Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΑΓΡΙΝΙΟ: Συζήτησαν για το ΠΑΣΟΚ με τον Χρυσοχοΐδη


Η “αλήθεια” του πρώην υπουργού , το “φτου σας” του στελέχους και η κακή αντιμετώπιση των δημοσιογράφων

    To ΠΑΣΟΚ της περιοχής (ότι έμεινε από αυτό για την ακρίβεια) συγκεντρώθηκε χθες σε αίθουσα ξενοδοχείου στο Αγρίνιο, στα πλαίσια προσυνεδριακής διαδικασίας. Η αίθουσα πάντως ήταν κατάμεστη από τα στελέχη, μεταξύ αυτών ο βουλευτής Θάνος Μωραΐτης, πολλοί αυτοδιοικητικοί  και άλλοι κομματικοί παράγοντες. Την τιμητική του είχε ο βουλευτής -και πολλάκις υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ- κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που ήταν ο κεντρικός ομιλητής.......



      Γύρω από το ξενοδοχείο τα αστυνομικά μέτρα ήταν σχετικά έντονα  ενώ η προσέλευση στελεχών ικανοποίησε τους ιθύνοντες του τοπικού ΠΑΣΟΚ, όπως τουλάχιστον έλεγαν μετά την εκδήλωση. «Μαζική» τη χαρακτήρισε ικανοποιημένος και ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης.
       Το αν το κλίμα έγινε καλύτερο στο κόμμα  θα φανεί στη συνέχεια, σίγουρα κάποιοι πάντως είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους, ακούστηκαν εισηγήσεις, κάποιοι ξεσπάθωσαν   αλλά και εκφράστηκε η δυσφορία λίγων στο πρόσωπο του πρώην υπουργού του οποίου η ομολογία πως δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο ακόμη ηχεί δυσάρεστα σε πολλά κομματικά στελέχη. Του απευθύνθηκε μάλιστα και σχετική παρατήρηση. 
      Ο κ.Χρυσοχοΐδης για τη δίκη του στάση πάντως ήταν απόλυτος: «Δεν έκανα κανένα λάθος» είπε. Εκεί τη στιγμή πάντως τρεις –τέσσερις σηκώθηκαν και αποχώρησαν…

«Περίμενα μια συγγνώμη. Αφού δεν την είπατε σας λέω εγώ: φτου σας!» ήταν μια χαρακτηριστική αποστροφή ηλικιωμένου παρευρισκόμενου ο οποίος-όπως και κάποια άλλα στελέχη- δυσαρεστήθηκε για την απουσία αυτοκριτικής.
      Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Δημήτρης Κοκκινοβασίλης  ενώ θα πρέπει να επισημανθεί το φάουλ απέναντι στους ανθρώπους των μέσων ενημέρωσης που κλήθηκαν να περάσουν όλοι έξω. Αργότερα διευκρινίστηκε  πως αυτό αφορούσε τις κάμερες και τους φωτογράφους αλλά το κακό και οη αποχώρηση ανθρώπων των ΜΜΕ είχε ήδη γίνει. Επίσης πρέπει να αναφερθεί ο σκαιός τρόπος που παρευρισκόμενος  αντιμετώπισε δημοσιογράφο χωρίς εκείνη την ώρα κανείς εκ των υπευθύνων της εκδήλωσης να αντιδράσει.
       Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε εφ’ όλης της τρέχουσας πολιτικής ύλης αλλά έκανε και αναδρομή στη διακυβέρνηση Παπανδρέου (αυτήν που ο ίδιος κατακεραύνωνε στο παρελθόν).  «Ήρθα να μιλήσω τη γλώσσα της απόλυτης αλήθεια. Όχι όμως ως παπάς που κάνει μνημόσυνο για το παρελθόν. Να δούμε που πάμε. Που οδηγεί αυτή η πολιτική. Ποιες ελπίδες και προσδοκίες μπορούμε να καλλιεργήσουμε για όσους πλήττονται από την κρίση» ξεκίνησε. Μάλιστα κατήγγειλε τις Κασσάνδρες που προέβλεπαν τρία χρόνια τώρα την έξοδο από το ευρώ όπως ο Ρουμπινί και η citigroup. «Όχι μόνο δεν βγήκαμε από το ευρώ αλλά τώρα ακούγονται έπαινοι για την Ελλάδα» είπε.
       «Είχαμε την ατυχία να είμαστε οι πρώτοι που χτύπησε η κρίση. Δείξαμε όμως πως δεν ήταν δική μας υπόθεση μόνο. Δεν υποκύψαμε στο λαϊκισμό, ούτε στις εθνικιστικές κορώνες. Δυστυχώς ο χρόνος ήταν τόσο πιεστικός που δεν μπορέσαμε να εξηγήσουμε πως μας έφερε εδώ ο άκρατος δανεισμός που αποθεώθηκε από τη ΝΔ, η οποία σήμερα καρπώνεται οφέλη» είπε. 
     «Απέναντι στη μοναδική πορεία που εμείς ακολουθήσαμε   υπήρχε ο εθνικισμός  της Χρυσής Αυγής και οι λαϊκισμοί του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για ένα άλλο σύστημα που δεν υπάρχει πουθενά. Όλα τα κράτη, ακόμα και μια χώρα σαν την Ιταλία της G7 ακολούθησε τον ίδιο με μας δρόμο ενώ χώρες σαν τη Κύπρο που θα δανειζόταν από αλλού τελικά είναι σε χειρότερη θέση από μας.» πρόσθεσε.
      Ο πρώην υπουργός ζήτησε τη συμμετοχή των μελών στην ανασύσταση του κόμματος του λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι μικρό πια αλλά η παράταξη που εκπροσωπεί είναι μεγάλη».
     Η κατάσταση όμως στο κόμμα, ή έλλειψη πολιτικής πυξίδας, η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, όσα λέγονται για τον κατώτατο μισθό και η οργανωτική ανασυγκρότηση θίχτηκαν από τα προβληματισμένα κομματικά στελέχη που πήραν το λόγο.
Πηγή: http://www.agrinionews.gr






2 σχόλια:

  1. τι γίνεται με αυτούς!!! οι μεν ψηφοφόροι είναι αμετανόητοι πρασινοφρουροι που ακόμα προσπαθούν και ελπίζουν πως θα βολέψουν και τα εναπομείναντα πράσινα παιδιά η δε πολιτευτές και βουλευτές ελπίζουν ότι θα ξανά φάνε με χρυσά κουτάλια και θα γίνουν και πάλη η γαμάο σε αυτή την χώρα
    '''τι ζούμε παναγία μου ''' γιατί όλοι οι μετεωρίτες να περνούν όλοι ξυστά απο την ΓΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αραγε θελουν να ξαναφανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο