Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ναυάγησε η πώληση της Οξιάς. Απέσυρε το ενδιαφέρον του ο Εμίρης του Κατάρ


         Ο δήμαρχος Ιθάκης Γιάννης Κασσιανός είπε: «Μίλησα με συνεργάτη του Εμίρη και μου είπε ότι δεν ενδιαφέρονται πλέον για την Οξιά, μολονότι είχαν δώσει και προκαταβολές όχι μόνο γι’ αυτό το νησάκι αλλά και για άλλα των Εχινάδων. Ουσιαστικά αυτό που μας είπαν είναι: «Μείνετε να κοιτάζετε τα πουρνάρια να μεγαλώνουν και να τρώτε τους καρπούς τους…»…..

     Σε ναυάγιο οδηγήθηκε τελικά η πώληση του ελληνικού ιδιωτικού νησιού Οξιά σε επενδυτές από το Κατάρ
       Για την αγορά του νησιού που βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Εχινάδων, κοντά στην Ιθάκη, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον η βασιλική οικογένεια του Κατάρ. Την περασμένη άνοιξη μάλιστα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η αγοραπωλησία ήταν κοντά στην ολοκλήρωσή της. 
     Προχθές όμως οι Καταριανοί ενημέρωσαν τον δήμαρχο της Ιθάκης Γιάννη Κασσιανό ότι αποσύρουν το ενδιαφέρον τους........



      «Μίλησα με συνεργάτη του Εμίρη και μου είπε ότι δεν ενδιαφέρονται πλέον για την Οξιά, μολονότι είχαν δώσει και προκαταβολές όχι μόνο γι' αυτό το νησάκι αλλά και για άλλα των Εχινάδων"
     Ουσιαστικά αυτό που μας είπαν είναι: «Μείνετε να κοιτάζετε τα πουρνάρια να μεγαλώνουν και να τρώτε τους καρπούς τους…»» λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Κασσιανός, ο οποίος συμπληρώνει ότι οι Καταριανοί αποσύρθηκαν διότι το κομμάτι του νησιού (10 στρέμματα από τα 4.500) όπου ήθελαν να χτίσουν χαρακτηρίζεται δασικό. 
       «Ποιος θα έρθει να επενδύσει έτσι; Είναι τρέλα. Να μην ψάχνουμε λοιπόν για επενδύσεις». Προσθέτει μάλιστα πως παρόμοια προβλήματα με το ελληνικό Δημόσιο αντιμετωπίζουν ακόμη και οι ιθακήσιοι μετανάστες. «Ερχονται ύστερα από χρόνια στο πατρικό τους και διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τα κτήματά τους. Ενημερώνονται ότι δεν τους ανήκουν πια, έχουν γίνει… δάση».

Απόσπασμα από ta nea.gr
Πηγή: http://meganisinews.eu/

2 σχόλια:

  1. Μήπως να πουλήσει ο Δήμαρχος την Ιθάκη, που δεν έχει πρόβλημα δασικής έκτασης; Σα δε ντρεπόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΘΑ ΕΠΕΡΝΕΣ ΤΟ ΚΑΤΙΤΙΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗΣΗ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΣΕ ΕΞΗΠΝΟΣ Ο ΑΓΟΓΩΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΚΕ ΠΟΙΟ ΨΗΛΑ ΟΛΛΑ ΤΑ ΛΛΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΜΗΘΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΜΗΡΗ ΤΟΥ ΕΜΗΡΗ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΓΩΡΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Α ΚΑΙΙΑΤΙ ΓΙΑΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΣ ΚΑΜΗΛΕΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΟ ΘΑ ΜΑΣ ΕΓΛΕΙΦΑΝ ΤΑ ....... ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΦΟΠΛΗΣΤΗΣ ΤΟΝ ΚΟΛΟ ΑΣ ΤΟ ΑΓΩΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ 20 ΟΙΚΩΓΕΝΕΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ...ΠΟΙΑ ΚΟΥΦΑΛΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο