευτές του Νομού μας  Νίκη Φούντα, Νίκος Μωραίτης, Γιώργος Βαρεμένος, ο Περιφερειάρχης  Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας,  ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου Δημήτρης Στεργίου.
Στη συνέχεια πήραν τον λόγο οι ομιλητές της ΗΜΕΡΙΔΑΣ ως ακολούθως με το παρακάτω πρόγραμμα:
  -Ομιλία με θέμα: « Η συμβολή  καινοτόμων καλλιεργειών στην αγροτική  ανάπτυξη». Και εισηγητής ηταν 0  Γάτσιος  Κάσσανδρος,  Γεωπόνος, τεχνικός σύμβουλος της εταιρείας SYMAGRO.
-               Ομιλία με  Θέμα : “  Νέες καλλιέργειες,  και προσαρμογή στα εδάφη του Ξηρομέρου και της ευρύτερης περιοχής”. Και εισηγητής ήταν ο  Μανιάκης Σωτήριος, Γεωπόνος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών  Αγρινίου.

-Ομιλία με θέμα: « Σύγχρονες επαγγελματικές  δραστηριότητες- για νέους αγρότες  – Μελισσοκομία και αρωματικά φυτά ».                    και εισηγητής ηταν ο  Σάββας  Βλάχος, Γεωπόνος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

-Ομιλία με Θέμα: “ Επενδυτικά προγράμματα και σχέδια βελτίωσης και εισηγητής ηταν ο  Νίκος Ασημακόπουλος,  Γεωπόνος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

-Ομιλία με: Θέμα : “ Οργάνωση νέων καλλιεργειών ”.
Με εισηγητή τον  Βασίλη Κωνσταντινίδη, Καλλιεργητή – Συντονιστή Συνεταιρισμού Πελοποννησιακού Ιπποφαούς.
    Αμέσως μετά υποβλήθηκαν από τους: Σακαρίκα Χρήστο, Σκιαδά Νίκο, Πάνο Καλογιάννη, Πάνο Στούπα, Έλενα Μάντζιου Κοτρολού, Τάσο Λίβα και απάντησαν οι ομιλητές και περιφερειάρχης Κατσιφάρας Αποστόλης.
Κλείνοντας την Ημερίδα ο συντονιστής    Λεωνίδας  Καραμπέκιος ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους και τους ομιλητές και ανανέωσε το ραντεβού με νέα ημερίδα με θέμα την κτηνοτροφία 
























































































   

3 σχόλια:

  1. Ευτυχως που υπαρχουν και οι συλλογοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πρωτη ημεριδα στο δημο μας μπραβο στους πολιτιστικους συλλογους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΝΩΠΙΝΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο