Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Έκλεψαν το χέρι του Αγίου Πολυκάρπου στην Αμπελακιώτισσα Ναυπακτίας


       Έκλεψαν το χέρι του Αγίου Πολυκάρπου από τo Μοναστήρι της Ιεράς Μονής στην Αμπελακιώτισσα Ναυπακτίας.
       Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες εχθές το βράδυ άγνωστοι εισήλθαν στο Μοναστήρι της Ιεράς Μονής στην Αμπελακιώτισσα και αφαίρεσαν το χέρι του Αγίου Πολυκάρπου.
      Η κλοπή έγινε αντιληπτή σήμερα το πρωί. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία έχει φθάσει ήδη στην Ιερά Μονή.

Πηγή: http://nafsclick.blogspot.gr/

3 σχόλια:

  1. Αναλογιστείτε φίλοι μου: Αν αυτό το χέρι δεν μπόρεσε να προστατεύσει τον εαυτό του, πως μπορεί να σώσει εμάς?
    Όλα αυτά είναι απλά είδωλα που χρησιμοποιούνται για κέρδος. Διαβάστε στην Αγία Γραφή στον Ψαλμό 115:4-8
    τα παρακάτω, για να δείτε και την άποψη του Θεού για αυτά τα "κατασκευάσματα" :
    "Τα είδωλά τους είναι ασήμι και χρυσάφι,
    Έργο χεριών χωματένιου ανθρώπου.
    Στόμα έχουν, αλλά δεν μπορούν να μιλήσουν·
    Μάτια έχουν, αλλά δεν μπορούν να δουν·
    Αφτιά έχουν, αλλά δεν μπορούν να ακούσουν.
    Μύτη έχουν, αλλά δεν μπορούν να μυρίσουν.
    Χέρια έχουν, αλλά δεν μπορούν να ψηλαφήσουν.
    Πόδια έχουν, αλλά δεν μπορούν να περπατήσουν·
    Δεν βγάζουν ήχο από το λάρυγγά τους.
     Όμοιοι με αυτά θα γίνουν εκείνοι που τα φτιάχνουν,
    Όλοι εκείνοι που ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ σε αυτά."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου, το γεγονός ότι χρησιμοποιείς ως πηγή σου έναν ψαλμό του Δαυίδ δείχνει την φιλότιμή σου προσπάθεια να δώσεις ερμηνεία στις υπαρξιακές σου αναζητήσεις μέσα από την Αγία Γραφή, πράγμα που είναι επαινετό. Όμως στον συγκεκριμένο ψαλμό σαν είδωλα εννοεί όσα κατασκευάζουμε οι ταλαίπωροι άνθρωποι και τα λατρεύουμε σαν θεούς. Σε καμία περίπτωση δεν εννοεί τα λείψανα των Αγίων μας. Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας είναι το ζωντανό παράδειγμα για το πώς εφαρμόζεται το θέλημα του Θεού στον κόσμο. Είναι μιμητές Χριστού! Δεν λατρεύουμε ούτε τους Αγίους, αλλά ούτε και τα άγια λείψανά τους, απλά τους τιμάμε. Ακόμα και την Παναγιά μας την μητέρα Του Χριστού μας την τιμάμε κι αυτή. Μόνο Τον Τριαδικό Θεό λατρεύουμε. Όσο για τα άγια λείψανα και κυρίως αυτά των μαρτύρων, από την πρώτη Εκκλησία και ιδιαίτερα στις περιόδους των διωγμών, οι πιστοί τα συνέλεγαν από ευλάβεια. Μάλιστα η Αγία Τράπεζα, το ιερότερο σημείο του χριστιανικού ναού ενθρονίζεται σε λείψανα μαρτύρων. Και πόσα θαύματα έχουν τελεστεί με την χάρη των αγίων λειψάνων ανά τους αιώνες! Δεν είναι λοιπόν, αγαπητέ μου συνδούλε ΄΄κατασκευάσματα΄΄ τα άγια λείψανα, ούτε είδωλα. Και όσο για την απορία – διαπίστωσή σου ότι εφόσον αυτό το χέρι δεν μπόρεσε να σώσει τον εαυτό του, πως θα σώσει εμάς, όπως και συ θα ξέρεις, αφού έχεις σαν πηγή σου την Αγία Γραφή, ότι παρόμοια σχόλια και χλευασμούς είχαν απευθύνει στον Κύριο μας πάνω στον Σταυρό και ο ένας από τους δύο ληστές, αλλά και ορισμένοι από τον όχλο. Και δεν είναι το χέρι του Αγίου Πολυκάρπου που θα μας σώσει (παρότι ο Άγιος Πολύκαρπος είναι σωσμένος στον Παράδεισο) αλλά ο Χριστός με την μετάνοια μας. Εύχομαι καλή Σαρακοστή και καλό στάδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ μου, το γεγονός ότι χρησιμοποιείς ως πηγή σου έναν ψαλμό του Δαυίδ δείχνει την φιλότιμή σου προσπάθεια να δώσεις ερμηνεία στις υπαρξιακές σου αναζητήσεις μέσα από την Αγία Γραφή, πράγμα που είναι επαινετό. Όμως στον συγκεκριμένο ψαλμό σαν είδωλα εννοεί όσα κατασκευάζουμε οι ταλαίπωροι άνθρωποι και τα λατρεύουμε σαν θεούς. Σε καμία περίπτωση δεν εννοεί τα λείψανα των Αγίων μας. Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας είναι το ζωντανό παράδειγμα για το πώς εφαρμόζεται το θέλημα του Θεού στον κόσμο. Είναι μιμητές Χριστού! Δεν λατρεύουμε ούτε τους Αγίους, αλλά ούτε και τα άγια λείψανά τους, απλά τους τιμάμε. Ακόμα και την Παναγιά μας την μητέρα Του Χριστού μας την τιμάμε κι αυτή. Μόνο Τον Τριαδικό Θεό λατρεύουμε. Όσο για τα άγια λείψανα και κυρίως αυτά των μαρτύρων, από την πρώτη Εκκλησία και ιδιαίτερα στις περιόδους των διωγμών, οι πιστοί τα συνέλεγαν από ευλάβεια. Μάλιστα η Αγία Τράπεζα, το ιερότερο σημείο του χριστιανικού ναού ενθρονίζεται σε λείψανα μαρτύρων. Και πόσα θαύματα έχουν τελεστεί με την χάρη των αγίων λειψάνων ανά τους αιώνες! Δεν είναι λοιπόν, αγαπητέ μου συνδούλε ΄΄κατασκευάσματα΄΄ τα άγια λείψανα, ούτε είδωλα. Και όσο για την απορία – διαπίστωσή σου ότι εφόσον αυτό το χέρι δεν μπόρεσε να σώσει τον εαυτό του, πως θα σώσει εμάς, όπως και συ θα ξέρεις, αφού έχεις σαν πηγή σου την Αγία Γραφή, ότι παρόμοια σχόλια και χλευασμούς είχαν απευθύνει στον Κύριο μας πάνω στον Σταυρό και ο ένας από τους δύο ληστές, αλλά και ορισμένοι από τον όχλο. Και δεν είναι το χέρι του Αγίου Πολυκάρπου που θα μας σώσει (παρότι ο Άγιος Πολύκαρπος είναι σωσμένος στον Παράδεισο) αλλά ο Χριστός με την μετάνοια μας. Εύχομαι καλή Σαρακοστή και καλό στάδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο