Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Απάντηση Υπουργού Καλαφάτη για την επέκταση του σχεδίου πόλεως Μύτικα


       Σε απάντηση της ερώτησης που κατατέθηκε από την Βουλευτή Αιτ/νίας της ΔΗΜΑΡ Νίκης Φούντας και την επιστολή του π. προέδρου Δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου Βασίλη Μουρκούση αναφορικά με την επέκταση του σχεδίου πόλεως Μύτικα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Σταύρος Καλαφάτης επισυνάπτει έγγραφο της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού που υπογράφει η διευθύντρια κ. Α. Κουδούνη.
   Το συγκεκριμένο έγγραφο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:
«Η Δ/νση μας μετά την εξέταση των στοιχείων διαπίστωσε πολλές ελλείψεις-ασάφειες στα στοιχεία που συνόδευαν τη μελέτη και ως εκ τούτου η μελέτη επεστράφη στη Νομαρχία το 2005 προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις-συμπληρώσεις.....



     Μεταξύ των στοιχείων που ζητήθηκαν είναι η επικαιροποίηση των στοιχείων της μελέτης η οποία εκπονήθηκε το 1994, δεδομένου ότι αυτή αναφέρεται σε εκτίμηση πληθυσμού για το 2001 1.600 κατοίκων εν από την απογραφή του 2001 ο πληθυσμός του Μύτικα ανέρχεται σε 1100 κατοίκους.
      Η επικαιροποίηση της μελέτης με τα στοιχεία αυτά δεν έχει υποβληθεί μέχρι σήμερα στην υπηρεσία μας παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει προφορικές συνεννοήσεις με τον μελετητή και τον οικείο ΟΤΑ».

       Καμία επί της ουσίας απάντηση δεν δίνεται για τους λόγους της τραγικής αυτής καθυστέρησης (αν είναι δυνατόν από το 2005!!) και κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα οριστικής επίλυσης για την επέκταση του σχεδίου πόλεως Μύτικα δεν παρουσιάζεται από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου.
      Να τονίσουμε ότι θεωρούμε απαράδεκτη την χρονική κωλυσιεργία που παρατηρείται ταλαιπωρώντας τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες της περιοχής από την αξιοποίηση της περιοχής του Μύτικα με τεράστιες δυνατότητες.
Η απάντηση έχει ως εξής:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο