Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ARTηρια: Ο Ross Daly στις 20 Μαρτίου στη Λευκάδα


20 Mαρτιου 2013                                   
“απο  το αρχεγονο στο συγχρονο”
ενα ταξιδι μεσα στο μαγικο μουσικο Λαβυρινθο του Ross Daly 

      Ο Ross Daly μαζί με την συνεργάτιδα  του, Κέλυ Θωμά (λύρα) και έναν μουσικό guest, θα παίξουν παλιές και νεότερες συνθέσεις τους, επηρεασμένες τόσο από την Κρητική μουσική όσο και από άλλες μουσικές παραδόσεις της Ανατολής και των Βαλκανίων.
        Το σχήμα αυτό διακρίνεται από το εντυπωσιακό δέσιμο των μουσικών, τη δεξιοτεχνία αλλά και τη μουσικότητα που διαθέτουν, ενώ το σύνολο μας μεταφέρει σε έναν πανέμορφο, καινούριο κόσμο........



"Η μουσική έχει τη δυνατότητα να σας πάει πολύ πέρα από τα όριά μας, πέρα από τα σύνορα που εμείς βάζουμε." Ross Daly!

Ένας υπέροχος καλλιτέχνης από την Ιρλανδία, που έχει ταξιδέψει σε χώρες όπως το Αφγανιστάν και την lνδία, μελετώντας την τοπική μουσική και τα παραδοσιακά όργανα. Πριν από 27 χρόνια αποφάσισε να μείνει στην Ελλάδα, όπου νιώθει Έλληνας καλλιτέχνης και δημιουργός. Γοητευμένος από την κρητική μουσική μαθαίνει την κρητική λύρα κοντά στο μεγάλο λυράρη Κ. Μουντάκη και αργότερα παίζει μαζί με τον βιρτουόζο του κλαρίνου Β. Σούκα. Με το ξεκίνημα της μελέτης της κλασικής ανατολικής μουσικής, ταξιδεύει στην Τουρκία. Η δισκογραφική του δραστηριότητα ξεπερνάει τα 25 albums, τα οποία περιλαμβάνουν τις προσωπικές του δουλειές σε συνεργασία με πολλούς και παγκόσμια γνωστούς μουσικούς. Ο Ross Daly ταξιδεύει και δίνει διαρκώς παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το τελευταίο του άλμπουμ "Iris" με τη συμμετοχή των lνδών και Περσών δεξιοτεχνών έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέσα από τις συναυλίες του ο Ross Daly ,παρουσιάζει τη σύνθεση της μεσογειακής μουσικής με πολλά στοιχεία Ανατολής. Η μουσική του Ross Daly προσφέρει κάτι που γίνεται όλο και πιο σπάνιο στην εποχή μας: μια αίσθηση συνέχειας και επικοινωνίας, μια μαγική μουσική εμπειρία, που ξεπερνώντας κάθε σύνορο στέκεται έξω από τόπο και χρόνο, συνδέοντας το φυσικό ρεύμα των αρχαίων παραδόσεων με τις πιο σύνθετες ανάγκες του σύγχρονου ακροατή. 

ωρα : 21.00
τηλ: 26450.22820

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο