Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Το αδιαχώρητο στο χορό των γυναικών κατούνας


   Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η γιορτή της γυναίκας το Σάββατο 9/3/2013 από το Σύλλογο Γυναικών Κατούνας που συνεχίζει την ανοδική του πορεία


Όλα όπως αναμενόταν γυναίκες κάθε ηλικίας αντάμωσαν σε ένα ζεστό περιβάλλον στην παραδοσιακή ταβέρνα «το τζάκι» και γιόρτασαν την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.
Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Σύλλογος Γυναικών έχει πολλές δραστηριότητες στο ενεργητικό του, που κατά κοινή ομολογία όλες πετυχημένες.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. για την δραστηριότητα τους και την εμπιστοσύνη που κέρδισαν στα μάτια και την καρδιά της μικρής μας κοινωνίας από την δημιουργία του μέχρι σήμερα.......
Δείτε πολλές φώτο. 


Η Γυναίκα στην Κατούνα άρχισε πλέον να παίζει το δικό της σημαντικό ρόλο.
Η εκδήλωση φέτος πραγματικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία και είναι αξιοζήλευτη από  συλλόγους άλλων πόλεων.
Στην εκδήλωση καλωσόρισε και ευχαρίστησε η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αγγελική Μπαρούχου, στην συνέχεια η Βούλα Μαλτέζου που είναι άξια συγχαρητηρίων, μίλησε για την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας και την συμβολή της στην κοινωνία.
Ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου Αριάδνη Χαλιμούδρα αφού ευχαρίστησε και αυτή με τη σειρά της τις παρευρισκόμενες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου, ευχαρίστησε και όλους όσους συνέβαλαν με δώρα για την λαχειοφόρο αγορά και κάλεσε όλες τις γυναίκες να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του συλλόγου και ανακοίνωσε την επόμενη εκδρομή τους.
Στην συνέχεια απόλαυσαν τις παραδοσιακές γεύσεις του Γαβριήλ. Το Δ.Σ. ξεκίνησε το χορό και συνέχισαν όλες οι γυναίκες σε ένα γλέντι  μέχρι τις πρωινές ώρες που δεν είχε προηγούμενο.
Η λαχειοφόρος αγορά επίσης είχε πάρα πολλά δώρα και ανέδειξε πολλές τυχερές την βραδιά αυτή.  
Αξίζει πάλι να σημειώσουμε πως οι άνδρες δεν τόλμησαν να πλησιάσουν εκτός του DJ του καταστήματος, του Γραβριήλ που ήταν ο Καταστηματάρχης αλλά και του Βονιτσάνου Σπύρου Κυρίκου Καραούλη που ήρθε να πάρει την παρέα του, αναμεσά τους ήταν η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Λιόντου Κέστου Αικατερίνη, διότι όπως είναι γνωστό σε όλους, οι Γυναίκες της Κατούνας απαγορεύουν την παρουσία ανδρών, άλλωστε μια ζωή τους έχουν στο κεφάλι τους, δικαιούνται μια μέρα και μόνες τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γυναικών Κατούνας ευχαριστεί όλους και όλες όσους συνέβαλαν για την επιτυχία του χορού, τις παρευρισκόμενες και όλες τις γυναίκες που τίμησαν με την παρουσία τους από χωριά της περιοχής μας και τους εύχονται χρόνια πολλά πάντα με υγεία και δραστηριότητα.
Πιστεύουμε στην σημερινή αμφιλεγόμενη κατάσταση που ζούμε μόνο με συλλογικές και μονιασμένες προσπάθειες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την γενική κρίση και όχι μόνο την οικονομική, πάντα καλοπροαίρετα και αγαπημένοι. Υπάρχει ρόλος για όλους και όχι μόνο για το εγώ μας.
Φυσικά οι γυναίκες μας, έχουν να προσφέρουν και κάτι παραπάνω από ένα χορό η μια εκδρομή στην εποχή που ζούμε και ο Σύλλογος Γυναικών Κατούνας το έχει αποδείξει με τις πολλαπλές δραστηριότητες του.


































































































































































   Πηγή: katounanews 
   

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο