Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ζώντας με σκλήρυνση κατά πλάκας


       Τη δική τους «στέγη» έχουν ήδη αποκτήσει οι Αγρινιώτες και όσοι άλλοι κάτοικοι του Νομού πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.
          Πολύ σύντομα μάλιστα στα γραφεία του Συλλόγου ΑμΕΑ «Η Ελπίδα» όπου συστεγάζεται το παράρτημα του Σωματείου της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της ΣΚΠ Δυτικής Ελλάδος, πρόκειται να υλοποιηθούν προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. 
      Την ίδια στιγμή στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) θα μπορούν, δωρεάν φυσικά, να κάνουν φυσικοθεραπείες, θεραπευτική πισίνα κτλ. Αυτά και άλλα πολλά ανακοινώθηκαν κατά την πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο imperial στο Αγρίνιο το απόγευμα του Σαββάτου......

      Διοργανωτής ήταν το σωματείο που με τον τρόπο αυτό εγκαινίασε ουσιαστικά την εδώ παρουσία και δράση του. Στόχος της επιστημονικής αυτής εκδήλωσης ήταν, πρώτα και κύρια, να ενημερωθούν όλοι όσοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα και να γνωρίσουν ότι σε αυτό τον «πόλεμο» δεν είναι μόνοι τους. 
    Όπως τόνισε η πρόεδρος του σωματείου κ.Μαργαρίτα Καραγεώργου «Υπάρχει άγνοια - ημιμάθεια και μεγάλη προκατάληψη γύρω από τη νόσο και είναι αυτά ακριβώς τα στοιχεία που πρέπει να αποτινάξουν οι πάσχοντες και οι οικογένειές τους, ώστε να γνωρίσουν σε βάθος το τι ισχύει και τι όχι, να συμφιλιωθούν με το πρόβλημά τους, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν». 
     Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του συλλόγου «Η Ελπίδα»  Θ. Μαδιάς, ο οποίος τόνισε ότι θα υπάρχει αμέριστη υποστήριξη σε όσους νοσούν  αλλά καμία βελτίωση δεν πρόκειται να δουν στην καθημερινότητα τους εάν οι ίδιοι δεν αποδεχθούν και δεν αγαπήσουν τον εαυτό τους μέσα από την ασθένεια. 
     Στις παροχές που θα έχουν στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ αναφέρθηκε η φυσικοθεραπεύτρια κ. Λαμπρινή Κολοβού
    Ο νευρολόγος κ. Κώστας Μπίσας εξήγησε ότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δεν έχει ακόμη καταφέρει να βρει θεραπεία, παρά την επίμονη ενασχόλησή της με τη ΣΚΠ, έχει όμως προσθέσει πολλά σύγχρονα φαρμακευτικά όπλα στη φαρέτρα της. 
    Τέλος, η κοινωνική λειτουργός κ. Μαρία Κορακά μίλησε για το πώς η οικογένεια πρέπει να αντιμετωπίζει το πρόβλημα, όταν αυτό την επισκέπτεται, δίνοντας πολύ χρήσιμες συμβουλές.
   Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η αντιδήμαρχος κ. Μαργαρίτα Σερπάνου και η αντιπρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ κ. Διαμαντοπούλου.


Πηγή: http://agriniopress.gr/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο