Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Νικος Καραπανος: Ο αγώνας συνεχίζεται ….


Αιτωλοακαρνάνες  Αιτωλοακαρνάνισσες,   η ανακοίνωση του νέου μηχανογραφικού δελτίου για τις πανελλήνιες εξετάσεις βρίσκει την περιοχή μας με διαφορετικό αριθμό τμημάτων πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.  Η αξιολόγηση κόστους ωφέλους των αλλαγών για την περιοχή μας θα ολοκληρωθεί μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις, τα στατιστικά των οποίων θα δείξουν τη βιωσιμότητα και την απήχηση των νέων τμημάτων/προγραμμάτων σπουδών στην ελληνική νεολαία....
 
      Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης του σχεδίου "Αθηνά" όπως πολλοί ήδη γνωρίζουν έγιναν  συντονισμένες προσπάθειες από εμένα καθώς και το βουλευτή Αιτωλ/νίας και Υφυπουργό κ. Κώστα Καραγκούνη, προκειμένου να επικοινωνήσουμε τα επιχειρήματα της περιοχής μας στα κέντρα αποφάσεων. Χαιρετίζουμε την παραμονή του τμήματος ΤΕΙ στη Ναύπακτο  και αναμένουμε την τελική μορφή του σχεδίου ως Π.Δ. γιατί θεωρούμε ότι παρά τις αλλαγές η έδρα ενός ιδρύματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αξίζει στην Αιτωλοακαρνανία. Σας διαβεβαιώνουμε ότι ο αγώνας συνεχίζεται, τα επιχειρήματα είναι πολλά και είναι εφικτή η εγκατάσταση της έδρας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στο Μεσολόγγι πράγμα που θα θέσει σε άλλες βάσεις την Τριτοβάθμια εκπαίδευση στην πολύπαθη περιοχή μας και θα δώσει ένα τρανό παράδειγμα ότι ο Υπουργός Παιδείας κ.Κων/νος Αρβανιτόπουλος, τον οποίο ευχαριστούμε για το τρόπο που αντιμετώπισε το θέμα και η κυβέρνηση λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν την ισόρροπη ανάπτυξη των περιοχών κάτι που η Αιτωλοακαρνανία έχει τόσο ανάγκη μέσα στην περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος.
              Τέλος θέλω να συγχαρώ τους τρεις απεργούς πείνας για την προσπάθειά τους που σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στον αγώνα και να τους ευχηθώ να είναι καλά στην υγεία τους και να ανακτήσουν σύντομα τις δυνάμεις τους.
Νίκος Καραπάνος
Αναπλ. Βουλευτής Ν.Δ Αιτ/νιας





                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο