Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ερώτηση Κώστα Μπαρμπαρούση για το ΤΕΙ Μεσολογγίου


ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΘΕΜΑ: «Ανάγκη διατήρησης της έδρας, των τμημάτων και της διοικητικής αυτονομίας του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου»

       Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής προβλέψεις του σχεδίου «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας, το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου πρόκειται να συγχωνευτεί με τα Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων και Πάτρας.  
    Επιπλέον, επίκειται η μετεγκατάσταση των τμημάτων Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας (ΘΕ.Κ.Α.) και Φυτικής Παραγωγής. Το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου διαθέτει σύγχρονες και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις σε μία έκταση 800 στρεμμάτων, ενώ προσφάτως περατώθηκε η κατασκευή δεύτερης πτέρυγας του συγκροτήματος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.).
       Μάλιστα, παρέχει στέγαση σε οικονομικά δυσπραγούντες φοιτητές, ενώ περιλαμβάνει και σημαντικές αθλητικές εγκαταστάσεις.......



    Επιπλέον, στις συνολικές του εγκαταστάσεις συγκαταλέγονται θερμοκήπια με πρωτοποριακού τύπου καλλιέργειες, σύγχρονα εργαστήρια ιχθυολογικά, εδαφολογίας, αρδεύσεων, γεωργικών μηχανημάτων περιβαλλοντικών και γενετικών αναλύσεων, ενυδρεία και σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό. 
      Σε επίπεδο ποιότητας σπουδών και παραγωγικότητας, το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου έχει αποσπάσει διεθνείς διακρίσεις, ενώ κατατάσσεται 3ο μεταξύ όλων των ΤΕΙ της χώρας και 19ο μεταξύ του συνόλου των τμημάτων και σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Πατρίδα μας. Με την εν λόγω συγχώνευση, ο νομός Αιτωλοακαρνανίας παύει να αποτελεί έδρα ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
        Επειδή η μεταφορά των εργαστηριακών εγκαταστάσεων και των θερμοκηπίων τα οποία βρίσκονται και λειτουργούν στους χώρους του ΤΕΙ Μεσολογγίου, εκτός του ότι είναι τεχνικά δυσχερέστατη, θα προκαλέσει συνάμα μεγάλη οικονομική δαπάνη γεγονός ασύμβατο με τα σημερινά δημοσιονομικά δεδομένα. Επειδή η φοιτητική κοινότητα είναι ανάστατη λόγω της αβεβαιότητας που προκαλείται αναφορικά με την ομαλή συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδαστικών προγραμμάτων. Επειδή το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του Τ.Ε.Ι., καθώς και το σύνολο των εργαζομένων σε αυτό, τελούν εν πλήρη αγνοία σχετικά με το εργασιακό τους μέλλον. 

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
1.-Δεσμεύεται να διαφυλάξει την έδρα και το καθεστώς διοικητικής αυτονομίας του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, ιδίως ενόψει των ανωτέρω εκτεθέντων δεδομένων που επιβάλλουν κάτι τέτοιο; Θα αναστείλει την μετεγκατάσταση των τμημάτων ΘΕ.Κ.Α. και Φυτικής Παραγωγής του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου;
2.-Σε περίπτωση που εμμείνει στην εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά», με τις μέχρι τώρα προβλέψεις για το Τ.Ε.Ι. Αγρινίου, έχει εκπονηθεί σχέδιο για το μέλλον του συνολικού διοικητικού του προσωπικού, των ιδιόκτητων εγκαταστάσεών του, των τρεχόντων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των σπουδαστών του; Τι ακριβώς προβλέπει αυτό;

Αθήνα, 14/03/2013

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο