Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Παιδική καρναβαλική παρέλαση στην Πλαγιά (Ακτίου-Βόνιτσας)


       O Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαγιάς διοργάνωσε για πρώτη φορά στα χρονικά του χωριού, καρναβάλι με πρωταγωνιστές τα παιδιά του δημοτικού σχολείου , μέλη του συλλόγου αλλά και τη συμμετοχή κάθε καρναβαλιστή ανεξαρτήτου ηλικίας.
        Η ατμόσφαιρα ήταν ιδανική, ο ήλιος έλαμπε μετά από μέρες δημιουργώντας έτσι στα παιδιά την αίσθηση της χαράς και του κεφιού. Η πλατεία στολίστηκε σε κάθε της γωνιά κι όλα ήταν έτοιμα για την έναρξη της παρέλασης.
      Υπό τους καπνούς των ψησταριών και την τσίκνα που δημιουργήθηκε από τα αμέτρητα σουβλάκια που ψήνονταν, φάνηκε κι ο Οβελίξ με την κοιλιά πρησμένη...........



     Όπως είπαμε και στην πρόσκληση το θέμα του γκρουπ ήταν "ο Αστερίξ, ο Οβελίξ και το καταραμένο χρέος".  
          Συμμάζεψε το λαό λοιπόν ο πρόεδρος Οβελίξ, μικρούς και μεγάλους, χώρες και κράτη υπερχρεωμένα, πήρε ο καθένας το ευρώ του στα χέρια, μαζί κι ο Αστερίξ και η πομπή ξεκίνησε.
      Με δυνατή μουσική, με γέλιο και χαρά πρωτόγνωρη στα μάτια παιδιών και γονέων, η πομπή πορεύθηκε στους δρόμους του χωριού αφήνοντας πίσω της την παιδική της αύρα, φωνές, γέλια και μακρόσυρτα σφυρίγματα. 
        Επιστρέφοντας στην πλατεία ξεκίνησε το φαγοπότι, γιατί Οβελίξ χωρίς φαγοπότι δεν γίνεται, εκτοξεύοντας τη χαρά σε μεγαλύτερα ύψη! 
      Τέλος μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την όμορφη ημέρα και τον ζεστό ήλιο συζητώντας, παίζοντας, τρέχοντας εδώ κι εκεί, χορεύοντας και τραγουδώντας. Μια μέρα που με τη ζεστασιά της μας έδωσε τη γεύση της επερχόμενης άνοιξης. Και ψάχνοντας κανείς στις ρίζες αυτής της γιορτής, θα δει πως από τα αρχαία χρόνια ο κόσμος γιόρταζε τον ερχομό της άνοιξης, την αναγέννηση της φύσης, με τρόπους και τελετουργικά παρόμοια με σήμερα, κάνοντας καρναβάλι! 
     Το γκρουπ των καρναβαλιστών παρέλασε επίσης στο παιδικό καρναβάλι της Λευκάδας, στην κεντρική αγορά, την προηγούμενη εβδομάδα μαζεύοντας θετικά σχόλια και συγχαρητήρια γι' αυτή την προσπάθεια του πολιτιστικού Συλλόγου.
       Τέλος, να ευχαριστήσουμε θερμά τους κυρίους Αλέκο Τριανταφύλλου, Κωνσταντίνο Τσίντζιρα, Νεκτάριο Λιάλιο, Στράτο Καταγή και Χρήστο Λιάλιο για την πολύτιμη βοήθειά τους, καθώς επίσης και τους χορηγούς της εκδήλωσης, τα κρεοπωλεία Ντόβα Δημήτριο, Μάγκο Βασίλειο, Παπαμάνο, Τσέλιγκα και Σόλωνα που προσέφεραν τα σουβλάκια. 
     Επίσης τον κ. Τέλη Δώνο για τη χορήγηση χαρτικών ειδών, την κάβα Κατοπώδη για τα αναψυκτικά, όπως και το φούρνο του Λιάλου για την προσφορά του ψωμιού.

Πηγή: http://psplagias.blogspot.gr/






 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο