Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Νίκη Φούντα: Ερώτηση για το νέο νοσοκομείο Αγρινίου


Θέμα: Σχετικά με το νέο νοσοκομείο Αγρινίου
ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Υγείας

Κύριε Υπουργέ,
Μέσα στους επόμενους μήνες επίκειται η μεταφορά του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου σε νέο κτίριο. Στο ΦΕΚ 3481/31.12.2012 δημοσιεύτηκε το νέο οργανόγραμμα που αφορά το νέο νοσοκομείο, το οποίο έχει δημιουργήσει εύλογες ανησυχίες σε εργαζόμενους και πολίτες, καθώς αφενός προβλέπει περιορισμένο αριθμό κλινών και αφετέρου περικοπές σε προσωπικό.
     Συγκεκριμένα το οργανόγραμμα προβλέπει μόνο 230 κλίνες (και επιπλέον 30 για το Κ.Ε.Φ.Ι.ΑΠ Αγρινίου και Αμφιλοχίας)......



     Να σημειωθεί ότι  η επιτροπή  που είχε αρχικά δημιουργηθεί για την κατάρτιση οργανογράμματος είχε προτείνει 317 κλίνες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του  τετάρτου  ορόφου όπου θα  στεγαζόταν, μεταξύ άλλων κλινικών, και η Μονάδα Εμφραγμάτων
    Στο δημοσιευμένο ΦΕΚ δεν γίνεται αναφορά στις νέες, απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του νοσοκομείου μονάδες, που προβλέπονταν στον εν λόγω όροφο. 
     Συνεπώς, το αν και εφόσον θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του τετάρτου ορόφου του Νοσοκομείου, στον οποίο προγραμματιζόταν η στέγαση, μεταξύ άλλων, της Μονάδας Εμφραγμάτων και της Μονάδα Λοιμωδών, με ένταξη στο ΕΣΠΑ, παραμένει ακόμα ασαφές. Σχετική ερώτηση άλλωστε για την κατασκευή τετάρτου ορόφου (με αριθμό πρωτοκόλλου 12748/9.3.2011), είχε καταθέσει και ο ίδιος ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Σαλμάς.
       Όσον αφορά τις θέσεις εργασίας, αυτές εμφανίζονται αισθητά μειωμένες παρόλο που το εν λόγω νοσοκομείο πρόκειται να παρέχει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας στον πληθυσμό ευθύνης της 6ης ΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτ. Ελλάδας.
      Παρά το μεγάλο εύρος περιοχών που καλύπτει, το νοσοκομείο υφίσταται σημαντική αποδυνάμωση και έχουν δημιουργηθεί φόβοι ότι ο νέος οργανισμός δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της περιοχής. 
     Άλλωστε, οι συνταξιοδοτήσεις προσωπικού, το 2011 και 2012, έχουν ήδη επιβαρύνει σοβαρά τη λειτουργία του Νοσοκομείου Αγρινίου. 
      Στο νέο οργανόγραμμα αντί για 310 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό προβλέπονται 206. Από αυτά τα 86 περίπου κατέχουν προσωποπαγείς θέσεις, πράγμα που σημαίνει ότι με κάθε αποχώρηση  η θέση παύει να υφίσταται. Εκτός αυτού, ανεπαρκής κρίνεται και η αριθμητική πρόβλεψη για το ιατρικό προσωπικό. Από τις 103 θέσεις ιατρών που προέβλεπε το οργανόγραμμα έχουν προγραμματιστεί μόλις 86, ενώ δεν προστέθηκαν ειδικότητες στις ήδη υπάρχουσες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
·Κρίνεται αρκετό το προβλεπόμενο από το νέο οργανόγραμμα προσωπικό, προκειμένου να παρέχεται επαρκής πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας στους πολίτες; Προτίθεται να αναθεωρήσει το οργανόγραμμα προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες σε νοσηλευτικό, ιατρικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό;
·Ποιος ο σχεδιασμός προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η κατασκευή του τετάρτου ορόφου στο κτίριο του νέου Νοσοκομείου Αγρινίου με ένταξη στο ΕΣΠΑ;

Η ερωτώσα βουλευτής
Νίκη Φούντα

2 σχόλια:

  1. Σαλμα εμπενε γερα.Εγκαινια και με τηλεορασεις πολλες τηλεορασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νικη να δημοσιευσης την απαντηση του υπουργου. Κανε και μια μικρη αναλυση για το πρακτικο μερος (της βιομηχανιας) των επερωτησεων πιανουνε τοπο, που πρακτικα βοηθανε και ποσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο